Başardık

Sevginin gücünden merhaba...

Haberin Devamı

5 Nisan 2017 tarihinde “İnsanlık adına kınıyorum... Yulin köpek katliamı iptal edilsin...” başlığı ile bir köşe yazısı yazdım. Ve bu konuda sosyal medyada hassasiyetimi de gösterdim.

#StopYulin2017 hashtag’i ile herkes tepkisini dile getirmesinin yanında en önemlisi, change.org’taki katliamın durdurulması için kampayayı hepimiz imzaldık...

Veee BAŞARDIK. Yulin’deki köpek katliamı bu sene yasaklandı...

Bir çok kişi, ne diye böyle şeylerle uğraşıyorsunuz, bir şey olmaz devam eder... gibi pesimist yaklaşımlarda bulundular. Elbette onların görüşlerine de saygı duyuyorum.

Lakin ışık her daim karanlığı aydınlatır ve hayatımda geldiğim şu noktada, her daim sevginin kazandığına artık eminim.

Change.org’dan bana başardığımıza dair email geldiğinde sevinçten ağladım.

Haberin Devamı

Çok duygulandık. Binlerce masum köpekcik kurtuldu. Bütün Çin’in ikiye bölündüğü, dünyanın dört bir tarafından insanların orada ki köpekleri satın alarak kurtarmaya çalıştıkları bu süreç milyonlarca insanın kalbine dokundu...

Ve sonunda yüzyıllardır, devam eden Çin halkının geleneği  yasaklandı... Demek ki her gelenek ve görenekte doğrudur diye birşey yok.

Binlerce yıl veya yüz yıllarca yıl öncesinin geleneğini bu zamandaki bilince, farkındalığa uyarlamadan, insanlığın o zamandan bu zamana olan gelişimini göz önüne almadan hareket etmek bence gerçekten korkunç.

Eskiden bir kral, komutan veya zengin birisi sokak ortasında nedensiz öldürün şunu dediği zaman o kişi öldürülüyormuş. Artık bu, olduğumuz yeni çağda kabul edilebilir birşey değil.

Artık insanlar yaşadıkları, gördükleri ve gelişen teknolojinin de etkisi ve bilgi çağı ile beraber daha yüksek bir farkındalığa geliyorlar.

Bence her insanın özellikle çocukluğundan başlayarak, ergenlik dönemi boyunca her hafta gideceği şekilde bir psikoanaliz ve psikodinamik sürecinden geçmesi sağlıklı bir toplum adına mecburi olmalı.

Sokaklarda tecavüzcülerin ve katillerin olmaması için çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Köpeklerimizi ve kedilerimizi sevelim, onların değerini bilelim. Şu an kedime baktığım zaman kalbim sevgiyle atıyor...

Haberin Devamı

Hepinizin Allah’ın sessiz kullarının sesi olacağınıza ve onlara sahip çıkacağınıza inanıyorum.

Sevginin kaynağının gücü sizinle olsun...

Sizi seven bir Can...

Yazarın Tüm Yazıları