Sağlıkta ‘özel’ hizmet

AÇILIŞI 5 Eylül’de gerçekleştirilen Kent Tıp Merkezi Bayraklı, kısa sürede Bayraklı- Bornova bölgesinin sağlıkta önemli bir aktörü oldu.

Haberin Devamı

İlk günden “Butik hastane” gibi çalışmaya başlayan Kent Tıp Merkezi, çok gelişmiş görüntüleme sistemleriyle de bölgenin önemli bir açığını kapattı. Kent Sağlık Grubu Ceo’su Dr. Ruşen Yıldırım, “İzmir’in başta iki büyük ilçesine hizmet vermeyi amaçladığımız merkezin daha ilk günden büyük ilgi görmesi, doğru bir iş yaptığımızın kanıtı” dedi.

FETHİ SEKİN PARKI YANINDA
Şehit Fethi Sekin Parkı yanında yer alan Kent Tıp Merkezi, hemen tüm branşlarda verilen poliklinik ve günü birlik ameliyat hizmetleriyle daha şimdiden yerini pekiştirdi. Bayraklı ve Bornova ilçelerinde sağlıkları için “özel” hizmet isteyenlerin beklentilerine yanıt veren Kent Tıp Merkezi, hem mimari hem de işlevsellik olarak 395 metrekarelik alanda yer alan Radyoloji Bölümü’yle de farkını ortaya koydu. Merkezin 6 bin metrakare kapalı alana sahip bir cerrahi merkezi olduğunu belirten CEO Dr. Yıldırım, her biri 45 metrekare olan iki ameliyathanede 24 saat içinde taburcu edilebilecek ameliyatların yapıldığını söyledi. Sahip oldukları görüntüleme merkeziyle de iddialı olduklarını kaydeden Dr. Yıldırım, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

TOMOSENTEZ MAMMOGRAFİ FARKI
“Radyoloji bölümümüz birçok hastanenin radyoloji merkezinden daha donanımlı. İleri teknoloji cihazlarla hizmet veriyoruz. Bu cihazların arasından bir örnek; dijital 3 boyutlu mammografi (Tomosentez) ünitesi. Şu anda dünyada kullanılmakta olan en yüksek çözünürlüğü olan mammografi cihazı özelliğine sahip bu ünite aynı zamanda tomosentez denen farklı bir tarama özelliği de içeriyor. Tomosentez 2 boyutlu mammografiden farklı olarak memenin tamamının 0.5 mm’lik ince kesitler şeklinde taranarak incelenmesini sağlayan bir yöntem. Dolayısıyla küçük tümör odaklarının ortaya konulabilmesi ve erken evre bulguların görülerek tespit edilmesi çok daha kolay oluyor.”

GERİ BİLDİRİMLER SEVİNDİRİCİ
Öte yandan, Çiğli Kent’te tedavisi devam eden, evi ya da işleri Kent Tıp Merkezi Bayraklı’ya yakın olan hastaların tedavi ve kontrollerini bu merkezde sürdürmelerini planladıklarını belirten Dr. Yıldırım, “Bu planlamamız da doğru sonuç verdi. Nitekim Çiğli Kent’te tedavisi süren pek çok hastamız kontrolleri için Bayraklı Tıp Merkezi’ni tercih etti. Geribildirimleri memnuniyet verici. Bayraklı- Bornova bölgesine Kent markasını taşımanın, Kent kalitesiyle hizmet vermenin onurunu yaşıyoruz” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları