Ceren Sakin

Çin Astrolojisine Göre Ocak Ayı Yorumu

4 Ocak 2021
Normalde Çin takvimi ile bizim kullandığımız takvim arasında gün ve ay farkı olabiliyor. Örneğin Çin ayları 5’i 6’sı gibi başlarken, Çin yeni yılının da başlaması şubat ortasını bulabiliyor. Bunun sebebi; Çin kültürü astrolojide Hsia takvimi denilen Çiftçi takviminin kullanıyor olması.

4 Şubat 2021’de resmi olarak Öküz yılına girecek olsak da Ocak ayı öküz ayı olduğu için 5 Ocaktan itibaren yılın etkilerini yaşamaya başlayacağız.

Öküz burcu element olarak topraktır. 2019 ve 2020’nin çılgın sularından sonra toprak elementi geldi! Ancak ne yazık ki toprak yeterince güçlü değil çünkü bu kadar sudan sonra balçık gibi oldu. Yani ne yazık ki suyun etkileri bir anda yok olmayacak.

Değişim, dönüşüm geliyor mu? Evet! Sonunda. Özellikle pandemi için yılın ikinci yarısında kurtuluş olacak diye bahsediyoruz ancak Ocak ayında henüz bu daha kendini gösteremeyecek çünkü Aralık ayı daha önce çok kere uyardığım gibi kötü bir aydı ve etkileri Ocak ayında da devam edecek.

Yine de Ocak ayında ufak ufak aşının da gelmesi ile birlikte rahatlamalar, özgürlüklerin artışları gözükecek.

Ocak ayının başlamasıyla keçi burçları ve tabi ki öküz burçları kendilerini korumaya almaları lazımdır. Çünkü bunlar Çin pusulasında 180 derece açılarda oturdukları için küs, kavgalı burçlar ve çatışmaya yer arıyorlar. Ara bulucu olarak fare sembolünü özellikle bu çatışma içerisinde olanlar taşıması gerekir.

Ayın şanslıları ise 2020 yılının zor geçiren burcu fare olacak. Haritanızda nerede fare varsa orada bir güzellik, şans kapıları belirmeye başlayacak. Ay hanesi iş ve ebeveynlerle olan ilişkilerimizi, gün hanesi aşk ve sağlıkla olan durumumuzu ve saat hanesindeki burç ise 50 yaş üzerindeki genel halimizi ve çocuklarımızla olan ilişkilerimizi temsil eder, yıl hanesinin etkisi 20 yaşından büyükseniz pek yoktur, ufak bir türbülans şeklinde kendini gösterir.

Ayın diğer şanslıları ise yılan ve horoz. Bunlarda pusula da üçgen yaptıkları için öküz ayı ile süper iyi bir etkileşime giriyor ve sizin için de metal elementi iyi bir element ise harikalar sizi bekliyor.

Yine de yılın etkilerini hemen bu ay görmeye başlayacağız yani ülkeler arası anlaşmazlıklar, toprak penaltısı dediğimiz ölümcül kazalar, isyanlar ve ne yazık kötü toprak felaketleri Ocak ayının gündemi.

Yazının Devamını Oku

Çin Astolojisinde 'Ejderha Ayı' Olan Nisanda Bizleri Neler Bekliyor?

3 Nisan 2020
Çin takvimine göre ejderha dediğimiz ay başlıyor!

5 Nisan: Bu ay başlayan etkiyi (geçtiğimiz aralıktan beri söylüyorum) şimdi tekrar özetlemek gerekirse 'tsunami' dediğimiz çok ciddi bir su enerjisi devreye girecek. Yılın zayıf metal etkisinden dolayı ve metali destekleyen toprak elementi olmadığı için ciğerlerde hastalık ortaya çıkmıştı, çünkü metal elementi nefes alma organlarımızı temsil eder. Metal aynı zamanda duygu olarak hüznü temsil eder. Şimdi bu çılgın gelen su enerjisi ile ne yazık ki bu durum çok daha ciddi bir noktaya yükseleceğe benziyor. Bu ne yazık ki nisan ayında koronavirüsün kendini ciddi bir şekilde hala var olduğunu ve bu yeni yaşam standartlarında yaşamaya devam etmemiz gerektiğini gösteriyor. Su elementi de duygu olarak korkuyu temsil etmektedir o yüzden bu ay şiddetli bir korku ve korkuya dayalı abartılı tavırlar ortaya çıkabilir.

Bu kadar ciddi su birleşimi tarihte incelediğimizde Titanik gemisinin batmasına sebep olduğu, şehirleri ortadan kaldıran tsunamiler olduğu gözlemlenmiştir. O yüzden oldukça dikkatli olmaya devam etmeliyiz. Ayrıca ateş elementini tamamen devre dışı bıraktığını da dikkate alırsak uçak ile ilgi de kötü haberler alabiliriz.

Su taşkınlığı aynı zamanda bağımlılıkları temsil eder bu yüzden bu ay bağımlılıklara da yenik düşebiliriz. Özellikle alkolde ve alkolizm de artık ve sonuç olarak böbrek, karaciğer gibi sıkıntılar da ortaya çıkabilir.

Türkiye bir toprak elementi olarak, su elementi parayı temsil etmektedir. Birkaç keredir dediğim gibi bu enerjinin gelişi ile birlikte Türkiye para kazanmaya başlayacak olarak duruyor, bakalım bu nasıl olacak. Yıllık durum olarak bakarsak; haziran, ağustos ve aralık ayında hala fevri enerjiler gördüğümüz için yıl sonunda Çin ekonomisinden çekilip belki de fabrikaları Türkiye’ye taşımaya başlayacaklar bu da ilerleyen zamanda Türkiye ekonomisini kalkınacağı anlamına gelebilir. Bu gibi beklenmedik, ciddi ve güçlü olaylara işte gebeyiz.

Nisan ayında bu su enerjisinin kontrolden çıktığı günlere bakarsak; 11, 14, 15, 23, 26, 27 Nisan günleri olduğunu görüyoruz.

Su elementinin size iyi gelip gelmediğinden emin değilseniz lütfen bu günlerde kendinizi korumaya alınız.

Unutmayalım bu seneden başlayan bu çılgın etki hayatımızın bir parçası olabilir, yeni düzen kurulmaya başlıyor olabilir çünkü 2024 ile birlikte 9. dönem dediğimiz yeni döneme geçmiş ve o dönemin yaşamında olmaya başlayacağımız için şimdi geçiş dönemindeyiz. O yüzden belki de bu olanlar nasıl bitecek diye beklemek yerine yeni sisteme hızlıca adapte olmak çok daha hayat kolaylaştırıcı olabilir.

Yeni dönem dediğimiz tabii ki de evde karantina halinde bir ömür yaşamak değil ama eğitim sistemi olsun para sistemi olsun yeni düzene geçiş yapmak. O yüzden sabırlı olun ve ne kadar hızlı adapte olursanız o kadar kazançlı olacağınızı unutmayın derim.

Yazının Devamını Oku

Kadın Olduğum İçin Hayat Bu Kadar Güzel….

5 Mart 2020
Kadın olduğum için çocuğum oldu…. O sevgi, o şefkati o sayede yaşadım…

Kadın olduğum için içimdeki yüksek dişil enerjiyi kullanmayı öğrendim ve bu sayede sezgilerime kulak vermeyi onlarla yaşayarak hayatı kolaylaştırmayı öğrendim. Erkekler ne yazık ki bu konuda geri planda kalıyorlar hatta iç güdü deyince arkasını dönüp gidecek çok kişi olabilir ama hayatta her şeyin mantık ve bilim olmadığını da artık bir çok kanalda öğreniyoruz.

Dengeye gelmek ve dengede olmak hayatımızdaki en önemli unsurlardan biridir, Feng Shui’de de hep bunu yapmak için uğraşlarımız. Dişil enerjimizi reddederek de dengeye gelmeyi bekleyemeyiz. İçgüdüler, duyular, yaratıcılık, büyütme, besleme, yaşarken o anda olmak, var olmak, iş birlikçiliği, dışa vurma ve enerjiyi içine alma hep dişil yanımızın etkisidir. İster kadın olalım ister erkek, yaşamada dişil ve eril enerjinin dengesini bulmadan saf mutluluğa ulaşamıyoruz.

