Yaşam dolu ve enerjik olmaya var mısınız?

Yaklaşık 200 yıl önce Dr. Samuel Hahnemann tarafından geliştirilerek dünyaya yayılan ‘homeopati’ tedavisiyle, vücudun kendini doğal olarak iyileştirmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Homeopatide beden, zihin ve ruhun bir bütün olarak ele alındığını belirten Eczacı - Homeopat Sebati Bilgiç, “Homeopatide hastalık demek, organlarda meydana gelen bozukluk demek değildir. Bütün olarak bedenin yaşam enerjisinin ve gücünün dengesindeki bozukluk demektir. Bu yüzden homeopatik tedavi, insanın bütün olarak bozukluğunu, dengesizliğini ve insanın tamamını kapsayan bir tedavidir” diyor.

Bu tedavide amacın, hastaya zarar vermeden, nazik, güvenilir ve sürekli bir iyileşme sağlamak olduğuna dikkat çeken Bilgiç, “Bu prensipten hareketle, iyileştirme gücü için kullanılan ilaçlar en küçük dozda verilir” vurgusunu yapıyor.

 

Kişiye özgü tedavi
Homeopati uzmanının) verdiği ilaç hakkında kapsamlı bilgiye sahip olması gerektiğinin altını çizen Bilgiç, “Homeopatide tedavi, kişilere özgüdür. Kişinin belirtileri, homeopat tarafından bir sanatçı titizliğinde doğadaki bu doğal ilaçlarla benzerleştirilir. Doğadaki her madde ilaç olarak kullanılır. Bitkiler, hayvanlar, periyodik cetveldeki bütün elementler vs. homeopatik ilaç olarak kullanılır. Bitkisel homeopatik ilaçlar, bu grubun önemli bir bölümünü oluşturur” dedi.

 

Haberin Devamı

Anne karnında başlar
Homeopatik ilaçları hastanın yaşam gücünü uyardığını ve dengelenmesini sağladığını kaydeden Bilgiç, “Hastalık belirtilerinin baskılanmaması temel ilkedir. Bu ilaçların yan etkileri yoktur ve alışkanlık yapma özellikleri bulunmaz. Homeopatik tedavi, anne karnındayken başlar ve ölünceye kadar güvenle devam edebilir” diye konuştu.

 

Hasta doğru bilgi vermeli
Bu tedavide en önemli noktanın, homeopat ile hasta arasındaki anamnez olduğunu belirten Sebati Bilgiç, şunları söyledi;
“Bu konuşmada hasta için önemsiz olan bilgiler bile homeopat tarafından çok önemli olabilir. Bu yüzden bu tedavinin uygulanmasında kişinin özellikleri kadar, aile anemnezi, geçmişteki rahatsızlıkları, aşılar, yaşadığı travmalar gibi birçok konu, benzerini bulmada temel noktalardır. Bu nedenle, hastanın bilgilerini doğru, açık ve çekinmeden belirtmesi gerekir.”

 

Haberin Devamı

İlaç nasıl kullanılır?
Homeopatik ilaçların seyreltilme ve çalkalama yöntemiyle hazırlandığını belirten Bilgiç, “Küçük topçuklar şeklinde ve dil altında veya sulandırılarak yudum yudum içilerek kullanılır” diyor.

 

Sağlık Müdürü’ne
ziyaretçi akını

SAĞLIK Müdürü Uz. Dr. Bedia Salnur’a, göreve geldiğinden bu yana iki ay geçmesine rağmen ziyaretçi akını sürüyor. Son ziyaretçiler Özel Tınaztepe Hastanesi kurucusu Dr. Mehmet Bektur, Dr. Serap Uluırmak ve eski bakanlardan Işılay Saygın ile Özel Ege Onkoloji Tıp Merkezi kurucusu Mustafa Gökçe oldu. Salnur, “Özel sektörün sağlığa büyük katkısı var. İzmir sağlıkta önemli bir marka oldu” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları