Alkollü mekanlara Reina ayarı

Yılbaşı gecesinde Reina’ya yönelik kanlı saldırının izleri halen hafızalardan silinmedi.

Haberin Devamı

Hain saldırı tüm yönleriyle araştırılırken, halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda güvenlik önlemleri artırılıyor.

Başkent Ankara’da da başta alışveriş merkezleri olmak üzere insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde tedbirler üst düzeye çıkarıldı.
Ankara Valiliği son olarak alkollü tüm mekanlara ve 100’ün üzerinde kişiye hizmet veren yerlere yönelik bir dizi karar aldı.
Ankara’daki tüm mekanları ilgilendiren kararlar şöyle:
* Umuma açık eğlence ve dinlenme tesislerinin işletme sahiplerinin de faaliyet alanlarının güvenliği ve huzurunun sağlanması adına özel güvenlik bulundurmak, kapı ve el dedektörü bulundurmak gibi emniyet tedbirleri almaları gerekmektedir.

* * *

* Hizmet kapasitesine bakılmaksızın alkol sunumu yapan umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinden bar, disko, pavyon, gazino, meyhane, birahane, taverna, lokanta gibi iş yerlerinin istisnasız tamamının bunun haricinde kalan ve aynı anda en az 100 (yüz) ve üzeri kişiye hizmet verebilen kamu ve özel kapalı yer toplantılarının yapıldığı kültür merkezleri, sanat galerileri, konferans salonları düğün ve nikah salonları, eğlence yerleri, otel salonları vb. toplanma yerlerinin tamamının özel güvenlik bulundurması zorunluluğu getirilmiştir.
* Bu karar kapsamına giren iş yerlerinin girişinde ve tüm müştemilatında güvenliği sağlamak amacıyla özel güvenlik personeli dışında personel istihdam eden işletmeler hakkında adli ve idari işlemler yapılacaktır.
* Özel güvenlik personel istihdamı edilmesi uygun görülen işletmelerin tespit edilen özel güvenlik personelini en geç 30 gün içinde temin etmeleri gerekmektedir.

* * *

Haberin Devamı

Ankara Valiliği’nin kentteki yüzlerce mekanı ve tesisi ilgilendiren bu kararı tek tek mekanlara tebliğ edilmeye başlandı. Kapısında özel güvenlik bulundurma şartının yanı sıra bir dizi tedbir alınması istenen mekanlar, istenilen şartları yerine getirmezlerse ruhsat iptaliyle karşı karşıya kalacak.

50 MEKANA KAPAMA

Türkiye’nin içinden geçtiği süreç belli. Güvenlik ve güvenlik için alınan tüm tedbirlere destek vermek gerekli.

Haberin Devamı

Alınan bu kararda soru işaretlerinden biri özellikle küçük işletmelere mali yük getirecek ‘özel güvelik’ uygulamasının nasıl hayata geçirileceği yönünde...
Bu arada üst düzey bir yetkilinin verdiği bilgiye göre Ankara’da son dönemde güvenlik tedbirlerine uymayan 50 mekan kapatılmış.

AVM’LER TL’YE GEÇTİ Mİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘döviz bozdurma’ çağrısının ardından pek çok kampanya düzenlendi.
Her ne kadar ilk günlerindeki hızı kesilse de TL’ye geçiş konusu halen sıcaklığını koruyor.
Haftaya hem dolar hem euro’da maalesef rekorla başladık.
Euro 4 TL sınırında.
Dövizdeki artıştan en çok etkilenenlerin başında alışveriş merkezlerindeki kiracılar geliyor.
Yılın son günlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısından sonra Ankara’daki birkaç AVM kirada TL’ye geçeceğini duyurmuştu.
O dönem konuştuğum ATO Başkanı Gürsel Baran, “AVM’ler kira konusunda henüz istediğimiz noktada değil. Yeni yıldan sonra TL’ye geçiş konusunda daha net veriler elimizde olacak” demişti.
AVM sahiplerinin kararını merak ediyorum. Kira fiyatlarında TL’ye geçildi mi?
NOT: AVM yönetimlerinin TL’ye geçmesi kadar kur konusunda göstereceği hassasiyet de hayati önem taşıyor.

Haberin Devamı

ÇOK ZOR DEĞİL...

Toplu taşıma araçlarında son dönemde yaşanan olaylar kabul edilir gibi değil. Kaza sayısındaki artış ya da yolcu kapma yarışında yaşanan kavgalar ÖTA’larda yaşanan son iki olayın ardından ‘basit hadiseler’ olarak görülmeye başladı.
Aynı haftada bir tecavüz bir de öldürme olayı yaşanan Başkent’in toplu taşıması Türkiye gündemine geldi.
Olay olduktan sonra otobüs ruhsatının iptal edilmesi ya da aracın parka çekilmesi çözüm değil.
Net yaptırımlar olmalı.
Şoförü işlediği suçu mal sahibinin çekmesinin yanlış olduğunu düşünenlere gelince...
Düzgün şoför seçmek, müşterinin velinimet olduğunu düşünen insanlarla çalışmak çok zor olmamalı.
Aksi takdirde birkaç kendini bilmezin işlediği suç tüm sektörü zan altında bırakmaya devam eder...

Yazarın Tüm Yazıları