Cemal Erbaş

Testi çoktan kırıldı

20 Mart 2012
Kötü sonuçların ardından ve kötü olayların ardından İnönü'de taraftar takımını bağrına bastı. Cenk'e, Carlos Carvalhal'a ve Quaresma'ya büyük sevgi gösterisinde bulundular. Bu güzel görüntülerin ardından da Beşiktaş, Manisaspor'u farklı yenerek uzun bir aranın ardından galibiyetle tanıştı.

Beşiktaş'ta sezon başında ilk gönderilecekler arasında yer alan Hilbert, aslında takımın en önemli oyuncusu olduğunu dün akşam herkese gösterdi. Hilbert varsa dert yok. Toraman ile Hilbert arasında bariz şekilde fark var. Alman oyuncu Manisaspor'un sağ kanadı felç ettiği gibi defans da oldukça iyi bir görüntü çizdi. Almeida'nın sakatlanması ile oyuna dahil olan olay adam Quaresma dünkü hırsı ile bize ilk geldiği günleri hatırlattı. Güzel futbolunu 2 golle süsleyen Quaresma gecenin yıldızlarından oldu. İlk devre rakibi 15 dakika boğan Beşiktaş, bir ara Manisaspor' un oyununa göz yumdu.
 
Portekizliler'in hepsi dün akşam iyi bir performans gösterdiler. Özellikle Fernandes bizleri büyüledi. Attığı golün önünde saygı ile eğiliyorum. Bu adamı satan Beşiktaş'a hizmet vermez. Kim başkan olursa olsun, Fernandes takımda tutulmalıdır. Fernandes ve Egemen bu takımda canıyla, kanıyla oynayan yegane oyunculardır.
 
Dün akşam kazanılan 3 puanın tek önemi oynanan güzel futboldu. Play-off'da şansımızın olduğunu düşünmüyorum. Bu puan farkı öyle kapanabilecek türden değil. Beşiktaş'tan isteğimiz, kalan diğer maçlarında da iyi bir oyun sergilemesi. Gücünü daha iyi göstermesi. Yenmesi veya yenilmesi değil, daima iyi futbol izletmesi.
 
Portekizliler'in gecesinde Manisaspor maçı rahat kazanıldı. Trabzonspor ile puan eşitlendi. En önemlisi moral kazanıldı. Ama testi çoktan kırıldı bir kere. Haydi iyi seyirler. Bir sözümde maçın hakemine. Yahu kardeşim iki dandik karttan Veli'yi kızarttın. Vicdanın rahat mı. Neden Beşiktaş olunca kartlar leblebi gibi çıkartılıyor.

İnönü' de ki boşluk oldukça göze çarpıyor. Tribünlerin büyük çoğunluğu boş. Taraftar ilgi göstermemiş. Hava güzel maç saati güzel ama stat dolmamış. Hadi şimdi taraftarı suçlayın. Bu boş tribünleri sizler yarattınız. Biraz gayret gösterseniz bırakın tribünleri, Marmara Denizi bile doldururuz.

Yazının Devamını Oku

Cenk'e eldiven vermeyin

16 Mart 2012
Beşiktaş Avrupa' ya veda etti. Lige havlu atan kara kartal Atletico Madrid' e sahasında 3-0 yenilerek elendi.

Onurunla oynayacaksın ve şerefinle yenileceksin. Beşiktaş' ta onurla mücadele eden, ruhunu sahaya yansıtan tek bir oyuncu kalmamış. Maçı sadece pres yaparak bitirdiler. Bir antreman maçın yapıyorlamış gibi sahadalardı. Halbuki bu bir Uefa maçı, bu bir vizyon maçı bu bir en azından onur ve gurur maçıydı. Elenebilirsiniz ama bu kadar kötü oynamaya hakkınız yok. Özellikle de Beşiktaş seyircisini hafife alarak açıklama yapan Carlos' a yazıklar olsun diyorum. Bu adam resmen bizlerle dalga geçiyor. Tüm futbolcuların verdiği mücadeleden dolayı gurur duymuş. Ya birileri bana bu adamın ne içtiğini söylesin veya maç oynanırken Sn. Carlos neredeydi açıklasın. Birazcık haysiyet ve onuru varsa bugün hemen istifa etsin.

Maçın kadrosuna baktığımda bu maçın bizim lehimize gelişeceğini hiç düşünemedim. Orta saha bir tek Fernandes ile olmuyor. Veli' nin haftalardır kötü oyununa birileri dur diyemiyor. Simao sahada ama sadece kadroyu şişiriyor. Sol ayaklı Edu malesef sağ kanatta oynuyor. Vallahi pes. Adamı delirtir bu Carvalhal. Ya Cenk' e ne demeli. Allah korusun bu adam ligde düşmeye veya şampiyonluğa oynayan bir takıma karşı bu golleri yese, hemen akıllara acaba Cenk maçı sattımı gelecek.  Koskoca Beşiktaş' ın kalecisinin yediği gollere bir bakın. Hele ki Falcao' nun attığı gol yenilir yutulur cinsden değildi. Ağzını ayran gibi açmış yukarıda birilerini arıyordu veya ayı seyrediyordu. Bir daha buı adama eldiven vermeyin. Cenk dün akşam bu takıma ihanet etti.

Kongreye gidiyoruz. Aslında bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete. Adaylara bakıyorum da yıllardır hep aynı kişiler. Bugün Yalçın Kardeniz' de adaylıktan çekildiğini açıkladı. Serdar Adalı' da daha öncelerde aday olmayacağını söylemişti. Fikret Orman' nın bu kaçıncı adaylığı ben sayamadım. Bu sefer tek gibi gözüküyor. Ama ben Sn. Orman' ın maddi olarak Beşiktaş' a çok bir şey verebileceğini sanmıyorum. Bizim içerimizde nice güçlü isimler var. Neden aday olmuyorlar anlamış değilim. Beşiktaş' ı kötü hemde çok kötü günler bekliyor. Camia birleşme yapması gerekirken ayrışma içerisinde. Hemen hemen herkes birbirinin eteğinden çeker halde.

En çok seyirciye üzülüyorum. İyi günde ve kötü günde daima takımına destek olan Beşiktaş seyircisinin sokağa çıkmaya yüzü kalmadı. Sabaha kadar değil mezara kadar detek dediler. Aklıma hemen rahmetli Zeki müren' in bir şarkısı geliyor. "Böyle bir kara sevda kara toprakta biter" Allah gecinden versin.

Yüzümüz dün akşam Beşiktaş Milangaz ile güldü. FIBA EuroChallenge Kupasında yarı finale yükselen takımımız bizleri oldukça mutlu etti. Malzemecisinden hocasına kadar emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Helal olsun sizlere.

Bugün Quaresma' nın af edildiği basında yer aldı. Bu adamı madem affedecektiniz neden A. Madrid maçından öncesi  affetmediniz. Aklımı almayan şey ise bu adamı neden affettiniz. Bu adam değilmiydi hocasına tüm takımın önünde küfür eden. Sizin Beşiktaş' lı duruşunuza ne oldu. Sizler eskiden böyle durumlarda asla duyarsız kalamazdınız. Kim ve kimler Quaresma' yı affetiyse onlara da yazıklar olsun.

Yazının Devamını Oku

Yazıklar olsun

11 Mart 2012
Beşiktaş' ta kan kaybı devam ediyor. Ligde haftalardır yüzü gülmeyen kara kartal, Ordu deplasmanında berabere kalarak 2 puan kaybetti. Beşiktaş aslında bu maçta 1 puan kazandı. Bu kötü futbolla lig Beşiktaş için kabus olmaya devam ediyor.

Elinde son model bir araba var ama acemi şöförün elinde arabanın haşatı çıktı. Carlos Carvalhal ne oyuna hamle yapabiliyor nede takımı hazırlayabiliyor. Takımda otorite kaybolmuş durumda ve kötü olanı ise bu durum kimsenin de umurunda değil. Beşiktaş' ın bu kötü durumuna müdahale edebilecek şuan için kimse yok. Ordu deplasmanında maçı izleyen taraftarlar Yıldırım Demirören yeter diye bağırdılar. Adam gitti ama izleri hale geçmedi. Bu takımın tüm iyiliği de, kötülüğü de Demirören' e aittir.