Bunlara biraz da ben kızım sayesinde anne olmakla öğrendim. Özümüzde tabiî ki kadın olduğumuz için dişil taraf daha aktif ama bunu hayat şartları yüzünden kapatmayı ve tü-kaka demeye alışmışız. Oysa bunlar doğal ihtiyaçlar ve bizi mutluluğa taşıyan ögeler. Bu yüzden iyi ki kadınım ve kadın tarafımı yaşayabiliyorum…

Kadın olmak uzun çağlardan beri cadılık ve benzeri kötü nitelikteki enerjilerle bağdaştırılmış olup, şimdi kadın demek düşük bir varlık olmak gibi hissettiriliyor. Oysa kadın da erkek kadar eşit ve başarılı ve tamdır. Bunu yaşamak da yaşatmak kadar önemlidir. İyi ki kadınız.

https://www.instagram.com/cerenfengshui/

Yazının Devamını Oku

Çin Astrolojisine Göre Aşk Çiçeği Nasıl Aktive Edilir?

10 Mayıs 2019
Çin astrolojisine göre haritamızda bir sürü yıldızlar bulunmaktadır ve en çok merak edilip, sorulanlar arasında da aşk çiçeği bulunmaktadır. Şimdi size kısaca kitabi anlatımını, hayatımıza etkisini ve nasıl aktive edebileceğimizi anlatmak istiyorum.

Haritamızdaki Aşk Çiçeği:

Kitabi anlatımı: Aşk çiçeği yıldızı kişiye; çekicilik, cazibe, alım, romantizm getirir. Kişi, karşı cins tarafından daha çekici ve cazibeli hale geldiği için aşk olasılığı bu yıldız zamanlarında artar (en azından sosyal aktiviteleri bu dönemde, kişinin, artış gözükür). Kişinin haritasında sabit olarak bu yıldız varsa kişi genel olarak toplum tarafından beğenilen ve cana yakın bir kişiliğe sahip olur. Bu yıldıza sabit olarak sahip olan kişilerin sanat camiyası içinde bulunmaları da muhtemeldir. Aynı zamanda haritasında sabit olduğu yere göre de yorumlama yapılması gerekir. Örneğin kişinin gününde bulunun aşk çiçeği, eş olarak seçeceği kişinin de alımlı, bakımlı hatta güzel olmasını tercih edecektir. Ay hanesinde olan aşk çiçeği, iş hayatında güzellik sektörlerine çekilecektir gibi. Ancakkkkk, saat hanesine gelen aşk çiçeğine duvardan atlayan çiçek denir! Yani bu kişi ilişki ya da evlilik sırasında da başka kişilerle iletişim hatta aldatma potansiyeline açıktır demek doğru olur. O yüzden sevdiğinizin haritasında özellikle saat hanesinde aşk çiçeği yıldızı gelmişse biraz dikkatli olmakta fayda vardır.

Benim haritamda: Benim astrolojik haritama göre aşk çiçeği sabit olarak haritamda yok ancak şans dönemlerimden birinde (şans dönemleri kişiye bir kere gelince 10 yıl haritasında sabit olarak durur) ve her 12 yılda bir (aşk çiçeğiniz iki adet ise 6 yılda bir) bu haritamıza uğruyor. Mesela; bana 12-21 yaş aralığımda (şans dönemimde) uğrayan bu yıldız sayesinde özellikle ortaokul, lise zamanlarımda hem popülerliğim yüksektmişti hem de o dönemden olan arkadaşlarım “Ortaokulda efsaneydin, neydin ya öyle” gibi tepkiler verir. Şuan çirkin olduğumdan değil tabiî ki de ama o zaman etrafıma yaydığım enerji daha fazla kişi tarafından fark ediliyordu ve bu da hem romantik anlamda benim flörtlerimin olmasını sağlıyordu hem de sosyalliğimi arttırıyordu. Aynı şekilde kilo ile de inanılmaz bir etkisi var bu aşk çiçeğinin. Bu dönemde fit olmak oldukça kolay olduğu gibi, kilo vermek istediğinizde de kolaylıkla başarabilir hale gelebiliyorsunuz. Dolayısıyla şimdi beni görenler “Sana ne oldu? Ortaokulda manken gibiydin” gibi kötü tepkiler verebiliyorlar. Ve evet! Gerçekten çok flörtüm olmuştu, bunu burada itiraf ediyorum ?. İnsan o dönemleri özlemiyor değil hahahahaha….

