Salihli Özel Can Hastanesi’nin sloganı; Seninle mümkün

Salihli Özel Can Hastanesi 2002 yılında Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Dr. Muzaffer Keskiner önderliğinde 30 yataklı bir hastane olarak kuruldu.

Haberin Devamı

En büyük sermayesi insan olan, her biri alanında uzman hekimlerle birlikte, yerel bir kurum olarak varlığına başlayan Can Hastanesi, sadece ilçeye değil, çevreye de şifa dağıtıyor.

 

YÜZDE 348 BÜYÜDÜ
Can Sağlık Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı Umut Can Keskiner, kurumla ilgili şu bilgileri paylaştı;
“Can Hastanesi’nin son 10 yıl içinde Salihli’deki aktif toplam büyüme oranı yüzde 348 olmuştur. 30 yataklı bir hastaneden 127 yataklı ve bölgenin en büyük yoğum bakım bölümüne sahip olan bir hastaneye dönüşmüştür. Hastalarımız başta olmak üzere, yaşamı paylaştığımız herkesle birlikte oluşturduğumuz güvenin, dayanışmanın, sağlığa ve iyilik halinin sürekliliğine yaptığımız katkının paha biçilmez olduğuna inanıyoruz.

 

Haberin Devamı

SPORDAN EĞİTİME
Sağlık hizmetlerinde sürekli iyileştirme hedefiyle hareket eden bir kurum olarak, bireylerin sağlığının, toplumsal gelişmişlikle orantılı olduğunu tespit eden Can Hastanesi; kaliteli sağlık hizmetlerinin yanında başta spor ve eğitim olmak üzere pek çok toplumsal süreçte de belirleyici rol oynamıştır. Salihli’de çeşitli devlet okullarına maddi destek sağlamış, bilgi teknoloji laboratuvarı kurmak da dahil olmak üzere yeni neslin bilimsel yetişmesi için uygun ortamlar dizayn etmiştir. Sağlıklı bir yaşamın temel unsuru olduğu gibi, kentlerin bilinirliğinin artmasında da önemli rol oynayan spor alanında, Salihli Belediyespor Kulübü Kadın Voleybol takımının ana sponsoru olarak, ‘namağlup lig şampiyonluğu’ unvanıyla birçok sportif başarıda paydaş olmuştur. Manisa ilinde toplumun bilinçlenmesini sağlamak amacıyla çok sayıda “koruyucu sağlık bilinçlendirme” eğitimleri verilmiş ve verilmeye devam edilmektedir.”

 

ORGAN BAĞIŞI
Bölgenin ‘organ bağışı’ konusunda da kanaat önderliğini yapmaktan gurur duyduklarını belirten Keskiner, TÜRKKÖK işbirliği ile geçtiğimiz ay Kök Hücre Bağışı Kampanyası düzenlediklerini ve halkımızın katılımıyla bu konuda Ege Bölgesi rekorunu kırdıklarını söyledi. Keskiner, “Son sürat devam eden İzmir Çiğli’de toplam 25 milyon dolarlık bir yatırımımızı mart ayında açmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

 

Haberin Devamı


Can Sağlık Grubunun İcra Kurulu Başkanı Umut Can Keskiner kurumsal vizyona ve yapıya ilişkin süreci şöyle özetlemektedir:

Sağlığın bütüncül bir süreç olduğuna inanmaktayız. Hastalığın doğal hikayesinin aşamalarında, hastalığın seyrini belirleyecek gelişmeler olur. Bu gelişmelere “Sağlığın Durum Belirleyicileri” denir. Toplumsal düzeyde bu belirleyiciler, toplumun karakteristiğini, çevresel ve maddi kaynaklarını oluşturan sosyal ve kültürel faktörlerdir. Tüm bu hizmetlerin kalitesi, sağlığın geleceğine etki eder.

Sağlık sistemlerinin gelecek yüzyılda kendilerini biyolojik, çevresel ve toplumsal zorluklarla mücadele etmeye hazırlaması gerekmektedir. Kurumsal mevcudiyetin varlığını gelecekte de sürdürebilmesi ancak ve ancak kendini adapte edebilmesi ile mümkündür.

Haberin Devamı

Salihli Özel Can Hastanesi olarak , geçmişten bugüne sürdürülebilir başarılarımızdan aldığımız ilhamla geleceğe daha güçlü ve emin adımlarla ilerlemek amacıyla bir Değişim Yönetimi süreci başlattık.

Hızla gelişen ve değişen bir gezegende yaşıyoruz. Teknolojik gelişmeler pek çok alanda bireyin yerini alacak kurgular yaratıyor. Tek tuşa basarak hastalık teşhisi ve tedavisini yapabilen makineler icat edildi. Fantastik ve büyüleyici icatlar. Ama tüm bunlar beraberinde büyük bir kaosu da getirdi. Çünkü bütün o akıllı makinelerin başaramadığı çok önemli ve çok “insani” bir şey var: “ANLAM” ve “DUYGU”.. Bütün kurgumuzu bu gerçek üzerinde konumlandırdık.

Haberin Devamı

Kurumsal hafızamızı ve iş zekamızı geliştirecek, içinde derin anlamlar barındıran ve duygulara sahip çıkan bir desen oluşturduk. Tüm çalışma arkadaşlarımız, sahip olduğumuz en değerli yanımızdır. Biz, alanında uzman ve ilkeli, saygın bir ekibe sahibiz. Ekibimizle birlikte yürüttüğümüz bu kurum kültürü çalışmamızda hem çalışma arkadaşlarımıza hem de hastalarımıza yeni uygulamalar sunuyoruz.

Birlikte çalıştığımız her bir arkadaşımızın fikri bizim için çok önemli. Bunun için “ARTI” projesini oluşturduk. Hastanemizde her bir çalışma arkadaşımızın fikrini iletebileceği “Artı Kutular”ımız var. Dileyen herkes bu kutulara işe dönük çözüm önerilerini sunmakta. Her hafta bu kutulardaki iletiler, İcra Kurulu tarafından değerlendirilmekte ve uygun görülen fikirler kısa, orta ve uzun vadede uygulanması adına planlanmaktadır. Son bir ayda çalışma arkadaşlarımızın bize ilettiği toplam 407 fikir olmuş ve bunların 47 tanesi uygulanmak üzere planlanmıştır.

Haberin Devamı

Kurum içerisinde yeni bir alanı alanı açıldığında ya da yeni bir çalışma arkadaşımıza ihtiyaç duyulduğunda önce kurum içerisine ilan verilmekte ve öncelikli tercih olarak bizimle çalışmakta olan arkadaşlarımız tercih edilmektedir. “Aday Havuzu” uygulamamız ile çalışma arkadaşlarımıza kariyer olanakları sunulmakta ve gelişmeleri konusunda kendilerine kurum olarak yönderlik edilmektedir.

Can sağlık Grubu olarak, kalitenin yalnızca dosyalardaki bir evrak olmadığınıa inanıyor, yaptığımız ya da planladığımız her çalışma ile kaliteyi bütüncül ve sürekli kılıyoruz. Bunun için de yönetim yapımızı baştan dizayn ettik. Dikey ve hiyerarşik bir organizasyon yapısı yerine yatay ve eşitlikçi bir yönetim modelini kurguladık. Hastanemizin operasyonel süreçleri “İcra Kurulumuz” tarafından gerçekleştirilmektedir. Her bir birim müdürünün yer aldığı İcra Kurulu’nda İcra Kurulu Başkanımız da dahil olmak üzere herkesin bir oy hakkı bulunmaktadır. Her hafta yapılan düzenli toplantılar ile yürütmekte olduğumuz hizmetler düzenli ve zamanında ön kontroller ile sağlanmakta ve hatayı telafi etmek yerine hataların oluşumunu önleyici faaliyetler kurgulanmakta ve uygulanmaktadır.

Bu kurguya göre, hastanemizdeki her bir çalışma arkadaşımızı yönetsel süreçlerde söz söyleyebileceği bir konuma da getirdik. Gerek “Artı” projesine ilettikleri öneriler ile gerekse hastanemiz içerisinde kurduğumuz operasyonel kurullar ile her bir çalışanımız tüm faaliyetlerin dizaynında söz sahibi konumdadır.

“Denetleme Kurulu”, “AR_GE Kurulu”, Halkla İlişkiler Kurulu” ve “Çalışan Etik Kurulu”, bu operasyonel kurullardır. Her bir kurul üyesi, hastanemizin bir çalışanıdır. Bununla birlikte hiçbir kurulda yönetici bulunmamaktadır. Denetleme Kurulu, hastanemiz içerisindeki tüm faaliyetlerin denetlenmesinden, Halkla İlişkiler Kurulu, hastanemizin iç ve dış ilişkilerinin yapılandırılmasından, Ar-Ge Kurulu, sağlığa ve hizmete dönük araştırma ve geliştirme faaliyetlerinden, Etik Kurul ise, hastanemizdeki uygulamalarımızın adaletinden sorumludur.

Bununla birlikte, gelişimin önünü açan en büyük fırsatın “Bir bilme halinde sürekli kuşku duymak” olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, bilgilerimizi tazelemek, yenilemek ve bilgi dağarcığımızı artırmak için sürekli eğitimin önemine vurgu yapıyoruz. Bu bağlamda, her bir çalışma arkadaşımız ( bizler de dahil olmak üzere ) her hafta düzenli olarak eğitimlere katılmaktadırlar. 2016 yılın her bir personelimizin aldığı toplam eğitim saati 116 olmuştur.

Hastalarımız ve hasta yakınlarımızla yapıcı ve içten iletişim kuruyor, onların yalnızca fiziksel değil psikolojik sağlığını da önemsiyoruz. Güler yüzlü, içten ve profesyonel hizmetlerimizle sağlık uygulamalarımızda fark yaratmaya devam ediyoruz.

Değişim Yönetimi sürecimiz hızla devam etmektedir. Önemli olan sadece değişimi başlatmak ve uygulamak değildir. Asıl önemli olanın elde edilen başarının ve güvenin sürekliliğini sağlamak olduğunu düşünüyoruz.

21. yüzyıl… Herkesin bir kurgusu 21. yüzyıl... Herkesin bir kurgusu, geleceğe dair bir duygusu var. Bu aralar toplum olarak da birey olarak da zor günlerden geçiyoruz. Oturup dertlenebilir, kaderinize küsebilir ya da birilerini suçlayabilirsiniz.

Bir başka deyişle, gelecekten korkabilir, geleceği bekleyebilirsiniz ya da geleceği kurgular, inşa edersiniz. Biz, bu zorluklara seyirci kalmayı değil, onları aşarak daha da güçlü hale gelmeyi, geleceği inşa etmeyi seçiyoruz.

Gidilecek çok yol, alınacak çok ders, varılacak çok güzel bir yer var ve biz güzel ülkemiz için en iyisinin mümkün olduğuna inanıyoruz. Sloganımız “Seninle Mümkün”…

Yazarın Tüm Yazıları