Erdoğan o soruyu sorarsa yanıtınız ne olacak

Başkent gündemini günlerce meşgul etti.

Haberin Devamı

Erdoğan o soruyu sorarsa yanıtınız ne olacak

Taraflar birbirini suçladı.
Toplantı yapıldı, yetmedi bir kaç kez daha görüşüldü.
Bakan devreye girdi, bir santim ilerleme kaydedilemedi.

* * *

Akyurt’a yapılması planlanan, hatta temeli törenle atılan bugünlerde ise o temel toz toprak içinde kalmış fuar alanından bahsediyorum.
Hani yapılsın diye şirket kurulan, o şirkette hissedar olan kurumları temsilen aralarında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ATO Başkanı Gürsel Baran’ın, ASO Başkanı Nurettin Özdebir’in de bulunduğu fuar alanından.

* * *

“Ben yaparım, sen yaparsın” tartışmalarının arasında o kadar önemli isim anlaşamayınca konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taşıma kararı almışlardı.

* * *

Haberin Devamı

Fuar alanının mazisi 6 yıllık. Yeniden gündeme gelmesi 6 ay önce. 6 yılı geçtim, 6 aydır hiç bir gelişme yok. TOBB’un, Büyükşehir Belediyesi’nin ya da ATO’nun tek başına bile rahatlıkla yapabileceği, Ankara’nın daralan ekonomisini canlandıracak fuar alanını ‘anlaşamama’ gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taşıyalım fikri ne kadar doğru?
Güvenlikten ekonomiye; yeni sistemden bölgesel gelişmelere devasa konularla ilgili gündemi olan Erdoğan’a böyle bir sorunla gitmenin ne faydası olacak?

* * *

Sahi Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kadar kurum, bu kadar başkan bir araya gelip bir fuar alanını yapmayı beceremediniz” derse hissedarların yanıtı ne olacak?

Erdoğan o soruyu sorarsa yanıtınız ne olacak

BİR ANKARA KALESİ KLASİĞİ

Ankara Kalesi’nin etrafında yaşananları, tarihi surlara verilen zararı, spreyle yazılanları defalarca gündeme getirdik.
Yetkililer açıklamalar yaptı, Büyükşehir Belediyesi tarihi surlara, duvarlara spreyle yazılanları temizledi.
Ama bir sabah baktık ki başladığımız yere geri dönmüşüz. Tarihi surlar rengârenk boyalarla kaplanmış. Dün vandalların Ankara Kalesi’deki mesaisini Ankara Hürriyet’in başarılı muhabiri Sedat Cenikli görüntüledi.
İç sızlatan fotoğrafların ardından Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Ömer Öksüz’ü aradım. Başladı anlatmaya:
“2 aydır uğraşıyorduk. Özel makinalarla, özel ilaçlarla, çok ince çalışarak hasar vermeden temizliğini yapmıştık. Bir sürü emek, çalışma...
2 ayda temizlediğimizi bir gecede mahvetmişler. Yarın(bugün) sil baştan yeniden başlayacağız.
Vandallar kentin her yerindeler. 30 kişilik ekip, geceleri sabaha kadar kente yazılan yazıları temizliyoruz. Bazı yerleri ilaçla temizliyoruz, bazısını yıkıyoruz, bazısını boyuyoruz. 3 gün temizlik yapmasak bu kanun tanımaz vandallar yüzünden her yer yazı olur.

Haberin Devamı

Erdoğan o soruyu sorarsa yanıtınız ne olacak

ÇORUM'A YENİSİ YAKIŞIR

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu Sıhhiye’deki Hitit Güneş Kursu anıtını Çorum’a taşımak istediklerini söylüyor.
Gerekçe olarak da Hititler’in doğduğu yer olan Çorum’a taşınmasını gösterip, ekliyor: “Hititler’e ait tüm simgelerin, sembollerin, eserlerin, tarihi nitelikteki tüm bilgi ve belgelerin Çorum’da olması gerektiğini düşünüyoruz. Anadolu Medeniyetler Müzesi’ndeki üç eserden biri Hititler’e ait, bunlar da Çorum’da sergilenmeli.”
Uslu’nun bu teklifinin tarihi kısmını tartışması tarihçilerin işi. Çorum’da hayat bulan bu önemli medeniyete ait tarihi bir atılımın sonuna kadar destekçisiyim. Bu atılım çerçevesinde kurulacak tarihi alt yapıya Anadolu Medeniyetler Müzesi’nden katkı sağlanması da faydalı olur.
Ama Ankara’yla özdeşleşmiş, 1978 yılında yapılmış ve hiçbir tarihi özelliği olmayan bir dönemin amblemi şimdilerin simgesel kent mobilyası Sıhhiye’deki heykelle ilgili yeni bir tartışmaya ne gerek var.
O heykel yerinde güzel, Çorum’a yenisi yakışır.

Yazarın Tüm Yazıları