Cemal Erbaş

Biz hapşuralım, sen çok yaşa Fernandes

18 Eylül 2012
Beşiktaş lige tutunmaya başladı.

Rakip ligin yeni ekiplerinden Elazığspor.

Beşiktaş ilk yarı pozisyon üretmekte zorladı. Veli' nin 1-2 şut denemesi ve Fernandes' in direkte patlayan şutu ile ilk yarı tamamlandı.
Fanatik olmak, gerçekleri görmemek değildir. Bende fanatik bir Beşiktaş' lıyım. Ama doğruları söylemek ve yazmak zorundayım.
27. dakika da Sivok' un yapmış olduğu hareket net penaltı ve kırmızı karttı. Hakemin bu pozisyonu atlması son derece yanlıştı.

Hakem o pozisyonu atlamasaydı ne değişirdi bilemem ama Beşiktaş ikinci yarı adeta gövde gösterisinde bulundu. Bu kadar pres yapan, koşan ve pas yapan bir Beşiktaş' ı yılladır izlememiştim.
Elazığspor dün akşam sadece tribündeki taraftarın maçı izlediği gibi Beşiktaş' ı izlemekle yetindi. İki pas yaptıklarını görmedim.

Fernandes' in asistleriyle önce Necip, ardından Sivok ile Beşiktaş golleri buldu. Gecenin en başarılı ismi Hilbert' in attığı gollede maç 3-0 tamamladı. Beni skordan çok, oynanan oyun sevindirdi.

Yazının Devamını Oku

Kazanmak

2 Eylül 2012
Aslolan hayattır, hayatta Beşiktaş' tır.

Karabük deplasmanına giderken, yolda kalp krizi sonucunda hayata veda eden Emre KUŞ' a Allah!tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm camiamızın başı sağolsun.

Karabük maçına Beşiktaş iyi başladı. Uğur Boral ve Fernandes' in golleriyle ilk yarıyı 3-0 önde bitirdi. Bu skor aynı zamanda maçın skoru oldu.

Beşiktaş' ın iyi bir oyun oynadığını söylemek imkansızdır. Girdiği hemen hemen tüm pozisyonları gole çevirdi. İkinci yarıda ki oynanan oyun aslında maçı net bir şekilde gösterdi. Fernandes' li Beşiktaş, ve Fernandes'siz Beşiktaş arasında dağ gibi fark var. Fernandes' in yerini dünyada doldurabilecek fazla oyuncu yok. Ama Beşiktaş' ın tüm planı bu oyuncu üzerine kurulu. Sakat veya cezalı olması durumunda Beşiktaş' ın ne yapabileceğini düşünmeden edemiyorum.

Fernandes, Necip ve Olcay dün akşamın yıldızlarıydı. Uğur Boral' ın attığı gol her ne kadar güzelse olsa da, sol kanadın malesef pek çalıştığını söyleyemeyeceğim.

Samet Aybaba dün akşam yine Escude' ye forma şansı vermedi. Kalesini uzun zamandan beri gole kapatamayan, ve yine uzun zamandır deplasman galibiyeti alamayan Beşiktaş, uzun aradan sonra hem gol yemedi, hem de deplasmanda kazanmayı bildi. Kazanmak her zaman güzeldir. Tabi ki , hakkınla kazanıyorsan.

Batuhan' ın Beşiktaş' a ne kadar faydalı olabilir ? Fernandes' e yaptığı asist için kendisini kutluyorum. Onun dışında da sahada pek göremedik. GS maçının yıldızı Holosko malesef dün hayallerimizi yıktı. Holosko çok koştu belki ama etkisiz futbolu bizleri üzdü. Hilbert her zaman ki gibi çalışkanlığı ile göz doldurdu. Veli sahada ama görebilene aşk olsun.

Yazının Devamını Oku

Yazıklar olsun

27 Ağustos 2012
Sezonun ilk derbisi...

İnönü de yer yer boşluklar göze çarpıyor. Yönetimin bilet fiyatları maçtan önce çok konuşuldu.

Taraftarlar sosyal sitelerde " biz halk takımıyız, sosyete takımı değiliz " dediler.

