Geleceğimiz için, geleceğe hazırlanmış çocuklar

Dünya, gelişen teknolojiler ile birlikte artık global bir köy.

Haberin Devamı

Dolayısıyla da rekabet artık çok acımasız.
Artık katma değerli ürünler, teknolojik ürünler, bilime hizmet eden ürünler sizi bir adım ileriye taşıyor.
Bunun içinde çocuklarımızın ve gençlerimizin bu alanda eğitim alması ve yetiştirilmesi olmazsa olmaz.
Bilim ve Teknoloji Merkezleri de bu anlamda büyük bir misyona sahip.
Bu anlamda Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi (Bursa BTM) önemli bir konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTRAK) destekleri ile bu yıl 2’incisi gerçekleştirilecek “Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Konferansı” Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bugün başlıyor.
Toplamda iki gün sürece olan konferansın ana teması ‘Geleceğimiz için Bilim Merkezleri’ olarak belirlendi.

*

Haberin Devamı

Bilim merkezlerinin geleceğe katkısı masaya yatırılacak.
Amaçları arasında nitelikli işgücü oluşması ve yerli üretime katkı sağlamak olan ve bu anlamda kurulan bilim merkezleri temsilcileri gelecek adına bilgi, birim ve deneyimlerini paylaşmalarının yanı sıra bilim merkezlerinin sürdürülebilirliği konusunda fikir alışverişinde bulunacak.
Ayrıca konferansın yanında, bilim merkezleri alanında çalışan firmalar da stant açacak.
İki gün sürecek konferansı değerlendiren ev sahibi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin Genel Koordinatörü Fehim Ferik, zirvede toplum ve bilim merkezleri, bilim merkezleri ve iş birlikleri, sergi tasarım ve üretim süreçleri ile ilgili konuların yanı sıra bilim merkezlerinde sürdürülebilirlik, bilim merkezi etkinlikleri ile bilim iletişimi gibi konuların masaya yatırılacağını dile getirdi.

*

Konferansta yurt içinden ve yurt dışından çok sayında uzman, akademisyen ve bilim merkezi yöneticilerinin bildiri sunacağını kaydeden Ferik, konferansa bilim merkezi çalışanlarının yanı sıra müzeler, özel sektör ve kamu temsilcileri, bilim merkezi ile ilgili çalışmalar yürütmekte olan akademisyenler ve öğretmenler ile bilime meraklı herkesin katılabileceğini belirtti.
Geleceğin mimarlarının çocuklar olduğu bilinci ile çocuklarımızın iyi bir eğitim alması şart.
İyi bir eğitimin yanında bilim ve teknoloji merkezleri gibi ders dışında yeni ilgi alanları oluşturmak ve onları geleceğe hazırlamak adına bu merkezler önemli.
Biz çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız ki, gelecek günler güzel olsun.
Ülkenin kalkınmasında önemli bir rolü olan çocuklarımızı ve gençlerimizi eğer biz doğru yetiştirirsek, geleceğe o kadar güvenli bakarız.
O yüzden de bu konferansı ve önemsiyorum ve çıkan sonuçların da geleceğe katkı sağlayacağını düşünüyorum.

 

Yazarın Tüm Yazıları