Ceysi Kazado

Metabolizmayı Bozmadan Sağlıklı Kilo Verme

15 Mart 2019
Doya doya zayıflamak için öncelikle işe vücudunuzun sesini dinleyin ve rahatlatın daha sonra ne kadar kaloriye ihtiyacı olduğunu öğrenmekle başlayın.

Herkesin metabolizma hızı farklıdır, yani herkesin ihtiyacı olan günlük tüketmesi gereken kalori miktarı değişkenlik gösterir. Yapılan en büyük yanlış ise başkasının listelerini uygulamaktır. Başkası o listeyle kilo vermiş olabilir ama size uygun değilse siz kilo bile alabilirsiniz. O yüzden aman dikkat başkasının listesine bakmadan, kendi bedenimiz için uygun olanı uygulamak çok önemli.

Peki, sağlıklı bir şekilde kilo verirken özellikle nelere dikkat etmeliyiz?

Aslında ilk başta söylemem gereken şeyi en sona yazdım. Sağlıklı kilo vermek ve kilo verirken yaşanacak olumsuzluklardan sakınmak için bir uzmana danışmanızda, diyetisyenden yardım almanızda tabi ki de yarar var. Yukarıda bahsettiklerim işin püf noktaları olsa da herhangi bir rahatsızlık devreye girdiğinde işler tabi ki değişiyor. Sağlıklı kilo verme süreci sabır ister, sakın çabuk pes etmeyin :)

Beslenme ve Diyet Uzm. Dyt. Ceysi KAZADO

https://www.instagram.com/dyt.ceysika/?hl=tr

Yazının Devamını Oku

Bugün Sizin Gününüz Kendinizi Şımartın!

8 Mart 2019
Çok sevgili kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun. Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Dünya’daki bütün kadınlara sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek diliyorum.

Bugün bizim günümüz, doyasıya tadını çıkartın kendinizi şımartın ve ödüllendirin! En son ne zaman kendiniz için ne zaman bir şey yaptığınızı düşünün. Çocuklar, iş, güç, ev işleri derken kendinize ne zaman vakit ayırdınız? Bugün diyeti bırakıp kendinizi biraz şımartmaya ne dersiniz, diyetisyen onaylı, yarın kaldığınız yerden devam edersiniz :) En sevdiğiniz yemeği ısmarlayın kendinize, masaja gidin, kaçamaklar yapın, bakım yapın. Bugün sizin gününüz olsun, kendinize armağan edin.

Kendinize vakit ayırmanın size ne kadar iyi geldiğini siz de göreceksiniz. Hatta ve hatta illa ki özel bir gün beklemeden ara sıra kendiniz için böyle güzel planlayın, şımartın. Hayatın monotonluğundan çıkmış olursunuz. Böylece yaptığınız işlerde daha çok motivasyonunuz artacaktır.

Kadın olmak çok güzel kendinizi sevin, koruyun, kendinize değer verin. Unutmayın ki, siz her şeyden değerlisiniz. #KadınOlmasa

Beslenme ve Diyet Uzm. Dyt. Ceysi KAZADO

https://www.instagram.com/dyt.ceysika/?hl=tr

Yazının Devamını Oku

Glutensiz Tatlı Tarifleri

28 Şubat 2019
Gluten intoleransı ve çölyak hastası olanlar için mükemmel lezzetli glutensiz tatlı tarifleri…

Kinoalı Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler

Servisi için:

Nasıl Yapılır?

Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra fırını önceden 170 derecede ısıtın. Muzu püre haline getirdikten sonra bal, tarçın ve kakaoyla karıştırın. Kinoa, öğütülmüş keten tohumu ve çiğ badem kattığınız kurabiye hamurunu hafif yapışkan bir hamur haline gelene kadar karıştırın. Arzu ettiğiniz büyüklükte hazırladığınız kurabiyeleri, aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika, üzerleri ve taban kısımları hafif bir renk alana kadar pişirin. Küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız bitter çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin. Fırından alıp ılınmaya bıraktığınız kurabiyelerin taban ya da kenar kısımlarını eritilmiş bitter çikolataya batırdıktan sonra yağlı kağıt üzerinde soğutun.

Havuçlu Çiğ Kek

Malzemeler:

Yazının Devamını Oku

2 Günlük Detoks Programı

22 Şubat 2019
Tatil dönüşleri, hafta sonu kaçamakları, şehir yaşantısı derken bir bakmışız ki yavaş yavaş kilo alıyoruz. Yapılan bu kaçamaklar için 2 günlük muhteşem bir detoks listesi ise aşağıda. Herhangi bir rahatsızlığı olan (diyabet, insülin direnci, tansiyon vb.) kişilerin uygulamamasını tavsiye ederim. Ayda 1 kereden fazla yapmayın :) Amacımız ara sıra yapılan kaçamakların, tatil sonrası vücuda yerleşen ödemi hemencecik vücuttan atabilmek. 2 günlük vücudumuzu hayvansal kaynaklardan arındırıp, rahatlatıyoruz…

2 GÜNLÜK DETOKS:

SABAH

***Blender

ARA ÖĞÜN

***Blender

ÖĞLE

***Salata şeklinde

Yazının Devamını Oku

Lor Peynirli Sağlıklı Poğaça

15 Şubat 2019
Yeme de yanında yat dedikleri bu olsa gerek… Lor peynirli sağlıklı poğaça, inanılmaz lezzetli bir tarif kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim. İster ara öğünde ister kahvaltıda hem de çok sağlıklı. Çocuklar için de müthiş bir seçenek. Yapımı çok kolay yemesi harika.

Lor Peynirli Sağlıklı Poğaça Malzemeleri;

İç Malzemesi;

Yapılışı;

Yumurtalardan birinin sarısını ayrı bir kaseye alın, sonrasında poğaçaların üzerine sürülecek. Bir tam yumurta, bir yumurta beyazı, yoğurt ve zeytinyağını bir güzel çırpın. Ayrı bir kapta tam buğday ununun 1 bardaklık kısmını tuz ve kabartma tozu ile harmanlayın.
Sonrasında ise yumurta ve zeytinyağı karışımını un karışımına ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Kalan 2 bardak unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. En son kıyılmış dereotunu da ekleyin ve tekrar yoğurun.
Hamuru 18-20 adet parçalara ayırın. Hepsini tek tek güzelce yuvarlayın. Bir kasenin içinde lor peyniri ufalayıp dereotuyla karıştırın.

Yazının Devamını Oku

Sebze Sevmeyene Sevdirecek 3 Tarif

7 Şubat 2019
Sağlıklı bir bedene sahip olabilmemiz için gün içerisinde mutlaka 2-3 porsiyon sebze tüketmemiz gerekmektedir. Sebzelerin içeriğinin çoğu su olduğu birçoğu genellikle düşük kalorilidir ve sebzeler vitamin, mineralden oldukça zengindir: folik asit, A, E, C, B2 vitamini, kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum, posa vb.

Hücre yenilenmesi ve doku onarımı sağlarlar. Diş ve diş eti sağlığını korurlar. Kan yapımında görev yapan öğelerden zengindirler. Hastalıklara karşı direnç oluşumunda etkindirler. Bu yüzden mutlaka her gün farklı çeşitlerde sebzelerimizi tüketmemiz gerekmektedir. Peki, sebze sevmeyenler ne yapsın? Hey sebze sevmeyenler! Eminim aşağıdaki tarifler size bile sebzeyi sevdirecek...

SEBZELİ KİŞ:

Malzemeler:

Yapılışı:

Bir kasede kabak, yumurta, tam buğday unu ve tuzu bir güzel karıştırın. Daha bu karışımdan sasece kabakları ayırarak kelepçeli bir kalıba koyun mutlaka yağlı fırın tepsisi kağıdı da olsun ve güzelce içine kabakları yerleştirin. Kasede kalan yumurtalı karışımı bir sonraki aşamada kullanacağımız için sakın atmayın. 190 derece fırında 15 dakika pişirin ve ocaktan çıkarın. Kasede kalan yumurtalı karışıma süt, beyaz peynir ve karabiber ekleyip karıştırın. Fırından çıkardığınız kabaklı tabanın üzerine brokoli, karnabahar, havuç, kaşar, sıvı harç ve taze soğanı serpiştirin. Ve 190 derecede 25 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin, parmaklarınızı yiyeceksiniz.