Maçın favorisi Galatasaray ve hatta fark bekleniyor. Sarı kırmızılılar da maça oldukça iyi başlıyorlar. İlk 5 dakika da maçı koparabilecek pozisyonları da buldular.
8. dakika da Melo' nun kendi kalesine attığı golle Beşiktaş 1-0 öne geçti. 20. de Elmander skoru eşitledi. 43 de Holosko, 45 de ise Umut' un karşılıklı golleriyle ile ilk yarı 2-2 sonuçlandı. Galatasaray' ın ilk yarıda bulduğu 2 golde de, kaleci Cenk' in büyük hatası vardı.

Cenk' i 1 kaleci olarak düşünmeyen Samet Aybaba, Allan McGregor' ı transfer ettirdi. İyi de bu adam kadro da olmasına rağmen neden yedek kaldı anlamış değilim ?

Yazının Devamını Oku

Bu iş fazla yürümez

20 Ağustos 2012
İstanbul Büyükşehir Belediye yine Beşiktaş' a bela oldu.

Olimpiyat Stadı'nda oynanan maç 1-1 bitti. 2 puanı kaçıran taraf ise İstanbul B.B. oldu.

Carlos Carvalhal yönetiminde ki İ.B.B. dün akşam gerçekten iyi oynadı. Ara ara Beşiktaş bu oyuna eşlik etmeye çalışsa da, malesef üretken olamadı.

Çok açık ve seçik dile getiriyorum. Belki bazı arkadaşlar bana kızacaklar ama,  Samet Aybaba' nın Beşiktaş' a verebileceği birşeyi olduğu görüşünde değilim. Geldiği günden beri de ilk defa konuşuyorum. Beşiktaş' ın ruhu, duruşu diyen bir teknik adamın ne bir kariyeri, ne iyi bir mazisi ne de " FEDA" sı var.

Geldi ve kendini kanıtlamak adına çok radikal kararlara imza attı. Samet hoca radikal kararlara imza atarken de, yönetim kurulundan en ufak bir ses çıkmadı. Beşiktaş belki de tarihinin en kara dönemlerinden birisini geçiriyor.

Takımda en fazla güven veren Ernst' le yolları ayırdı. Quaresma' yı kampa götürmedi ve takımda düşünmüyor.

Yazının Devamını Oku

Özür dileyin

1 Haziran 2012
Beşiktaş, ŞEREF’ iyle oynayıp HAKKI’ yla kazanan bir kulüptür.

Doktor Enver Bey, hasta yatağında yatan Şeref Bey'e "Ah dostum Şerafettin... Hastasın biliyorsun. Yatakta olman gerekirken hala Beşiktaş hala Beşiktaş. Beşiktaş seni öldürecek bu genç yaşta dostum" der. Şeref bey ince bir sesle "FEDA" der ama kimseler duymaz...

Ahmed Şerafettin Bey, bilinen ismiyle ŞEREF bey.. Beşiktaş camiasının en önemli isimlerinden bir tanesi. Hayatını Beşiktaş’ a adayacak kadar gerçek bir Beşiktaşlı. Rahmetle Anıyoruz… Ruhun Şad Olsun ŞEREF bey. Ruhun Şad Olsun baba HAKKI .

Beşiktaş UEFA Avrupa Kupalarından 1 yıl MEN cezası aldı.

Beşiktaş’ ın bu aldığı ceza, 109 yıllık tarihinin en büyük ayıbı oldu. Başta bu cezayı almamızda rol oynayan herkesi kınıyorum. Beşiktaş gibi bir büyük camiayı yönetemiyorsan, Beşiktaş’a ne bir başkan, ne bir yönetici ne de  ÜYE ol.

Kimsenin böyle bir hata yapmasına hakkı yoktur. Hata diyorum ama daha da ağır cümleleri burada kurmak istemiyorum. YAZIKLAR OLSUN.

UEFA’ ya gidip gitmemek çok önemli değil. Bakın geçen sene Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa’ ya gitmediler de ne oldu ? Bir taraflarımı eksildi ? Bence HAYIR. Fakat bu şekilde UEFA’ dan MEN edilmek bizleri mahvetti.

Eski başkan Yıldırım Demirören zamanında yapılan yanlışlıklardan dolayı MEN edildik. Futbol Federasyonu başkanı olan, eski Beşiktaş başkanı Demirören ve yönetim kurulu, bu cezanın en büyük mimarlarıdır. Ne ACIDIR ki 3 gündür çıkıp bir açıklama dahi yapamadı.

Özür Bekliyoruz.

