Canım İstanbul’um, muhteşem Türkiye

Türkiye’nin güzelliğinden herkese merhaba...

Haberin Devamı

İstanbul’uma kavuştum, Türkiye’min inanılmaz güzellikte olduğunu her yurtdışına çıktığımda daha iyi anlıyorum.

Bizler Türk halkı olarak yabancı ülkeleri, oralardan gelen insanları hep çok severiz. Misafirperverliğimiz dillere destandır. Başka ülkeleri över, kendimizi beğenmeyiz. Bir çok kabahati devlette buluruz. Çocukluğumdan beri 30 kusur senedir, gördüğüm tablo hep bu oldu.

Lakin benim 32 senelik hayatımın içinde gördüğüm bir gerçek var, o da bizler çok şanslıyız.

Her şeyden önce ayrımcılık yapıyor gibi olacak ama gözle görünür bir gerçek o ki Türkler olarak çok pratik zekalıyız. Binlerce yıllık bir medeniyetin beşiğinde yaşadığımız için artık genetik yoldan bizlere kadar aktarılmış müthiş bir pratik zekamız var.

Dünya’nın dört bir yanına her gittiğimde bunu düşünüyorum. Herhangi bir yerde sıra beklerken fark ediyorum ki onların yaptığı işi, Türkiye’de olsa göz açıp kapayıncaya kadar yaparlar. Ufacık bir para hesabını hesap makinası kullanarak onlar yapana kadar bizim Türkler havada yüzdesine kadar söyler.

Haberin Devamı

Gerçekten inanılmaz bir zekamız var. Zekamızın yanında çok sevgi doluyuz.

Benim aşkım ve en hayran olduğum isimlerin başında gelen sevgili ve saygı değer Muazzez İlmiye Çığ ile “Düşle İnan Yaşa” kitabımda yaptığım röportajımda, Muazzez Hanım bana çok önemli bir bilgi vermişti. Muazzez Hanım Türklerin tanrısı sevecen olana yardım edermiş. Türklerin inanışına göre tanrılarının doğaya, insanlara ve yaşama karşı sevecen olanlara her daim yardım ettiğini söylemişti. İsterseniz röportajın tamamını “Düşle İnan Yaşa” kitabımdan okuyabilirsiniz.

Bu bilgi beni çok etkilemişti. Çünkü Türk toplumu olarak çok sevecen bir toplumuz demek ki ve genetik aktarım yolu ile sevecen olmanın önemi bizlere bu zamana kadar aktarılmış.

Batı ile doğunun arasında bir yol olmamız ve bir çok medeniyetin beşiği olmamızdan dolayı çok büyük zorluklardan da geçmişiz, lakin şöyle bir gerçek var ki hala sevgimizi kaybetmemişiz.

Bazen sosyal medyada kendini karanlığın esiri yapmış, yok oluşa doğru giden insanların yazdıklarını görüyorum ve saygı duyuyorum. Diğer taraftan da ışığın temsilcisi ve ışık elçisi bir çok insanın sevginin kaynağının sesi olduklarını görüyorum.

Haberin Devamı

Dünya’nın ve olduğumuz evrensel sistemin ying yang denge kanunundan dolayı her iyiliğin içinde bir kötülük her kötülüğün içinde de bir iyilik vardır. Türkiye’nin de kendince hem ışık dolu hem de karanlık yanları var. Lakin biz neye odaklanırsak o yükselerek devam edecektir.

Ben bütün yurtdışı tecrübelerimden sonra Türkiye’nin dört mevsiminden yemeklerine, insanlarının yardım severliklerinden sevecenliklerine kadar pekçok güzelliğini fark ediyorum.

Kanada’da günümüzde herkes tarafından yaşanılması gereken bir yer olarak konuşuluyor. Yanlız benim bir arkadaşım Kanada’da uzman doktora gitmek istediği zaman 3 ay sonraya randevu verdiklerinde, Türkiye‘ye gelerek tedavi olmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Avrupa’daki birçok insan da Türkiye’de gelip ameliyatlarını oluyor. Sonuç olarak her ülkenin kendine göre güzellikleri ve kendine göre olumsuz yanları var. Herkesin çok övdüğü ve hayran kaldığı Kuzey Avrupa ülkelerinde de depresyon oranları yüksek ve kendilerine göre sorunları var.

Bizler başkalarına özenmek ve sahip olduğumuz güzellikleri görmekten vazgeçerek dışarı yönelmek yerine, kendi içimizdeki güzelliklere yönelmeli ve onlara enerji vererek daha da büyütmeliyiz.

Unutmayın hayatta neleri konuşursanız onlara enerji verirsiniz, neye enerji verirseniz de hayat orada büyür ve nelere inanırsanız onlar sizin gerçeğiniz olur.

O yüzden bakış açınızı sürekli gözden geçirerek ülkenizi ve yaşamınızı daha çok sevmeye hepinizi davet ediyorum...

Haberin Devamı

Sevginin kaynağının gücü, seni kalbime davet ediyorum...

Sizi seven bir Can...

Yazarın Tüm Yazıları