Demokrasi tabutuna faşizm çivisi...

İlerde Türkiye’nin tarihini yazacak olanlar, “faşizmin başlangıç tarihi” üzerinde anlaşamayabilirler.

Haberin Devamı

Ama “nasıl yerleştiğine” ilişkin bir görüş ayrılığı olmaz. Çünkü onu yazmak gerekmiyor. Bu konudaki görüntüler yeterli.


Ülkenin en büyük yayın organlarından birine hiçbir şekilde delillendirilmemiş bir iddiaya dayanarak, üçü de AKP aday adayı olmuş üç kayyum atayacak bir pervarsızlık ve kayıtsızlıkla sulh ceza mahkemesi kararı çıkartılıyor ve gece yarısı polis biber gazı kullanarak, gazete binasına girip, el koyuyor.


Yıl 2016, aylardan Mart. Gün, Cuma (4 Mart), aynı gün, Türkiye’nin büyük sanayicileri arasında, bir önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığı ile bilinen Boydak Holding’in yöneticileri gözaltına alınıyor, ikisi eşbaşkan, 5 HDP milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılarak tutuklanmalarını sağlayacak yani 1994 yılının o “utanç günleri”ne geri dönülmesine yol açacak, o “utanç”ın yeniden canlandırılmasına gidecek (ve belki de 1990’lardan çok daha ağır sonuçları beraberinde getirecek) gelişmeler için düğmeye basılıyor.

Haberin Devamı


Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici, gün içinde sosyal medya üzerinden “demokratlara dayanışma” çağrıları yapıyor.


Ve, gün gece yarısı Zaman Gazetesi’ne insanlara tazyikli su sıkılarak ve biber gazları atılarak polis saldırısıyla el konulmasıyla sonuçlanıyor.


Ne yazacaksınız? Neyi yazacaksınız? Niye yazacaksınız?


Sizleri, Today’s Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme’nin “Sözün bittiği yerdeyiz” haykırışlarıyla başlayan ve “demokrasi tabutuna faşizm çivisinin nasıl çakıldığını” gösteren 2016 Türkiye’sinde bir gazete binasına gece yarısı polis marifetiyle nasıl girildiğini gösteren görüntülerle başbaşa bırakmak en iyisi.


“Dijital yayın” olmanın yararı. Arşivde bulunsun.


İlerde Türkiye’nin tarihini yazacaklara “faşizmin başlangıç tarihi” konusunda net bir cevap sunmasa bile “faşizm Türkiye’de nasıl yerleşmişti?” sorusuna güçlü bir ipucu sağlayacaktır.


Aşağıdaki “link”e basın.


İyi seyirler.


https://www.periscope.tv/sevgistanbul/1OyKARaYmNgGb 

 

Yazarın Tüm Yazıları