Gökçek teklifi başlangıç

MHP’nin Ankara’daki Melih Gökçek hamlesi ‘yerelde ittifak yok’ açıklamasından fazla ses getirdi. Kimine göre bu hamlenin alt yapısı var, hatta geride bıraktığımız hafta MHP Lideri Devlet Bahçeli’yle Gökçek’in bir araya geldiğini iddia edenler bile oldu.

Haberin Devamı

Gökçek teklifi başlangıç
MHP’li kaynaklarım böyle bir görüşmenin olmadığını belirtti, zaten böylesi resmi olmayan bir görüşmenin yerinin de genel merkez olması bu iddianın altının boş olduğunun göstergesi.
Kulislere MHP’den yansıyan Gökçek hamlesinin sonuçlarına gelince...
MHP, Gökçek’e bugün yarın resmi teklifi yapacak.

* * *

Gökçek teklifi başlangıç
AK Parti cephesinde böyle bir teklifin Gökçek tarafından kabul edilmeyeceği düşüncesi hakim. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin “Melih Gökçek Bey’le görüştüm. ‘Bana yapılmış resmi bir teklif yok. Ben AK Partili’yim’ dedi” açıklaması da bunu destekliyor.
MHP cephesi ise umutlu. ‘İttifak olmadığı için misilleme’ yorumlarına şiddetle karşı çıkıyorlar. Görüştüğüm üst düzey bir isim, “Ankara’daki potansiyelimiz açık, Melih Gökçek’le Ankara’yı kazanabiliriz. Gökçek’le olmazsa da kazanacak başka bir isimle sahada olacağız. Amacımız oy yükseltmek değil, kazanmak” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Gökçek teklifi başlangıç

 * * *

Ankara yerel denklemini ‘Gökçek teklifiyle’ Türkiye gündemine taşıyan MHP’nin sürpriz hamleleri sürecek gibi gözüküyor. Yerel hesapları iyi yapan bir ekip Büyükşehir’in yanı sıra başta Çankaya, Mamak, Altındağ, Sincan, Keçiören gibi kritik ilçelerde popüler isimler arıyor. Bu isimlerin arasında tıpkı Gökçek gibi geçmişte belediye başkanlığı yapmış siyasiler de var. Ve son bir not, MHP geçmişte CHP’den belediye başkanlığı yapmış bir isme de teklif götürmeyi kendi içinde tartışıyor.

Gökçek teklifi başlangıç
TUNA’NIN TARZI

Melih Gökçek iddiaları ortaya atılınca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya meslektaşlarımız, “Melih Gökçek’in MHP’den aday olacağı yönünde iddialar var. Siz ne düşünüyorsunuz?” diye sordu.
Tuna tüm samimiyetiyle biraz da şaşırarak “Kamuoyunun tartışmasına ben ne diyeyim? Ben Melih Gökçek değilim. Ben MHP değilim. Bunların yetkili organlarından değilim. Benim ne söylemem lazım?” yanıtını verdi.
Tuna aklına ilk geleni söylüyor, spekülasyon yapmıyor, ‘dur şuradan ben de gündeme geleyim’ hesabı yapmıyor. Tüm kamuoyu İstanbul’u bırakıp Ankara’yı konuşurken o tartışmadan uzak durmayı seçiyor. Bu tarzı, bundan sonraki siyasi kariyerini nasıl şekillendirecek, merak ediyorum.

 

Haberin Devamı

Gökçek teklifi başlangıç

SANIRSIN GAME OF THRONES

Yerel seçimin Ankara ayağı giderek dünyaca ünlü Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisine benzemeye başladı.
Kimin nereden aday olacağı belli değil.
Önceki gün patlayan, MHP Melih Gökçek’e teklif götürecek bombası.
Mansur Yavaş CHP’den ya da İYİ Parti’den aday gösterilecek iddiası.
Hayal dünyasını geniş tutup Yavaş, AK Parti’yle görüşebilir kurgusuna inananlar.
Turgut Altınok için İYİ Parti yakıştırması yapanlar, halen AK Parti’nin delegesi olduğunu unutup AK Parti’ye dönecek diyenler.
AK Parti’den Büyükşehir’de Mustafa Tuna’yla devam edilecek diyenler, Mehmet Özhaseki’yi yakıştıranlar, Süleyman Soylu’yu gönlünden geçirenler.
Bakalım daha neler neler duyacağız.

 

* * *

Haberin Devamı

Gökçek teklifi başlangıç
BÜYÜKŞEHİR’E GÜRSEL BARAN OLUR MU?

Ankara  Game of Thrones’a döndü derken bir iddiayı atlamayalım.
Başkent kulislerinde AK Parti’nin adayı ‘ATO Başkanı Gürsel Baran olsun’ diye fısıldayanların olduğu da kulağıma gelenler arasında.
Baran ATO Başkanlığı’nda farklı kesimleri kucaklayan bir profil çizdi. ATO’daki yönetim tarzında da ‘ben yaptım oldu’ anlayışından uzak durdu. Değişik kesimlerden ve düşüncelerden gelen yönetim kurulu üyeleriyle de uyumsuzluk yaşamadı. Büyükşehir adaylığı yakıştırmalarına gelince...
Baran cephesinden gelen bilgiler adaylıkla ilgili düşünce olmadığına yönelik.
Hatta bu tip iddiaların ortaya atılması bile Baran ve yakın çalışma arkadaşlarını rahatsız etmeye yetmiş.

Yazarın Tüm Yazıları