Ankara adaylığı için destek isteyenlere Bahçeli ne dedi

Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı beklenenin aksine açıklanan iller arasında olmayınca, siyaset kazanı kaynamaya başladı.

Haberin Devamı

Ankara adaylığı için destek isteyenlere Bahçeli ne dedi

Mehmet Özhaseki’nin aday gösterilmesi kimseyi şaşırtmayacakken, üç büyükşehir adayının açıklanmaması ‘aklında adaylık düşüncesi olanları’ harekete geçirdi.
Özhaseki’ye defans yapanların temel tezi, adayın yerel unsurlara yakın olma gerekliliği ve Mansur Yavaş’ın aday olması durumunda Özhaseki’nin zorlanabileceği.
Ankara teşkilatının büyük bölümünün ve AK Parti’nin üst yönetimindeki bazı isimlerin de Özhaseki konusunda ‘zihninde soru işaretleri olduğu’ iddialar arasında.
* * *
Hâl böyle olunca, “Acaba Özhaseki yerine aday gösterilir miyim” diye düşünenlerin kulis çalışmaları hızlandı.
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin üç büyük şehirde aday çıkarmayacağını açıklamasının ardından, MHP üst yönetiminden Ankara adaylığı için destek isteyenler olduğu kulağıma gelenler arasında.
Destek isteyenler arasında AK Parti’den belediye başkanı olan da var, milletvekili olan da. Hatta Ankara’nın çok ünlü bir iş adamı, AK Parti’nin adayı olabilmek için MHP üst yönetiminden destek istemiş. Bu talepler MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye kadar ulaşmış. Bahçeli de, “Bizim işimiz değil” yorumunu yapmış.

* * *

Haberin Devamı

Her ne kadar AK Parti’nin, Özhaseki planında bugün için bir değişiklik olmasa da rahmetli Süleyman Demirel’in, “Siyasette bazen 24 saat çok uzundur” sözü unutulmamalı.

Ankara adaylığı için destek isteyenlere Bahçeli ne dedi

KAYSERİ’DE ‘HASEKİ BAŞKAN SİZE EMANET’ PANKARTI

Ankara’daki yerel seçim hareketliliği sürerken önceki akşam Kayseri’de oynanan Ankaragücü-Beşiktaş maçında da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ankaragücü’nü desteklemek için statta yerini alan Kayserispor Kapalı Kale taraftar grubu “Haseki Başkan size emanet” pankartı ile hem Ankaragücü taraftarına hem de Ankara’ya mesaj gönderdi. Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı merakla beklenirken, ismi ön planda olan ve hâlâ kulislerde en çok konuşulan ‘Özhaseki’ adının Ankaragücü maçında da gündeme gelmesi Ankara dinamikleri açısından önemli.

Haberin Devamı

GÖLBAŞI MUAMMASI

AK Parti-MHP işbirliğinin ilçelere nasıl yansıyacağı da henüz netleşmedi. Tahliller temennilere karışmış durumda. MHP, Etimesgut’ta Enver Demirel’i, Polatlı’da Mürsel Yıldızkaya’yı ittifak öncesinde açıklamıştı. AK Parti’nin bu ilçelerde aday göstermemesi durumunda Büyükşehir seçimini doğrudan etkileyecek olan metropollerde ‘tam işbirliği’ ihtimali gündeme gelebilir. AK Parti’li belediyelerin yönettiği Keçiören, Altındağ, Mamak, Sincan ile CHP’deki Çankaya ve Yenimahalle’de MHP’nin desteklediği adaylar yarışabilir. Buradaki en büyük belirsizlik Gölbaşı gibi gözüküyor. Büyüksehir Belediyesi MHP Grup Başkan Vekili olan Ramazan Şimşek, aday adaylığını açıkladı ve ilçede AK Parti ile MHP’nin yarışacağı tahmin ediliyor. AK Parti’li Başkan Fatih Duruay yeniden aday olmak istiyor, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Bey Balta da güçlü alternatifler arasında. İttifak görüşmelerini yürüten AK Parti’den Mehmet Özhaseki ile MHP’den Sadir Durmaz’ın bu ilçeyle ilgili yol haritası ‘tam işbirliği’nin kaderini tayin edecek.

Yazarın Tüm Yazıları