Toraman, Sivok yokluğunda defansın sıkıntısı takımı etkiliyor. Egemen takımın tek yürekli ve istekli oyuncusu. Ona her zaman saygı duydum ve kendisi de oynadığı oyun ile takıma olan saygısını gösteriyor. Peki ya diğerleri ? İnanın bir çok oyuncu Beşiktaş formasını hak etmiyorlar. Saygısızlar. Ne ekmek parası kazandığı kulübüne saygıları var nede taraftarlara. Beşiktaş' el birliği ile mahvettiler. Bu oyuncuların birçoğunu gönderseler bunları alacak takım bulamazlar. Kimse onlara o paraları vermezler.

Orduspor' u yürekten kutluyorum. Kazanmaya yakın taraf Orduspor' du. Birkaç gol pozisyonları ve kaleyi bulan tehlikeli şutları da vardı. Son vuruşlarda biraz dikkatli olasalardı maçı kazanabilirlerdi. Bir tarafta dünya yıldızı Hector Cuper gibi deneyimli bir hoca, diğer tarafta Carvalhal gibi deneyimsiz bir teknik adamın karşılaşması. Cuper Ordu' ya geldiğinden beri Orduspor' da inanılmaz bir yükseliş var. Carvalhal geldiğinden beri de Beşiktaş' ta inanılmaz bir düşüş içerisinde. Takımın başında hoca olmasa Beşiktaş bundan kötü olamaz.

Düzelir ümidi ile her maçta takımını yalnız bırakmayan tarafatara üzülüyorum. Cebinde ki son parasını maç bileti alabilmek için harcayan birçok insan tanıyorum. Bu takım nasıl düzelecek bilmiyorum. Bu sezon için erkenden havlu atmak bizleri oldukça üzüyor. Maç seyretme keyfimizi elimizden aldılar. Maç seyretmek bizlere kabus haline dönüştü. Buna hakkınız yok. Üzerinizde taşıdığınız formanın kıymetini bilin. Yazıklar olsun. Bizleri ağlatmaya hakkınız yok.

Yazının Devamını Oku

Bizler inandık siz de inanın

9 Mart 2012
Akıl almaz, akıllara zarar veren bir Beşiktaş. Atletico Madrid deplasmanda ilk yarı tamamen döküldük. Mücadele sıfırın altında geziyordu. Koskoca 45 dakikada tek bir pozisyon bile yaratamadık. Fernandes' in uzak denediği bir şut hariç.
 
Yenilen gollerde defansın oldukça büyük hatası var. Beşiktaş defansı kolay gol yemeye başladı. Veli'nin yalnız kaldığını Carvalhal malesef 3-0 dan sonra anlayabildi. Büyük hocalar böyle olur ya ? Nasıl bir kadro anlamıyorum. Elinde un var, süt var, şeker var, ama helva yok. Çünkü helvayı yapacak usta yok. Şeker yerine helvaya tuz atarsan o helva değil çörek olur ama yanmış çörek.
 
İkinci yarı Quaresma' yı oyundan alıp yerine İsmail' i koyan Carvalhal, bundan 15 yıl sonra iyi bir teknik adam olacağının sinyallerini veriyordu. İsmail gecenin en iyilerinden birisi oldu. Maç sonunda yaptığı açıklamalarda ise Quaresma' ya göndermede bulundu: "Günümüz futbolundan koşmadan, mücadele etmeden maç kazanamazsınız". Quaresma maalesef sakatlığından sonra Beşiktaş' ı üzmeye devam ediyor. Dünyanın en yetenekli oyuncularından birisini bilmesek adını sanını yerden yere vuracağız. Adıyla da bu zamana kadar gelebildi Beşiktaş' ta ama artık yeter. Seni herşeyden çok seven Beşiktaş taraftarına yaptığın yeter artık Quaresma. Aldığın paraymış bilmem neymiş derdim bile değil. Ama üzerine giydiğin formanda bulunan arma benim, bizlerin derdi. Sen sanıyormusun ki o farma kutsal değildir. Sen Beşiktaş' tan daha büyük olduğunu mu zannediyorsun. Mazallah böyle devam edersen İnönü' de maça çıkamayacak duruma gelirsin. Rezilsin ve ben artık seni sevmekten vazgeçiyorum. Bir oyuncu her zaman harikalar yaratamayabilir fakat ne olursa olsun mücadele etmeyi bırakamaz. Sen mücadele dahi etmiyorsun. Gitmek istiyorsun alacaklarından vazgeç nereye gidersen git. Ama yok ben alacaklarımı alır öyle giderim diyorsan ve o alacaklarını sana veren biri çıkarsa ben onu sana verecek yönetime de, adama da demediğimi bırakmam.
 
Yönetimler ekipleriyle gelir ve ekipleriyle giderler. Yönetimin başında bulunan kişinin, yönetim kurulu üyeleri, çaycısı, sekreteri, şöförü, odacısı, basın danışmanı vs. gibi çalışanları vardır. Hepsi yönetimle gelir yönetimle giderler. Aralarında kalan olursa yeni yönetim onları istemez. İstenseler bile orada ezilirler. Çalışamaz ve üretemez hale gelirler. Bizde yönetim gitti ama kalıntıları halen duruyor. Kimse yanlış anlamasın emekçi arkadaşlarımızdan bahsetmiyorum. Mesela Carvalhal halen bu takımın başında. Sizce de ilginç değil mi ? Tayfur Havutçu nerede ? Beşiktaş kime emanet. Takımın başındaki yönetici kim ? Tesislerden sorumlu kim ? Basından sorumlu kim ? Kongre için neden bu kadar bekleniyor. Acil seçimli bir kongre eski yönetimin istifasının ardından 1 hafta içersinde yapılamaz mı ?
 
Sn. Adalı' nın Beşiktaş başkanlığı için adaylığa göz kırptığını biliyoruz. Adalı' nın ne kadar büyük bir Beşiktaşlı olduğunu bilmeyeneniz yoktur. Ve Sn. Adalı içeriye girdiğinden beri Beşiktaş çöküşte. Futboldan kendisi sorumluydu. En gözde transferleri o bitirdi. Beşiktaş' a manevi ve maddi bir çok katkısı oldu. Ben bir Beşiktaş'lı olarak Sn. Adalı' yı sonuna kadar destekliyorum. Duruşu, misyonu ve vizyonu ile Beşiktaş' a yakışacak birisi olduğunu kanısındayım. Umarım kendisi de, Beşiktaş sesine ses olur.
 
İstanbul' da oynanacak Atletico Madrid maçı Beşiktaş için bu sezonun en önemli maçı olacak. 3-1 yenilmek her ne kadar üzücü olsa da, 1-0 yenildiğimizde bile rakibi 2-0 yenmek zorundaydık ve şimdi de 2-0 lık sonuçla tur atlarız. İmkansız değil fakat Beşiktaş' ın bu oyun sistemi ile Madrid temsilcisini elemesi bir hayli zor gözüküyor. İnanmak başarmanın % 50 si derler. Bize sadece inanmak bile yetmiyor. Mutlaka kazanmamız gerekiyor. Bizleri bunu çok görmeyeceklerini düşünüyor ve Beşiktaş' ımıza rövanş maçında başarılar diliyorum. "Bizler inandık siz de inanın"
 
 
Yazının Devamını Oku

Ligin bitişi

5 Mart 2012
Varsa UEFA Avrupa ligi yoksa Ziraat Türkiye Kupası. Bana göre Beşiktaş, dün akşam oynadığı maçla ile süper toto süper ligine havlu atmıştır. Play -off' a katılsabile, bu kadar puan farkından dolayı şampiyonluğu yakalayamaz. Türkiye' de yıldızlarla dolu bir kadronun neredeyse çeyrek maliyeti ile oluşan bir takıma nasıl kepaze olduğunu hepimiz seyrettik. Trabzonspor 3 puanı sonuna kadar hak etti. Biraz dikkatli ve son pasları düzgün kullansalardı maç belki de çok çok farklı bitebilirdi. Burak Yılmaz dün akşam bir tane atarken, net 3 tane de kaçırdı. Bu Burak sadece ama sadece Anadolu' da ki bir takımda yıldız olabilir yoksa söner gider. Kimse kendini kandırmasın, bana göre o kaçırdığı gollerle Burak nasıl bir golcü olduğunu dün akşam gösterdi.
 
