Eymir yürüyüşü

Ankara Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök’ün aynı masadaki fotoğrafı hafta sonunun en dikkat çekici karesiydi.

Haberin Devamı

Büyükşehir-ODTÜ arasında yıllardır süren çekişmenin ardından iki kurumun başındaki isimler bir aradaydı.
Görüşmeleri sağlayan Vali Topaca’yla yaptığımız görüşme hafta sonu Hürriyet Ankara’nın manşetiydi, uzun süre hurriyet.com.tr’de de birinci haber olarak kaldı.
Topaca’nın en dikkat çeken cümlesi, “Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ‘Üniversiteyle görüşün. Görüşerek yapmakta fayda olur’ talimatı verdi” yönündeydi.

UZLAŞI VE ORTAK AKILLA ÇÖZÜYORUZ

Vali Topaca’yla hem Büyükşehir-ODTÜ irtibatının ilerleyen dönemde devam edip etmeyeceği, hem de kentle ilgili sohbetimiz oldu. Satır başları şöyle:
* Büyükşehir-ODTÜ arasındaki sıkıntıları kaldıracak şekilde, ODTÜ öğrencilerini, hocalarını ve halkımızı ilgilendiren güzel konuşmalar oldu.
* OR-AN’dan girilen ODTÜ ormanında bir düzenleme yapılabileceği konuşuldu. ODTÜ bir çalışma yapacak. Sağlıklı bir yürüyüş yolu yok. Akşam yürüyüş yapılabilmesi için ışıklandırma ve tartan pis yapılabilir. Bunlar henüz fikir aşamasında.
* ODTÜ ormanı ve Eymir Gölü çevresinde YÖK Başkanımız, Rektörümüz ve Belediye Başkanımızla birlikte yakın zamanda bir yürüyüş yapacağız. Orada da güzel projeler çıkacaktır.
* Kentin hayati sorunları konusunda tartışmayı doğru bulmuyorum. Uzlaşı ve ortak akılla sorunları çözüyoruz, çözmeye de devam edeceğiz.

Haberin Devamı

ESENBOĞA METROSU ULUSAL ÖLÇEKLİ

Konu ortak akıldan ve koordinasyondan açılınca Esenboğa-kent merkezi metro bağlantısına da değindim. ‘Projenin hızlanması konusunda bir girişiminiz olur mu?’ diye sordum Vali Topaca’ya:
* Sayın Cumhurbaşkanımız Yıldırım Beyazıt Üniversitesi açılışında bu projeyi açıkladı. Projelendirme süreci var. Ulusal ölçekli, hükümet düzeyinde yapılan bir iş. Ama ODTÜ yolundaki gibi talimat verilirse biz onla ilgili de üzerimize düşeni yaparız.

CUMHURİYET KULESİ’NE BAKACAĞIM

Keçiören’de 144. metrede 9 senedir çürümeye terk edilen Cumhuriyet Kulesi’ni de hatırlattım. “Mania (Uçuş güvenliği) hattı sorunu vardı çözüldü. Her ne kadar ‘kaçak yapı’ durumunda olduğu için yıkım kararı olsa da imar planında yapılacak değişiklikle o kadar kamu kaynağının heba olmasının önüne geçilemez mi” diye sorduğumda, “Ona bir bakayım. Bir dönem gündeme gelmişti ancak yoğunluktan eğilemedim. Kamu yararına olacak bir konunun kişisel soruna dönüşeceğine inanmıyorum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

CHP’NİN MUHALEFETİ YETERSİZ Mİ?

ODTÜ’de başlatılan çalışmayla ilgili bazı kesimler CHP’nin yeterli muhalefeti göstermediği düşüncesinde. Önceki gün birlikte olduğum CHP’den üst düzey bir grupla sohbetimizden anladığım şu:
* ODTÜ yönetiminin yol protokolünde imzası var. Muhalefetin dozajının artmamasındaki temel gerekçe bu.”

YOL ELBETTE GEREKLİ SORUN HASTANENİN YERİ

3 bin 800 yatak, 10 bin çalışan, günlük 100 bin insan sirkülasyonu... Bilkent Şehir Hastanesi. Neredeyse bir kent nüfusu büyüklüğünde.
Tartışılan konu ise ODTÜ’den geçecek yollar... Eğer bu devasa sağlık tesisi yapılacaksa elbette etrafında yollar da olacak, tüneller de...
İnsan düşünmeden edemiyor, hastanenin yeri tam da kentin kalbi mi olmalıydı...
Hem sonra Bilkent’teki trafik sorununun şimdilik yollarla çözüldüğünü varsayalım. Peki Etlik Entegre Sağlık Kampüsü bittiğinde zaten sıkışık olan Keçiören-Yenimahalle kesişimin hali nasıl olacak?

Haberin Devamı

BU YOL HANGİ YOL

Bilkent Şehir Hastanesi çevresine yapılacak yollar konusunda halen kafa karışıklığı var. Gazetemizdeki arkadaşlarımız dahil olmak üzere pek çok kişi Büyükşehir Belediyesi’nin önceki gece başlattığı ODTÜ arazisinin içinden geçen 4.8 kilometrelik yolu yapılacak tünel yolla karıştırıyor.
Bugün Hürriyet Ankara projeyi detaylıca anlatıyor, meraklılarına...

Yazarın Tüm Yazıları