Makamdan 3T götürür

İktidar ve makam ‘memleket meselesidir’ Türkiye’de. Sadece siyasette değil!

Haberin Devamı

Sivil toplum kuruluşlarında, özel sektörde ve kamuda da durum aynıdır. Adayken, ‘gençlerin önü açılmalı’ diyen; makama geldiğinde ‘tecrübe şart’ demeye başlar. 

Genel, yerel, parti içi farketmeksizin -istisnalar hariç- tatlı gelir koltuk, bırakmak istemez iktidar sahibi.
GİMAT Başkanı Recai Kesimal’ın sohbetimizde paylaştığı anısı da bu durumu çok güzel özetliyor.
Kesimal, Türkiye’de pek çok kişinin tanıdığı, memleketin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birinin yıllardır başkanlığını yürüten isme, “Ağabey ben kısa pantolonluyken sen başkandın. Ne zaman bitecek?” diye sormuş.
Ünlü STK Başkanı soruyu şöyle yanıtlamış:
* Bizi 3T götürür. Tekme, tokat, tabut. Bu saatten sonra tekme tokat yiyecek halimiz yok. Artık tabutu bekliyoruz.

14 İLÇEYİ GERİDE BIRAKTI

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’deki Suriyeli sığınmacı sayısı 2 milyon 478 bin 760. Ankara’daki sığınmacı sayısı ise 59 bin 267.
Suriyeli nüfusunda ilk sırada 401 binle Şanlıurfa ilk sırada. Urfa’yı 394 binle İstanbul izliyor. Ankara listenin 13. sırasında.
Son dönemde alınan önlemlerle bu sayı Başkent’te 60 bin sınırında tutulabiliyor.
Buna rağmen 25 ilçesi olan Başkent’te Suriyelilerin nüfusu 14 ilçeyi geride bırakmış durumda.
Kış aylarında sığınmacıların daha sıcak yerleri tercih ettiği düşünüldüğünde havaların ısınmasıyla bu sayının artması muhtemel. İçinden geçtiğimiz süreç düşünüldüğünde daha dikkatli olmanın gerektiği zamanlardayız.

NEDEN SEĞMENLER

Bahar geldi, Seğmenler Parkı dolup taşmaya başladı. Son dönemdeki terör olayları yüzünden kalabalık yerlere gitmekten imtina eden kentlilerin Seğmenler tercihinin nedenlerini müdavimlerine sordum. En popüler yanıtlar şöyle:
* Kent içine doğal bir park
* Özgür bir ortam
* Beton yapı yok
* Yer kaplayan şelaleler olmaması
Büyük rekreasyon alanları, dev oyuncular ve şelalelerin alıcısı olduğu gibi kent içinde büyük parklara, serbest alanlara da ihtiyaç var. Çıkan sonuç bu.

Yazarın Tüm Yazıları