Yazının Devamını Oku

Sevdam ağlıyor

12 Mayıs 2012
Sertab Erener - Sevdam Ağlıyor.

 "Gitti gidiyor yaralı yüreğim, gitti gidiyor kanadından tut."  Hemen hemen herkes bu şarkıyı bilir.  Ne güzel de söyler sevgili Sertab bu şarkıyı.

Valla sevdam ağlıyor. Yazık değil mi ?  Beşiktaş'a gönül vermiş taraftarla yaptığınız, insanlık suçudur. Hiçbir şey, hiçbir kimse beni bu kadar üzmedi, üzemedi. Yazıklar olsun. Kader maçına sahanda çıkıyorsun ve rakip 10 kişi kalıyor. Golü de buluyorsun, herkes takımdan fark beklerken golü ağlarında görüyorsun. Beraberlik Trabzonspor' a yarıyor ve onlar istediğini alıp, ellerini -kollarını sallayarak İnönü' den ayrılıyorlar. Bir zamanlar İnönü rakip takımlar için cehennemken, şimdilerde cennet oldu.

Tayfur hoca sen ne iş yaparsın ? Aylardır forma giymeyen Mehmet Aurelio' yu sahaya sürmek de neyin nesi ? Sen bizle dalga mı geçiyorsun. Valla maçtan 2-3 gün önce bana birileri kadroyu söylese güler geçerdim. Bunu söyleyenin aklından şüphe ederdim. Ama birileri bizimle cidden dalga geçiyor. Orta sahada oynatacak adam mı kalmadı. Al defansa Sivok' u,  çek Toraman' ı ortaya. Sivok oynamıyorsa, Ersan' ı orada oynat. Olmadı kanatlarda Holosko ve Mustafa' ya görev ver, orta alana Quaresma' yı yerleştir. Bu kadarını da düşün artık. Koskoca Beşiktaş' ın teknik direktörüsün. Ayıp valla. Seninle bu işi yürütecek gibi görünmüyorsun. Beşiktaş' ı seviyorsan ve içinde Beşiktaş sevgisi var ise Allah aşkına bırak git.

Trabzonspor' u ve Şenol hocayı yürekten tebrik ederim. Burak Yılmaz haricinde maç tam anlamıyla centilmence geçti. Stadı dolduran bayanlarımız ve çocuklarımız tek bir küfür bile etmediler. Fakat Trabzonspor' un golünden sonra yakılan meşaleler midemi bulandırdı. O meşaleyi yakanlar kesinlikle bizim kartaliçelerimiz değildir. En azından ben böyle düşünüyorum.

Şimdi Avrupa' ya gidebilmek için bir maç daha oynamak zorunda kalacağız. Ve o maçı alırsak da, Uefa Avrupa Liginde daha fazla ön eleme maçı yapmak zorunda kalacağız. Bu durumda sezonu da erken açmak zorunda kalacağız buda oyuncuların daha az tatil yapması demek oluyor. İyi oldu diyorum hepsine. Koca bir sezonu başarısız tamamladıkları için iyi bir ceza veya allahın sopası. Hadi gülün şimdi de, gidin İstanbul' un en pahalı gece kulüplerine. Eğlenin sabahlara kadar da göreyim sizi.

Fernandes parasını alamadığı için oynamıyorsa, Sivok istediği zammı alamadığı için gitmek istiyorsa bırakın gitsinler. Parasız hiçbir oyuncu oynamaz, bu doğrudur. Ama ekmek yediğin yerede ihanet edemezsin. Parayla formayı karıştıranların Beşiktaş' ta istemiyorum. Yazılanlar doğru ise Quaresma' ya helal olsun diyorum. Ücretinde indirime gittiği yönünde medya da haberler okuyorum. İşte arma, forma aşkı budur. Yönetim biran önce transfer çalışmalarına başlamalıdır. Gidecekleri belirleyip, takımda kalacaklarla anlaşmalıdırlar. Eğer ki, Tayfur hocayla devam kararı alıncaksa transfer veya transferler onun istediği doğrultuda yapılmalıdır. Başka bir hoca ile önümüzde ki sezon sahaya çıkacaksak, o hocayı hemen bulmalı ve transferleri netleştirmeliyiz. Diğer yönetimin aksine bu sezon transferleri yönetim değil de, teknik heyetin yapması en doğru karar olacaktır.

Yazıyı hazırladığım sıralarda Bursaspor skoru 3-0 a getirdi. Beşiktaş' ın rakibi Bursaspor oldu.

 

Yazının Devamını Oku

Kaldı tek maç

7 Mayıs 2012
Arena' da gülen olmadı.

Derbide 2-0 öne geçen Galatasaray, sahasında konuk ettiği Beşiktaş ile berabere kaldı. (2-2)

İlk yarı Galatasaray' ın net bir şekilde üstünlüğü ile geçti. Skoru bulan Cim Bom 3. golü ve hatta 4. golü de bulabilirdi. Trabzon' dan gelen gol haberleri de, Galatasaray' ın motivasyonu bir hayli bozdu. 2. devreye damgayı Tayfur hoca vurdu. Mustafa Pektemek' le beraber Holosko' yu sahaya sürerek hücumda Beşiktaş' ın etkisini arttırdı. Galatasaray 2-0'lık skoru korumak için geriye yaslanınca Beşiktaş' ın golleri peş peşe geldi. Mustafa Pektemek' in kaçırdığı kafayla kaçırdığı pozisyon geleceğin habercisi gibiydi.

Kaleci Cenk dün akşam maçın adamı oldu. Müthiş kurtarışlar yaptı. Fenerbahçe maçından sonra, Galatasaray maçında da yaptığı kurtarışlarla takımını sırtlayan isim oldu. Galatasaray' ın attığı ilk golde her ne kadar hatası varsa da, daha sonrasında çok iyi oynadı. Beşiktaşlı oyuncular ilk gole faul vardı gerekçesiyle itiraz ettiler, fakat pozisyonda en ufak bir müdahale yoktu. Hem Cenk' in hem de Ernst' in hatasıyla gol geldi. Melo antremanda bile böyle kolay gol atamaz. Almeida' nın kendi kalesine attığı gole, Ufaluji de kendi kalesine gol atarak jest yaptı. Holosko' nun attığı golde Quaresma' nın büyük katkısı vardı. Quaresma dün akşam çok iyi değildi belki ama iyiye yakın oynadı. Quaresma 2 maçtır defansa bile yardım ediyor. Son haftalarda ki görüntüsü ile kendine iyi bir pazar yarattı.

Maçı Tv' den izleyenler dün akşam maçın sonlarını göremediler. Yakılan onlarca meşale malesef görüşü yok etti. Herşey iyi ve güzel de, o kadar meşaleyi içeriye nasıl soktular ? Dün akşam oynanan 2 maç içinde bakalım PFDK ne gibi bir karar verecek. Fenerbahçe - Beşiktaş maçında sahaya adam giriyor, dakikalarca küfür ediliyor ve sadece 50 bin tl para cezası veriliyor ise, dün akşam ki olaylarada para cezası verirlerse hiç de şaşırmam.

Şampiyonluk son haftaya kaldı. Kadıköy' de haftaya belki de son yılların en stresli, en zevkli mücadelesi verilecek. Galatasaray' a 1 puan bile yetecek. Fenerbahçe' nin kazanmaktan başka şansı yok. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi için sahasında Trabzonspor' u konuk edecek.

Dikkat***Her iki maça atanacak hakemler mutlaka iyi seçilmeli. Bu maçların dönüşü yok. Bir hakem hatası tüm sezonun emeğini boşa çıkarabilir. Galatasaray ve Trabzon maçlarının hakemleri malesef yine sınıfta kaldılar. Beşiktaş' a leblebi kart çıkarmaya devam ediyorlar. Dün akşam çıkan 7 sarı karta tekrar bakınız. Bir çoğu doğru karar ama aynı pozisyonda Beşiktaş' a verdiği kartı hakem neden Galatasaraylı oyunculara gösteremedi ? Zokora, Emre Belözoğlu' nu maç bitimine kadar sahada dövdü, öldürdü ama maçı sarı kartla tamamladı. İnanın ilkokul çağındaki bir çocuğumuzu maça hakem tayin etseydik, Zokora' yı net bir şekilde oyundan atardı. Şimdi iş MHK' de. Hakemlerin hangi takımları tuttuğunu bilmeyen yoktur. Özellikle MHK içerisinde net bir şekilde bilindiğini düşünüyorum. Her iki maçı da, ADİL bir şekilde yönetebilecek hakemlerin atanmasını istiyoruz. Yapamazsanız vay halinize.


Yazının Devamını Oku

Su bile dökemezsiniz

4 Mayıs 2012
Galibiyete hasret Beşiktaş, evinde Fenerbahçe' yi 1-0 yenerek hasrete son verdi.

Beşiktaş kalan 2 maçını da kazandığı takdirde, UEFA Avrupa vizesini cebine koyacak.

Fenerbahçe ilk maçın aksine neredeyse tam kadro sahada yer aldı. Mağlubiyetin nedeni ise zaten bu oldu. Aykut hoca sakatlıktan yeni kurtulmuş Alex' e forma vererek hem orta sahasını zayıflattı hem de Stoch' un etkisini azalttı. Kazandığı maçtaki kadrosu ile neden sahada yer almadı, anlamış değilim. "Kazanan her zaman haklıdır"

Beşiktaş dün akşam kazanmayı, Fenerbahçe' den çok daha fazla istedi. İlk 20 dakika rakibi oyununa ağırlığı koyduysa da, 70 dakikalık periyotta sahanın hakimi Beşiktaş oldu. Volkan kalesinde devleşti. Şunu söylemeden edemeyeceğim, Volkan gününde olmasaydı maç tarihi farka kadar gidebilirdi. Beşiktaş 2. golü bulabilse inanın maçın rengi çok değişirdi. 1-0 her zaman tehlikelidir. Kadıköy' de ki maç bunun iyi bir örneğidir.

Uzun zaman sonra Ernst çok iyi oynadı. Bu sezonun belki de en iyi futbolunu sahaya sürdü. Sıfıra yakın hatayla oynadı, tebrik ediyorum. Alex zaten köyü oynadı ama Ernst de Alex' e göz açtırmadı. Quaresma istekli ve arzuluydu. Yaptığı orta ile galibiyette büyük rol oynadı. Fakat halen eski Quaresma' yı arıyoruz. Almeida' nın kafa vuruşu da takdire şayandı. Topla beraber Gökhan' ı da kaleye gönderdi.

Sakatlıktan kurtulan Cenk de güzel işler yaptı. Kendine güveni gelmiş olmalı ki, birkaç pozisyonda güzel kurtarışlar yaptı. Belki de maçı kurtardı.

Gelelim PFDK' ya. Bu sezonun ne cezasından, ne kararlarından, ne de süper finalinden birşey anlamadım. Rüştü kendini ihbar etti ve tedbirli olarak PFDK' ya sevk edildi. Tedbirli olarak PFDK' ya sevk edilen Emre Belözoğlu' nun da cezası da maç öncesi acil bir kararla  kaldırılıyor. EY PFDK, neden Rüştü' ye çok geç ceza verirken, Emre' yi jet hızıyla affediyorsun ? Kimse sinirlenmesin ve kızmasın, bu dediklerim Emre' ye yönelik değil sadece sistemin yanlış olduğu söylemek adınadır. Ne TFF' ye ne de onun kurullarına güvenim yoktur.

Çok zekisin Sn. Kocaman. Geçen hafta kazandığın maçtan sonra yaptığın açıklamalar ile ortamı gereksiz yere o kadar gerdin ki, kimse anlam veremedi. Bu kez kaybettiğin maçtan sonra da neredeyse dostluk mesajları verdin. Sn. hocam bence sen konuşma. Bak gündem o kadar yoğun ki, bir de senin açıklamalarınla uğraşıyoruz. Sen saha içerisindeki işini yap, senin yöneticilerin diğer kalan işleri hallettsin.  Geçen hafta kazandığında dedin ki, " 1 puana bile razı bir takıma karşı galip gelen takımımı kutluyorum" Bunu ben ne amaçla dediğini gayet iyi biliyorum. Bak 1 puana razı olan takımın sana yaptığına.

Maçın hakemi uzun zamandır görmediğim derecede iyi bir yönetim sergiledi. Fenerbahçe' nin 1 poziyonunu ofsayt diye kesmesi yanlış bir karar oldu. Keşke devam ettirseydi, ne kadar tanıdığım Fenerbahçeli dostum, arkadaşım varsa mağlubiyetin sebebinin ofsayt pozisyonu olduğunu söylediler. Ben biliyorum ki, sinirden ne dediklerinin farkında bile değiller. Kızmıyorum onlara.

Yazının Devamını Oku