Trabzonspor maçı istedi ve kazandı. Bazen istemek yetmeyebilir ama kazanmak adına sahada herşeyi yaptılar. İki pas yapamayan Beşiktaş' a inat kazandıkları her topu iyi kulladınlar. Volkan Şen ve Olcan sahanın yıldızlarıydı. Trabzonspor defansına neredeyse 90 dakika boyunca iş düşmedi. En çok Tolga' ya üzüldüm. Çocuk kalede buz kesti. İnanın Şenol hoca kaleciyi oyundan çıkarıp yerine bir forvet bile alsaydı, dün akşam hiçbir şey değişmezdi.
 
Bu takımın 2 tane mimarı vardır. 1. si eski başkan Yıldırım Demirören, 2.si ise Carlos Carvalhal' dır. Yıldırım Demirören artık Beşiktaş' ın başında değil ve çok fazla hakkında konuşmak artık doğru da değil. Sn. Demirören iyi yada kötü Beşiktaş' a hizmetini tamamladı ve gitti. Fakat konu Carvalhal olunca içim acıyor. Bir adam bir takımı ancak böyle mahveder. Ekrem' i sol açık, Toraman' ı aylardır sağ bek oynatıyor. Sidnei stoper, Ersan Gülüm' ü defansın solunda oynatıyor. İnanın bilgisayarlarda ki futbol oyunlarında bile Beşiktaş' ı bu şekilde dizemezsiniz, kuramazsınız. Bilgisayar hat verir. Ama Carvalhal hata vermiyor. Neyin peşinde kendisi acaba ? Kovulursa alacağı tazminatımı düşünüyor ? Yoksa takımı gasp ederek Portekiz' lilerin gitmesine ön ayak mı oluyor. Yazıklar olsun. Dün akşam ki Beşiktaş' tan utanıyorum. Futbol adına sahada tek bir varlık bile gösteremeyen tüm Beşiktaş' lı oyuncuları kınıyorum. Aldığınız o paraları hak etmiyorsunuz ama sizin de zaten böyle bir amacınız da yok.
 
Dün akşam Beşitaş adına tek güzel şey yine seyirciydi. Bu sezon devamlı sahası kapanan Beşiktaş' ın tribünlerini yine yavru kartallar ve kartaliçeler doldurdular. Maçın başından sonuna kadar takımına destek verdiler. Onları yürekten alkışıyorum. Beşiktaş' lı oyuncuların giydiği o formaları bizim kartaliçelerimize giydirseydik en az onlar kadar onlarda oynarlardı.
 
Giden gitti, önümüzde ki maçlara bakalım diyecem ama tünelde en ufak bir ışık görülmüyor. Beşiktaş' ı ve bizleri kararttınız. Ruhumuzu daralttınız. Sizlerin yüzünden başımızı öne eğdik. Sizleri affedebilmemiz için Atletico Madrid maçı bir fırsat. Umarım dün akşam ki futboldan ders çıkarıp, Uefa maçında böyle saçma sapan işler yapmazsınız. 
Yazının Devamını Oku

Ağlanacak halimize gülüyoruz

27 Şubat 2012
Derbide gülen taraf Galatasaray oldu.

Kendi saha ve seyirci avantajıyla sahaya çıkan sarı kırmızılılar, ezeli rakibi Beşiktaş' ı 3-2 yenerek çok önemli bir avantaj elde etti. Ligde Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş, Galatasaray' ın çok uzağında kaldılar.
 
Maç bir derbiye yakışacak güzellikte ve kalitede oynanmadı. Haftada birgün maç yapan Galatasaray' ın oynadığı oyun malesef Türk futbolunun nereye gittiğinin en büyük göstergesi. Tam kadro sahada yer alan sarı kırmızılılar attığı 3 golü de çeyrek pozisyon bile yokken buldular. Süper Toto Süper Ligi'nde açık ara lider bulunan Galatasaray bu futbolla ancak ve ancak Türkiye' de başarı yakalayabilir.
 
Maçın en önemli adamı da hakem Fırat Aydınus oldu. Semih' i 19. dakikada 2. sarı karttan oyundan atamayarak Türk futbolunu kirletmeye devam etti. Beşiktaş bu sezon hakem hatalarından çok puan ve puanlar kaybetti. Kayserispor maçında ofsayttan gol yedi, Fenerbahçe maçında Emre Belözoğlu ilk yarıda net 3 -4 sarı kart görmesi lazımken maçı tek sarı kartla bitirdi. Öyle ki, hakem onu oyundan atamayınca Aykut hoca onu kenara aldı. Gökhan Gönül' ün Simao' ya yaptığı hareket direk kırmızı kart olması gerekirken, hakem sadece fual çaldı. Bu kadar hakem hataları bir başka takıma yapılsaydı yer yerinden oynardı. Beşiktaş' ta ki başı boşluk malesef Beşiktaş' ın kaderi oldu. Yönetimin TFF başkanlığı için Beşiktaş' la ilgilenmemesi, Serdar Adalı' nın yerini doldurabilecek bir yöneticinin kulübün içerinde olmayışı büyük sıkıntı yarattı. Sn. Demirören TFF başkanı olacağını çok önceden planlamış olmalı ki, ara transfer döneminde 1 tek oyuncu bile almadı. Avrupa'da tek yoluna devam eden takım olan Beşiktaş' ın hiç adama ihtiyacı yok muydu ?
 
Her fırsatta Beşiktaş' ı, Fenerbahçe' yi ve TFF' yi yerden yere vuran Galatasaray yönetimi şimdi bakalım ne yapacaklar. Yıldırım Demirören TFF başkanı oldu. O kadar salladılar ama ellerinden hiçbir şey gelmedi. Ata Aksu' ya destek vereceklerini açıklayan Galatasaray yönetimi, Aksu' nun adaylıktan vazgeçmesiyle Demirören' e yeşil ışık yaktılar. " Bu ne yaman çelişki anne" Bursaspor daha önce dediği gibi destek olmadı. Hatta kongreyi terk ettiler. Demirören 229 oyun 221' ini alarak başkan oldu. 8 oya ne oldu acaba ? onlar kimler? çok da önemli değil. Büyük bir üstünlükle başkan oldu. Beşiktaş başkanlığı döneminde yapamadığı güzel işleri umarız TFF başkanlığı döneminde yapar. Demirören, 103 milyon TL alacağını hibe ederek gitti. Peki kulübü geldiğinde Beşiktaş' ın borcu ne kadardı, şimdi ne kadar? Bunu soran var mıdır ? Sadece 103 milyon TL alacağını hibe ettiği için mi Demirören iyi başkan olacak. Bana göre yönetim olarak çok başarısızlardı. Beşiktaş bu maddi durum içerinde önümüzde ki günlerde oldukça zorlanacağa benziyor. Demirören sadece hakkımızı yedirmesin bize yeter. Bizim şerefli ikinciliklerimiz her zaman şampiyonluklardan daha önemlidir. Şimdi kendilerini sütten çıkmış ak kaşık ilan edenlerin eskilerde neler yaptıkları herkes tarafından bilinmektedir.

Yazının Devamını Oku

Yola Devam

24 Şubat 2012
Beşiktaş Uefa Avrupa liginde yoluna devam ediyor.

Portekiz temsilcisi Braga' ya evinde 1-0 mağlup olmasına rağmen, ilk maçta aldığı 2-0 ' lık skorla bir üst tura adını yazdırarak 18 takım içerisinde yer aldı.Beşiktaş' ın bir sonra ki rakibi ise İspanya' dan Atletico Madrid oldu. Bizde ki Portekiz' li oyuncu sayısı Braga' da bile yok. Acaba hangimiz daha çok Portekiz' liyiz ?

Carlos Carvalhal deplasmanda ki 11' i ile başladı. Braga ilk yarıda etkili bir oyun sergiledi. 25. dakika da defansın büyük hatasından da golü buldu. Sol kanatta genç Tanju oldukça yalnız kaldı. Simao ilk maçın aksine oldukça kötü bir performans sergiledi. Tanju' yu yalnız bırakarak, Braga' nın etkili olmasında önemli rol sahibi oldu. Golün ardından oyuna müdahale gecikmedi. Carvalhal Necip' i oyundan alıp forvete Almeida' yı yerleştirdi. Qauresma forvet hattından sağ kanada döndü. Bu dakikdan itibaren ise kara kartal, rakibi ile başa baş mücadele etti.

İlk devrenin sonları karşılık pozisyonlarla bitti. İkinci yarı herkesin kabusu oldu. Üst üste gelen Braga ataklarında hop oturduk hop kalktık. Sivok' un kafa vuruşu, Almeida' nın birkaç cılız gol girişimi, Veli' nin ilk yarıda ki şutu ve Fernandes' in şutu haricinde aman aman bir gol pozisyonu bulamadık. Qauresma oldukça istekli olmasına rağmen takım kurgusu içerisinde oynamaktan ziyade kendine oynayan bir görüntü çizdi. Bir pozisyonda kaleye vurmak yerine topu Almeida' ya kazandırsaydı, golle tanışabilirdik. Son dakikalarda artan Braga baskısına bizimkilerde panik yaparak rakibin ekmeğine bal çaldılar. Böyle acemilik Beşiktaş' a yakışmadı.

Maçta öne çıkan birkaç isim vardı. Fernandes' i izlemek insanı gerçekten büyülüyor. Biraz sinirlerine hakim olsa Beşiktaş' a yararı üst seviyede olacak. Sinirinden dolayı bu sezon takımını yalnız bıraktığı maçlar oldu. Galatasaray derbisinde de cezalı duruma düşmesi bizleri oldukça üzdü. Ama hakkını her zaman da teslim etmek gerekiyor. Dün akşam her iki takımın tüm oyuncuları da dahil en iyisi Fernandes oldu. Sivok ve Egemen' de defansda iyi işler yaptılar. Kötüler ise hiç kuşku yokki Simao ve Veli' ydi. Orta sahanın tüm yükünü Fernandes' e yıktılar. 90 dakika boyunca performansından hiçbir şey kaybetmeyen Fernandes, Beşiktaş' ın tur atlamasında en önemli pay sahibi oldu.

Carvalhal, Simao' ya 90 dakika boyunca tahammül etti. Nasıl etti anladım. Bu adam oynamıyor. Ne ofansa, nede defansa katkısı oldu. Çok kötüsün Simao hemde çok. Aklını başına al ve öyle oyna. Senin geçmişini bilmesek, hakkında daha da yazmamıza neden olacaktı fakat bu kadar iyi bir kariyeri olan bir oyuncunun bu kadar kötü futbol oynaması kafalarda birçok soru işareti yaratıyor. O üzerine giydiğin formanın hakkını vermek zorundasın.

Turu geçmek herşeye rağmen tabiki öenmliydi. İyi futbol beklemiyorduk belki de ama, bu kadar teslim olmakda içimizi acıttı. Kendi saha ve seyircisi önünde Beşiktaş' ın bu kadar mahkum bir oyun sergilemesinin en önemli nedeni de malesef gardiyan Carvalhal' dır.

Yoğun maç trafiğinde çokta kötü olduğumuzu düşünmüyoru. Galatasaray ve Trabzonspor maçlarında alınacak olan 2 galibiyet Beşiktaş' ı tekrar zirveyi zorlar hale getirecektir. Derbide kara kartala yürekten başarılar dilerim.

Yazının Devamını Oku

Yüzümüzü güldürdüler

20 Şubat 2012
Zirve yolunda önemli bir 3 puan.