Aktivasyon çalışması: Aşk çiçeğiniz tespit edildikten sonra evinizin gerekli köşesine o burç hayvanını ve çiçeği yerleştirerek bunu aktive edebiliyorsunuz. Ayrıca unutmayın astroloji haritası sadece bir rota belirler, o yolda yürümesi gereken kişi sizsiniz. Yani sosyalleşmezseniz ve gerekli potansiyelleri açığa çıkarmazsanız tabiî ki de gökten zembile kucağınıza sevgili düşmeyecektir.

Bu yüzden ne yapıyoruz?

1- Çin astrolojisine göre aşk çiçeğimizi aktive edecek burcu öğreniyoruz

2-

Yazının Devamını Oku

Bagua Aynası Nedir?

11 Nisan 2019
Feng Shui felsefesinde en çok merak edilen geleneksel obje sanırım Bagua Aynasıdır....

Bununla ilgili video çekiminden sonra gelen sorular üzerine sizlerle biraz daha detay paylaşmam gerektiğini fark ettim.

Aynalar bazen Feng Shui'nin "aspirini" veya "antibiyotiği" olarak adlandırılırlar çünkü evinize koruma sağlarlar.

Bagua aynaları çok güçlüdür ve düzgün kullanılmazlarsa, iyilikten çok zarar verebilirler. Bu nedenle, evinizin etrafında bagua aynaları kullanma konusunda yardım almak için profesyonel bir Feng Shui danışmanıyla çalışmak en iyisidir.

Bir bagua aynası merkezinde yuvarlak bir aynası olan sekizgen bir çerçeveye sahiptir (Ya da resimdeki gibi bir yönünde ayna bir yönünde trigramlar bulunur). Çerçevenin rengi ve dekorasyonu değişkenlik gösterebilir, ancak birçok bagua aynası sırasıyla yaz, sonbahar ve ilkbaharı temsil eden kırmızı, altın ve yeşil renklerle boyanmıştır.

Sekizgen çerçevenin her iki tarafında, yaşamın bir yönünü simgeleyen trigram olarak bilinen üç çizgi vardır. Çerçevenin üstündeki bölüm kırılmamış üç çizgiye sahiptir ve cenneti temsil eder. Bu cennet trigramının üste gelmesini istediğimiz için bagua aynasını asmamız önem taşır.

3 Tip Bagua Aynası vardır:

Aynanın nasıl çalıştığını ve nasıl kullanılması gerektiğini belirlediği için aynanın şekli çok önemlidir. Bagua aynaları düz, içbükey (bir kase gibi içe eğik) veya dışbükey (bir kubbe gibi) olabilir. Üçüncü tip olan ise düz aynalar nötr olarak kabul edilir ve hem iyi hem de kötü enerjiyi yansıtırlar.

Yazının Devamını Oku

Beren Saat ve Kenan Doğulu'yu Ne Bekliyor?

22 Mart 2019
Şuaralar gündem de olan bir başka boşanma hikayesi ve merak edilen ilişki olan Beren Saat ve Kenan Doğulu’nun Çin Astrolojisine göre iç yüzüne bakıp neler oluyor görelim istedim…

Kadınlara öncelik verip Beren Saat’in haritasından başlamak istiyorum :)

Çin astrolojisine göre Yang Toprak dediğimiz günde doğmuş. Dünya üzerinde dağa benzetilir. Dağ gibi ağır, güçlü, sabit ve dünyevidir. Yang Ağaç kadar inatçı değildir ama baskı uygulayabilir ve esnekliği azdır. Toprak elementi olması sebebiyle, kasları ve mideyi temsil eder. Kilolarını kontrol etmek için daha dikkatli olması gereken insanlardır, özellikle şekere olan düşkünlükleri ile tanınırlar.

Beren Saat’in ilk intibasına baktığımızda yer hanesinden oldukça desteklenen ekstrem noktada güç elementi olduğunu görüyoruz. Yani; disiplinli, çalışkan ve biraz sert (soğuk) mizaçlı diyebiliriz. Kadınlar için güç elementi aynı zamanda erkeği temsil ettiği için de genç yaşta erkeklerle önemli ilişkiler içinde olmuş olarak yorumluyoruz.

İlk ve ikinci intibasında sesinde erdem dediğimiz yıldız belirmiş. Bu yıldız; sanatçı olmasında inanılmaz bir etkisi olmuş çünkü sesi ile kendini ispatlayan ve insanları şuhu içinde bırakan biri olduğunu gösterir.

Şans dönemlerine baktığımızda doğduğundan beri şanslı bir insanmış dememiz doğru olur. Ancak ne yazık ki evlendiği yıl olan 2014 hiç de iyi bir seçim olmamışa benziyor. Neden derseniz? Kendisi fare burcu olduğu için ve 2014’de at yılı olduğu için çatışma içersinde yani ilişkinin ilk 10 yılında çok zor bir akit vermiş durumda. Genel olarak konuşmak gerekirse daha başlarken kendini büyük bir sınava tabi tutacakmış olarak söylememiz doğru olur.

Kenan Doğulu ile olan harita birleşiminde ise Beren Saat’in Kenan’a ciddi bir aşk beslediğini söylememiz çok doğru olur.

Kenan Doğulu’nun haritasına baktığımız zaman ise Yang Su gününde doğmuş yani okyanus dalgasına (bir nevi tusunamiye) benzetilir. Yaptırım güçleri ve enerjileri çok yüksektir hatta bazen atılgan/zorlayıcı olarak adlandırılırlar. Çok coşkulu olmalarının yanı sıra hedeflerine çok sadıktırlar, büyük bir inanç ve bağlılık içinde hedeflerinden asla şaşmazlar. Ludwig Van Beethoven, Yang Su gününde doğan ünlülerimizdendir ve müziğindeki coşku da kişiliğini çok iyi temsil eder.

Yazının Devamını Oku

2019 Feng Shui Enerjileri

7 Şubat 2019
Yaşasınnnnnnnn! 2019 Çin Takvimine göre Domuz yılı 5 Şubat ile birlikte evrene yerleşti...

Aşağıda gördüğünüz resim Feng Shui haritasıdır.

Öncelikle Feng Shui nedir diye bahsetmek istiyorum :)...

Feng Shui terimi gerçek anlamıyla Rüzgar ve Su demektir. Antik Çin bilgisine göre çevreyi anlatma şeklidir ve çevrenin insanlar üzerinde bereket ve şans olarak etkisini araştıran bir çalışmadır.

Bu bilgi 6000 yıllık, ilkel insanlara kadar dayanır. İlkel insanların zor hava şartlarından ve yırtıcı hayvanlardan nasıl en iyi şekilde barınıp, suya ve yiyeceklere nasıl yakın olduklarını inceleyen bir felsefedir. Tüm bu bilgiler doğru konumlanıp, dağı ve suyu en güvenli şekilde konumlandırmayı ve en verimli şekilde yaşamayı kapsar. Zamanla bu bilgi kozmoloji, yıldızların etkisi, yönler, zaman değişimi, ve görünmeyen doğal güçler şeklinde daha soyut bilgilerle de birleşerek insanların mutluluğunu ve bereketini arttırmıştır.

Bu bilgi ve uygulama Çin kültürü, İmparatorlar, asiller, ve sıradan insanlar tarafından evlerini ve atalarının mezarlarını belirlemek için kullanılmaktadır.

M.S. 250 yıllarında, “Kwok Po” adlı bir bilim adamı “Defin Kitabı” adlı bir kitap yazmıştır. Bu kitapta atalarını gömmek için en bereketli dağ ve su koşullarını tarif etmiştir. Atalarını gömdüklerin yerlerin yüksek enerjisinin yaşayan akrabalarını çok etkilediğine inanılır. Hatta şu cümle ile bunu anlatamaktadır; “Rüzgar ile dağıtılan ejderhanın enerjisi, su sınırında durdurulur.” Bu cümle “rüzgar” ve “su” kelimelerinin bereketinden bahsetmektedir. Bu o kadar çok önem taşımaya başlar ki sonunda Feng Shui yani Rüzgar ve Su olarak bu öğreti bilinmeye başlanır.

Kwok Po’nun yorumuna göre; bereketli ya da doğal güçler ejderha tarafından taşınır, bu dağın enerjisidir. Bir yerin iyi bir yer olup olmadığına iki kriterle karar verilir. Birincisi, rüzgara karşı yaşam alanı çok iyi korunmalıdır, çünkü güçlü bir rüzgar yaşam enerjisini alıp götürebilir. Dolayısıyla, yaşam enerjisi dört yönden korunmalıdır ki yaşam enerjisi içerde barınabilsin. İyi bir Feng Shui “koltuğa” benzetilir; arkada evi koruyacak yüksek bir dağ ve iki yanda ise Ejderha kolu ile Kaplan kolu olarak iki muhafız bulunmalıdır. İkinci, olarak önde de bir dağ bulunmalıdır ama hepsinden daha alçak, sanki bir masa gibi durmalıdır.

Yazının Devamını Oku

21 Ocak Kanlı Dolunay

18 Ocak 2019
21 Ocak'ta gerçekleşecek olan Kanlı dolunay hakkında batı astrologları yazdıkça bana da sorular geliyor.... Ben de sizleri daha fazla bekletmeden yazının başına oturdum....

Öncellikle bir önceki ocak yazımda da dediğim gibi Çin Takvimine göre hala toprak elementi olan Köpek yılının toprak ayı olan Öküz ayındayız.... Yani henüz suyun enerjisini getirecek olan Domuz yılı bize göre daha başlamadı... Dolayısıyla bu ay aslında (Çin'lilere göre) yılın son ayı olup enerjilerin çok sıkıştığı dolayısıyla da bizleri de zorladığı bir ay...

Diyeceksiniz ki 2018'de ne zaman zorlanmadık? Evet! Doğru... 2018 değişim, dönüşüm senesiydi ve rayından çıkmış herkes tokadı yiye yiye rayına geri oturtturuldu. Ne kadar çok tekamül yolunuzdan sapmışsanız 2018'de o kadar zorlandınız ve yılmak üzereyken tekrar ve tekrar toplamak zorunda kaldınız. Bu enerjilerin; "kabuğunu kır ve özünü çıkart" çalışmasıydı.

Yani kendin olmaktan, özünü dinlemekten ve sistemin kölesi olarak yaşamaya ne kadar gönüllü idiyseniz o kadar çok zorluk çektiniz! Ne kadar teslim olduysanız da hayat size güzel fırsatlar sunmaya başladı.

İşte bu ay da Çin Takvimine göre son ay olduğuna ve güçlü bir toprak birleşimi olduğuna göre tamamlamadıklarınızı öyle ya da böyle tamamlatma zamanı.... Enerjiler; "Dur! Nefes al! Değiş!" diyor.

Bana herkes "Ne zaman bitecek?" diye soruyor!

"Kendi kendinizi mutlu etmeyi hayatınızın normal bir parçası yapana kadar" demekten başka çarem yok....

Uçaklarda da önce kendinize maskeyi takın denmesi gibi, önce ben mutlu olmalıyım, bunun için ne yapmam lazım diyerek ve hakkın hakkını yemeden değişip, dönüşerek bu yola baş koymalısınız yoksa hayat gittikçe zorlaşacak...

21 Ocak'la ilgili olarak ekstra bir şey demek istemiyorum genel olarak bu ay bunlardan ibaret ve durmanızı, kendinizi tanımanızı, kendinizi mutlu etmenin formülünü çözmenizi tavsiye ediyorum...

Yazının Devamını Oku