Farklılıklardan korkmayın...

Korkuyu hisseden herkese merhaba...

Haberin Devamı

Herkesin aile ortamından alıştığı bir güven alanı vardır. Bazi insanların güven alanı mutsuzlukla doludur, lakin onun için mutsuzluk güvenlidir.

O mutsuzluğu güvenli alan olarak belirlediği için mutlu olan bir insana karşı öfke duyar.

Mutlu insan onun bilmediği bir alana sahiptir, ona göre sahtedir ve tehlikeler barındırır. Mutluluk onlar için anlamsız ve karanlık bir kuyu gibidir.

Mutsuzluk ise onların bildiği, kendilerini güvende hissettikleri bir yuvadır. Çünkü mutsuz oldukları zaman belli bir korunma kalkanının içinde kalırlar. O korunma kalkanının içinde kalmak ve geçmişte ki acıları böylelikle bir daha yaşamamak için her daim kendilerine bu mutsuzluğu hatırlatırlar.

Mutsuzluklarını kendilerine hatırlatma yöntemleri kişiden kişiye değişir, yanlız genel bir mutsuzluğu hatırlama ve geçmiş acılardan beslenme yöntemi acı dolu şarkılardır. Kimi korku filmleri ile, kimi duygusal, adeta hayata lanet okuyan şarkılar ile, kimi ise insanlara öfke duyarak mutsuzluğunu her daim tastikler...

Haberin Devamı

İçlerinde ki öfke onlara daha fazla ve daha fazla öfkelenecekleri ortamları her daim çekmeye ve yaşatmaya devam eder...

Bazısı için güvenli alan fakirliktir, sağlık problemleridir ve saymakla bitmeyecek, bir insan neden bunları kendine yapsın diyebileceğimiz bilinçaltının oyunlarıdır.

Belki de hepimiz yada pek çoğumuz bunu zaman zaman deneyimliyoruz. Tabi kimimiz kabul eder veya etmesek de kendi kendimize kurduğumuz tuzaklar zaman zaman bizi içine alabilir.

Lakin bu saldırılar sadece kendimize olmakla kalsa iyi... İçsel duygularınızdan dolayı, mutlu ve başarılı olan, sizlerden farklı olan, ünlü, zengin, güçlü olan insanlardan nefret dahi edebilirsiniz.

Kıskançlık başlı başına bir konu, hep dediğim gibi kıskançlık yokluk bilincidir. Kıskançlığın içine kendinizi bıraktığınız zaman yavaş yavaş, belki de hızlı bir şekilde kıskandığınız her neyse ondan mahrum kalırsınız.

Pek çok insan kendisinden farklı olan kişilere, öğrendikleri güven alanının, yaşam sistemlerinin dışında bir şey olduğu için öfke duyabilir. Çünkü onlardan korkuyordur.

Haberin Devamı

Birisi eğer size karşı öfkeli ise bilin ki o kişi sizden korkuyordur. Eğer bir kişi size saldırıyorsa veya tepki veriyorsa bilin ki sizden korkuyordur. Bu korku mekaniği de geçmiş karanlık çağlardaki bilinçsizlikten geliyor.

Sizden farklı olanlara, başarılı olanlara, mutlu olanlara ve kimseye zarar vermedikçe kendi deneyimini, tercihlerini yaşayan insanlara saygı duyun...

Farklılıklara saygı duydukça dünya güzelleşir. Farklılıkları sevdikçe dünya barış dolu bir yere bürünür...

Farklılıklara kendinizi açtıkça özgürleşir ve zincirlerinizden kurtulursunuz.

Bugün evinize farklı bir yoldan gidin.

Bugün farklı birşeyi tadın veya bugün farklı bir müzik dinleyin...

Haberin Devamı

Farklılıklara kendimizi kapatmamız aslında bizim hapishanemizdir.

Sevginin Kaynağının Gücünü Hayatınıza Davet Edin...

Sizi seven bir Can... 

Yazarın Tüm Yazıları