Beşiktaş, Galatasaray derbisi öncesinde oynadığı Gençlerbirliği maçını kazanarak, hem 3 puanın sahibi oldu, hemde moral kazandı. Beşiktaş çok iyi oynamasa da, zorlu Gençlerbirliği karşısında çok fazla mücadele ederek galibiyeti hak etti.

Portekizliler dün akşam kurtarıcı oldular. Quaresma' nın şans golü, hazırlanışı ile Almeida' nın kafa golü ve füzesiyle Fernandes' in golü, galibiyeti getirdi. Toraman ve Hilbert' in yokluğunda görev alan Ekrem yine vasatı geçemedi. İsmail' in yokluğunda forma şansı bulan Tanju sakatlanarak sahadan ayrıldı. Tanju bana göre Beşiktaş' ın geleceğidir. Carlos, Tanju' nun yerine oyuna Mustafa Pektemek' i aldı. Komedinin bir başka yönü de burada. Allah'tan Tanju' nun yerinde oynatmadı. Veli sol kanada geçerek verdiği mücadele ile gecenin yıldızı oldu.

Beşiktaş' ın dün gece yediği 2 golde de, bireysel hatalar öne çıktı. Aylardır sakat olan ve takıma yeni dönen Ersan Gülüm, ilk golün mimarı oldu. Orta sahada kaptırdığı top kalesinde gole döndü. Ersan orada rakibini indirse en fazla sarı kart alacak ve gole % 100 engel olacaktı. Birkaç kullandığı kötü pasla, o da vasatın üzerine çıkamadı. Cenk gibi tecrübeli bir kalecinin yediği gol affedilecek türden değildi. Bırakın Cenk' i, o golü ilkokulda tenefüste maç yapan çocuklar bile yemezlerdi. İnşallah bir daha böyle acemilik yapmaz.

Gelelim Fernandes paşaya. Bu adam sahadayken gerçekten iyi mücadele ediyor. Beşiktaş' ın en önemli oyuncularından. Fakat son zamanlarda gördüğü kartlarla en çok tartışılan isimlerden biri oldu. Dün akşam ki gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düştü ve derbide sahada olamayacak. Quaresma' nın da Fenerbahçe maçı öncesi gördüğü kart halen zihinlerimizde. Bunun en büyük sorumlusu oyuncular olduğu gibi disiplini sağlayamayan Carlos Carvalhal ve yönetim kuruludur. Beşiktaş' ta ki bu başı boşluk durumu malesef devam ediyor. Başkan ayrı telden çalıyor, oyuncular başka telden. Büyük ihtimalle Sn. Demirören bu akşam TFF başkanlık adaylığını açıklayacak. Kulislerde yer alan fısıltılara göre de, TFF başkanı olması durumunda da Beşiktaş başkanlığına devam edeceği yönünde. Ayıptır, günahtır. Bak Sn. başkan, tribünler haflardır seni istifaya çağırıyor. Sen Beşiktaş' ta ki misyonunu ve vizyonunu tamamladın. Seni burada görmek istemiyorlar. Sen bu ülkenin sayılı iş adamlarından birisisin. Belki diyeceksin ki ; ben birkaç kişinin dediğine kulak asmam. Haklı da olabilirsin ama maçı şeref tribününden değil de, yeni açıktan, kapalıdan bir seyretsen o zaman anlarsın durumu.

Kritik bir viraja giriyoruz. Perşembe akşamı Braga ile rövanş maçı, pazar akşamı ise Galatasaray' la derbi maçı. Beşiktaş aylardır 2-3 günde bir maç yapmaya devam ediyor. İnanın ben yazmaktan yoruldum, onlar da oynamaktan. Galatasaray ve Fenerbahçeli yazarları kıskanmaya başladım. Ohh ne ala. Haftada bir maç izle sonra otur yaz. Bir hafta sana tatil. Olsun be Kartal'ım. Sen UEFA' da yoluna devam et de, ben hergün seni yazayım hem de bıkmadan usanmadan büyük bir gururla.

Basketbolda Erkekler Spor Toto Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş Milangaz' ı başta Ergin Ataman ve oyuncuları yürekten kutluyorum. Başarılarının devamı diliyorum. Yüzümüzü güldürdüler.

Yazının Devamını Oku