Sağlıkta yeni hamle: Laboratuvar

Haberin Devamı

SAĞLIKTA tıbbi laboratuvar hizmetlerinde önemli gelişmeler yaşanıyor. 1995’te Oriflame’in de yaratıcısı olan İsveçli bir girişimcinin kurduğu ve 500 milyon Euro cirosu, 10 binin üzerinde çalışanı ile Avrupa’nın önemli sağlık gruplarından biri olan Medicover Holding’e bağlı Synevo Tıbbi Laboratuvarları, 2011’de girdiği Türkiye’de emin adımlarla büyüyor. Medicover Holding CEO’su Frederik Ragmark, İzmir’de geçtiğimiz yıl açtıkları 3 ayrı laboratuvar ile kısa zamanda büyük bir başarı yakaladıklarını ve yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.

Grubun 20’nci yıl kutlamaları nedeniyle İzmir’e gelen Yönetim Kurulu Üyesi Fredrik Stenmo ve CEO Frederik Ragmark, Synevo Türkiye Genel Müdürü Gürkan Gelibolu ve Medikal Direktörü Dr. Zümrüt Algan, faaliyetler hakkında bilgi verdiler. Yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Ragmark, Türkiye’de bir laboratuvar zinciri olmayı hedeflediklerini söyledi. Ragmark, dünya genelinde 79 laboratuvar, yılda 80 milyonun üzerinde test sayısı ve 3 binden fazla test parametresiyle, 11 ülkede 4 binin üzerinde çalışanla hizmet sunduklarını belirtti.

2017 İÇİN HEDEF BÜYÜK
Synevo Türkiye Genel Müdürü Gelibolu ise, 2017 yılına kadar laboratuvar ağını genişleterek, Türkiye’nin en büyük laboratuvar markası olmayı hedeflediklerini söyledi. Şu anda İstanbul, Ankara ve İzmir’de hizmet verdiklerini vurgulayan Gelibolu şu bilgileri verdi:
“Bozlu Holding ve Dia Holding’le birlikte yürüttüğümüz Bilkent ve Mersin Şehir Hastanesi projeleri 2016 ve 2017 yıllarında devreye girecek. Projede yer alan 4 bin metrekare kapalı alanı, son teknoloji altyapısıyla, yaklaşık 200 laboratuvar personelinin istihdam edileceği Türkiye’nin en büyük mega laboratuvarının tüm sürecin Synevo&Dia ekiplerince gerçekleştirildi. Rönesans Holding’in yürüttüğü Adana Kamu Özel Ortaklığı Hastanesi ve Yozgat Eğitim Araştırma Hastanesi projelerinde tıbbi laboratuvarların proje yönetimi için danışmanlık anlaşması imzaladık.”

İZMİR’DE 3 ŞUBE
Geçtiğimiz yıl İzmir’de Alsancak Liman Merkez Laboratuvarı, Bayraklı Patoloji Laboratuvarı ve Kızılkanat Şubeleri’ni açtıklarını belirten Synevo Medikal Direktörü Dr. Zümrüt Algan da tıbbi laboratuvar hizmetlerinde Berlin’de kalite ne ise İzmir’de de aynısının mevcut olduğuna dikkat çekti.

Yazarın Tüm Yazıları