Erdoğan’ın imar talimatından sonra Mustafa Tuna ne yapıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde MYK toplantısında söylediği “Her yerde çok katlı binalar. Bunlara bir daha müsaade etmeyeceğim, takipçisi olacağım. Bundan sonra izin verilecek binalar 5 artı bir olacak. Yeni göreve gelen belediye başkanlarını da uyardım. Mustafa’yla (Tuna) konuştum, göreceksiniz neler yapacak? Bu tür binalarla ilgili gereği yapacak” sözleri dikkat çekiciydi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın sözlerinin ardından neredeyse 15 gün geçti. Erdoğan’ın talimatının ardından Tuna ‘gereğini yapıyor mu?’ diye şöyle bir baktım.

* * *

Erdoğan’ın imar talimatından sonra Mustafa Tuna ne yapıyor

Melih Gökçek’in istifasının ardından imar komisyonunda bir değişiklik olmadı. Ancak mevcut ve geçmişten gelen imar artışlarının tamamı reddediliyor. Yeni imar artışı taleplerinin de yüzde 90’ı reddedilirken, artışlarda sadece belediye ve kamu kurumlarının talepleri dikkate alınıyor.
Tuna’nın imar komisyonunda, “Bundan sonra geçmişte verilmiş hak dahi olsa mahkemenin bozduğu tüm işlerde mahkeme kararına uyacağız. Hatta ruhsat alıp belli bir inşaat seviyesine gelse bile mahkeme kararı önceliğimiz. Bu şehrin katili olamayız” ifadelerini kullandığı kulağıma gelenler arasında.

Haberin Devamı

ARTIŞ OLMASA DA 16 KATA İZİN VAR

Şu an için en büyük merak konusu halen uygulanan yoğunluk artışı olmaksızın 16 kata izin verilmesi. Burada her ne kadar bir rant artışı olmasa da yükseklik 5 katın üstüne çıkmış oluyor. Bakalım bu uygulamayla ilgili de bir değişiklik olacak mı?

Erdoğan’ın imar talimatından sonra Mustafa Tuna ne yapıyor

SU İNDİRİMİ HERKESE OLMALI

Su ücretlerindeki indirim güzel ama yetmez. 16 dış ilçede yüzde 5 olan indirim 200 bin aboneyi ilgilendiriyor. İndirim en çok kamu binalarına yaradı. Yüzde 26.5 indirime gidildi.
Kiminle konuşsam “Merkezde hayat daha pahalı. İndirim genele yayılmalı” beklentisini dile getiriyor. Kent genelinde bir indirime gidilir mi bilinmez, ama en azından şimdiden gelecek yıl zam yapılmayacağı açıklansa merkezin gönlü biraz olsun alınır gibi...

CHP’NİN ÇUBUK’TAKİ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

CHP İl Başkanı Adnan Keskin’le, Başkan Mustafa Tuna’yı ziyaretinin ardından konuştum. Tuna’nın yaklaşımından memnuniyet duyduğunu belirten Keskin, “Çubuk’ta CHP’nin kapatıldığı dönemden kalma bir binamız vardı. Partimiz tekrar açıldıktan sonra iade edilse de Büyükşehir Belediyesi geçmişte siyasi davranıp binayı kullanmamıza izin vermiyordu. Şimdi sorunun çözümü yönünde bir tavır var” diye konuştu.

Haberin Devamı

AMBLEM DAVASI HÂLÂ SÜRÜYOR

Yılların tartışmasıydı Ankara’nın amblemi. Hitit Güneş Kursu değiştirildiğinde günlerce konuşulmuştu. Gökçek döneminden sonra Tuna’ya sorulduğunda böyle bir gündemi olmadığını söyledi.
Amblemle ilgili davalar açan kitap yazan eski milletvekili Rahmi Kumaş aradı, “Yargı kararı beklenmeli” dedi ve ekledi:
“Ankara’nın yeni belediye başkanı bazı sorunları eski başkandan farklı şekilde çözmeye çalışıyor. Ancak simge konusunda demecini erken buluyorum. Kendisi yargı kararlarına uyacağını söylüyor, simgeyle ilgili iki dava Danıştay’da devam ediyor. Sonuçlarını bekleyip ona göre davranılmalı.”

Yazarın Tüm Yazıları