Veda koleksiyonu

Dünya modasına yön veren efsanevi tasarımcı Karl Lagerfeld, sanki öleceğini sezmiş gibi muhteşem bir koleksiyon hazırlamış Fendi için... Onun kaybından dolayı defile biraz yas havasında geçti, eksikliği çok hissedildi.

Haberin Devamı


Tabii ki defilede “iğne atsan yere düşmez” türünden bir kalabalık vardı. Olivia Culpo, Chiara Ferragni, Anna Dello Russo ön sıralarda yerlerini almışlardı.
Biz de Şeyma Subaşı ve Buse Terim’le yerimize geçtik, merakla son koleksiyonu beklemeye başladık.

Veda koleksiyonu

Hafif bir müzikle defile başladı. Bella ve Gigi Hadid kardeşler ile Kaia Gerber, Lagerfeld’in tasarımları içinde podyumda göründü. Koleksiyonda simetrik desenler ve omuz detayları ön plandaydı.
Finalde efsane modacının Fendi çizimleri yaparken çekilen videoları gösterildi. Çoğu davetlinin gözyaşlarını tutamadığı kapanışta, bütün salon Lagerfeld’i ayakta alkışladı.

Hogan’dan bir ilk...

Ünlü ayakkabı markası Tods-Hogan grubu, sonbahar-kış sezonu için bir kıyafet koleksiyonu hazırlamış.

Haberin Devamı

Veda koleksiyonu

Koleksiyonun tanıtım organizasyonuna, markanın ve aynı zamanda Fiorentina kulübünün de sahibi olan Andrea Della Valle ev sahipliği yaptı.
Ayaküstü sohbet etme fırsatı bulduğum Valle, tam bir Türkiye âşığı çıktı. “En kısa zamanda İstanbul’a geleceğim ve beni gezdireceksin” dedi.
Hogan davetine katılanlar arasında Fiorentina eski teknik direktörü Fatih Terim’in kızı Buse Terim de vardı. Valle, sohbetleri sırasında babasına selamlarını göndermeyi de ihmal etmedi.

Veda koleksiyonu

OlIvIa Culpo sempatikliği

Fendi defilesinde dünyaca ünlü model Olivia Culpo’yu yakaladım, birlikte fotoğraf çektirmek istediğimi söyledim.
Gayet samimi bir şekilde sarılıp poz verdik.
Mesleğine ve modaya âşık olduğunu dile getirdi. İstanbul’a davet ettim, çok sevindi.

Prada farkı!

 Veda koleksiyonu

Modaya yön veren dev markalardan Prada, yeni koleksiyonunda dantel ağırlıklı modellere ağırlık vermiş, tasarımları çiçekler ve fiyonklarla süslemiş. Yani ana teması tamamen romantizmdi.

Haberin Devamı

Veda koleksiyonu

Muhteşem bir oturma düzeninde, yıllardır olduğu gibi sadece dünya basınını ve iyi müşterilerini ağırlayan Prada, 500 kişilik davetli grubuna muhteşem bir organizasyon yaşattı. Önümüzdeki kış danteller ve fiyonklar sizleri bekler romantik bayanlar.

Milano Moda Haftası’nda gözüme çarpanlar

Veda koleksiyonu

◊ Geçen senelere oranla fazla katılımcı vardı.
◊ Karl Lagerfeld’in ölümünün hemen ardından düzenlenen Fendi defilesinde, güvenlik önlemleri had safhadaydı...
◊ Hogan davetinde, tüm davetliler fotoğraf çekme telaşındaydı...
◊ Milano sokaklarında şıklık yarışı vardı, ancak Japon erkekleri havalarıyla tüm kadınları gölgede bıraktı.
◊ Duomo Meydanı, her zamanki gibi karnaval havasındaydı.
◊ Anna Dello Russo’nun her defilede “Kendinize gelin, buraların sultanı benim” havasında dolaşması. Yakışıyor ama ne yalan söyleyeyim...
◊ Chiara Ferragni’nin asistanıyla her defilenin sonunda aynı diyaloğu yaşaması: “Araba geldi mi, git bak ona göre çıkacağım.”
◊ Organizasyonun Mert Alaş’ın doğum gününe denk gelmesi sebebiyle, starların onun Milano’daki otel odasına çiçek ve şampanya yağdırmaları...
Moda haftasında aklıma kazınanlar genelde bunlar oldu... Çok keyifli bir moda haftasıydı benim için... Bir dahaki sezona görüşmek üzere...
Addio Milano...

Haberin Devamı

Veda koleksiyonu

Yazarın Tüm Yazıları