Her çilek sisteme uymaz

GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal, Sneijder için “Inter Başkanı Moratti bana ‘Çok iyi transfer yaptın.

Haberin Devamı

Sneijder büyük futbolcu ama bizim takımın sistemine uymuyor’ demişti. İşte Galatasaray’ın çileği Wesley Sneijder, takımın işleyen dişlisini, sistemini, sağlam defans, sağlam orta saha ve önde basan çift forvet hattını bozdu. Bunu, Eskişehirspor maçında kötü oynadığı için değil, geldiği günden beri takımın sistemini bozmasından dolayı yazıyorum. Hatta bu durumu Sneijder’le çalıştığı dönemde ne Fatih Terim, ne Mancini çözemedi. Bu maça bakınca Prandelli’nin de sorunu çözmesi zor gözüküyor. Wesley Sneijder için yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, onun futbolculuğuna, kalitesine söylenecek söz yok. Juventus maçı başta olmak üzere önemli takımlara, önemli maçlarda attığı golleri unutmuş değilim. Ama Galatasaray’da oynadığı futbol takımına bence faydadan çok zarar veriyor.

Haberin Devamı

KANATLARI KULLANAMADILAR

Gelelim maça, sarı kırmızılılar dün kanatları kullanamadı. Tarık ve Veysel gibi iki defans oyuncusuyla ne kadar atak yapabilirse o kadar atak yaptı. Bu arada da defansında büyük açıklar verdi. Eskişehirsporlu oyuncular biraz dikkatli olsa, Chedjou ve Muslera gününde olmasa Es Es 1 değil 3 puanı rahatlıkla alırdı.
Şu var, Cimbom’un çok ciddi pozisyonları da yok değil. İki pozisyonda Dzemali ve Bruma pozisyonlarını kendileri bitirse topu arkadaşlarına ikram etmeseler, Umut oyuna girdikten sonra Sneijder’in ortasına vurduğu kafa vuruşnda meşin yuvarlak direkten dönmese Aslan da galip gelebilirdi. Ama şu bir gerçek... Galatasaray oynadığı oyunla ne tat veriyor ne de Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi için umut vaadetmiyor.
Barış Şimşek iyi maç yönetti. Kendisini fazla zorlayacak pozisyon olmadı. Ancak Eskişehirspor’un 43. dakikadaki çok ciddi atağında kalkan bayrakla yardımcı hakeminin kurbanı oldu.
Bir sözüm de yayıncı kuruluşa 32. dakikada Eskişehirspor gol atıyor, ofsayt diye iptal edilen gol sadece 2 kez tekrar ediliyor. 2 kez izledikten sonra pozisyona ancak hissiyatla ofsayt diyebiliyorum. Son dakikada yardımcı hakemin ofsayt gerekçesiyle iptal ettiği Galatasaray’ın golünde karar doğruydu.

Yazarın Tüm Yazıları