Maskeler: İnsanların gerçek yüzü

Bangkok’tan herkese Merhaba...

Haberin Devamı

Çok uzun zamandır düşündüğüm bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.

Bir çok insan yaşamlarının içinde uyum sağlamak ve başkaları ile iletişimlerini sürdürmek adına farklı maskeler takıyorlar. Bu maskeler kimi zaman o kişilerin annelerinin, babalarının, ailelerinin bir üyesinin veya dahil olmaya çalıştıkları bir grubun maskesi olabiliyor.

Dikkat ederseniz, belli gruplaşmalarda resmen insanların yüzleri birbirine benzemeye başlar. Bunu bir çok tarikat ve çeşitli gruplaşmalarda görebilirsiniz. Bu aslında enerjisel bir dönüşüm ve yansıma mekanizmasıdır. Bu mekanizma uyumlandığınız manyetik alandaki bilgi her ne ise onun sizde fiziksel yansımasını ortaya çıkarır.

Farklı şehirlerden olan insanları aynı ırktan olmalarına rağmen yan yana koyduğunuz zaman enerjilerinden o şehri yansıttıklarını söyleyebilirsiniz. Aynı anne ve babanın çocuğu iki farklı şehirde büyüse veya uzun süre yaşasa, belli bir süre sonra tamamen yaşadıkları ve büyükleri yeri yansıtmaya başlayacaklardır.

Haberin Devamı

İstanbul’da yaşayan bir kişi gerçekte ataları İstanbul’da olmamasına rağmen nereye giderse gitsin İstanbul’da yaşadığının enerjisini ortaya koyar.

Sonuç olarak hepimiz bir şekilde farklı biçimlere bürünüyoruz. Tabi bunun yanında kendi içimizdeki öfkemizi, nefretimizi, üzüntümüzü her ne kadar saklamaya çalışırsak çalışalım yüzümüze, mimiklerimize, gözlerimizin içine yansıyor.

Bazı insanın gözlerine baktığınız zaman ışık saçıyor bazı insanın gözlerinin içine baktığınız zaman adeta ağlıyor. Gözler ruhun aynasıdır sözü gerçekten benim çok sevdiğim bir söz. Bunun gerçek olduğunu hayatımın her aşamasında gördüm.

Bunun yanında çoğu insan maskeleri ile yaşayarak, korunma mekanizmaları ile tetikte bekledikleri için, gerçek içsel duygu durumlarını ortaya koymuyorlar. Tabi öyle olunca da yüzlerinde kasılmış ve sahte bir ifade oluşuyor. Artık öyle bir çağdayız ki bunu da herkes anlıyor.

Samimiyet yaşadığımız dönemdeki en değerli niteliklerden bir tanesi çünkü bir çok kişi kendisi olmaktan çıkarak başkalarını kopyalıyor ve o biçimde daha çok kabul göreceğine inandığı için o tarzda hareket etmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Gerçekten herkes devamlı kendi özbenliği gibi hareket etse ve hissettiği gibi yaşayarak gerçek kendisi olsa dünya bambaşka güzellikte olur.

Maskelerimizi çıkarmamız ve kendimiz olmamız için elbette ilk önce maskelerimizi keşfetmemiz ve hissettiğimiz gibi korkmadan davranışlarımızı ortaya koymamız çok önemli. Çünkü ancak gerçek kendi benliğimize ulaştığımız zaman yaşamımızda olmamız gerektiği noktada durabiliyor ve kendi gücümüze sahip çıkıp onu hayata geçirebiliyoruz.

Çoğu kişi başkalarını kaybetmek veya dışlanmaktan korktuklarından dolayı kendileri olmaktan çıkıyorlar. Tabi bu da zamanla onları adeta hasta ediyor.

Çoğu insanın yaşadıkları sorunların gerçekleri söylemediklerinden kaynaklandığını keşfettiklerini gördüm.

Haberin Devamı

Gerçek öz benliğimi, tam anlamı ile kendim olarak yaşamama niyet ediyorum.

Sevginin kaynağını, sevgiyi tam olarak hissedip yaşayabilmem için, içime davet ediyorum.

Sizi seven bir Can... 

Yazarın Tüm Yazıları