SOSLU BROKOLİ:

Malzemeler:

Yazının Devamını Oku

Son Zamanların Trendi: Yulaf Kepeği

31 Ocak 2019
Son zamanlarda adını çok sık duyduğumuz ve artık hiçbirimizin aşina olmadığı yulaf kepeğinden bahsedelim azıcık. Nedir bu yulaf kepeği, her yerde karşımıza çıkıyor? Yulaf kepeği, yulaf tanesini saran tüketilebilir kabuk kısmıdır. Yani bilinenin aksine yulafın öğütülmüş hali değildir. Protein ve lif bakımından oldukça zengin olan bu besinin vücudumuza ne gibi faydaları var peki?

İçerisinde bulunan çözülebilen lifler sayesinde sindirim sistemimizi düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor.

Tok tutması ve protein oranın yüksek olması nedeniyle oldukça tercih edilen bu mucizevi besini nasıl tüketebiliriz peki? Omletlerinizin içinde, un yerine, ev yapımı ekmeklerin ve poğaçaların içerisine koyabilirsiniz. Özellikle kahvaltılarda sütle pişirilip lapa şeklinde veya yoğurduğun içine katarak tarçın ile birlikte de tüketebilirsiniz. Ben evde kendi yaptığım sağlıklı tatlı alternatiflerimde un yerine tercih ediyorum. Özellikle ara öğünlerde ev yapımı bu minik tatlı alternatifler bir bardak süt ile inanılmaz iyi gidiyor. O zaman benden sizlere en çok yaptığım yulaf kepekli sağlıklı tatlı tarifim gelsin bakalım, şimdiden afiyet olsun :)

Malzemeler:

Yapılışı:

Öncelikle hurmaları 5-6 dakika kaynar suda bekletiyoruz ki güzelce yumuşasınlar. Sonra yumuşayan hurmaları ve fıstık ezmesini blenderdan geçirip üzerine yulaf kepeğini ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz son olarak da bir tutam tuzu ve ham kakaoyu ekleyip iyicene yoğuruyoruz. Karışımı streç filmin üzerine alıp dikdörtgen şekline getirip kabımıza koyuyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz. Ara öğünlerde sütün yanında tüketmek için sağlıklı alternatifimiz hazır :)

DİYETİSYEN CEYSİ KAZADO

https://www.instagram.com/dyt.ceysika/ 

Yazının Devamını Oku

Sağlıklı ve Lezzetli 6 Kahvaltı Seçeneği

30 Ocak 2019
Hep söylerim kahvaltı günün en önemli öğünlerinden bir tanesidir diye. Kahvaltı ile güne kan şekerimiz dengeli bir şekilde başlarız. Gece uyurken yavaşlamış olan metabolizmamız kahvaltı ile tekrardan hızlanmaya başlar. Kilo kontrolünün daha iyi sağlayabilmek için de kahvaltı oldukça önemlidir. Bu öğünü atlayanların daha kolay kilo aldığı gözlemlenmiştir. Güne enerjik ve istekli başlamada kahvaltının içeriği ve miktarı büyük önem taşır. Ben de bugün sizin için değişik hem sağlıklı hem lezzetli hem de dengeli kahvaltı alternatifleri hazırladım. Şimdiden afiyet olsun :)

Sağlıklı, Lezzetli Alternatif Kahvaltı Seçenekleri:

Mantarlı Yumurta

Yulaflı Omlet

Fıstık Ezmeli-Muzlu Ekmek (Vegan)

Hindi Fümeli, Biberli Ekmek

Meyveli, Yulaflı Yoğurt

Yazının Devamını Oku