Parkinson melekleri

Hayatın hemen hemen her alanında başarılı olan kadınlara rastlarsınız.

Haberin Devamı

Parkinson melekleri

Bulundukları ortamı ve durumu tam anlamıyla analiz etmeye yatkındırlar. Kişilerin ufkunu açan, doğru yöne sevk eden ve soruna değil çözümüne odaklanan yapıları vardır. Kadınların içgüdüsüyle birleşince, bu özellik başarıyı beraberinde taşıyacak güce kavuşuyor. Aile yaşamında da buna sahip olabilen kadınlar işyerinde takdir toplamakla kalmıyor, evde huzura da ortam sağlıyor. Tıpkı Türkiye’nin ilk Parkinson Hastaları Derneği’ni kuran üç başarılı kadın gibi... Derneğin Başkanı Gülnur Uğurlu Kelçe (ev hanımı), kurucu üyeleri Fatma Uğurlu (tekstil mühendisi), Tülay Sarıoğlu (mali müşavir) farkındalık yarattılar. Başkan Kelçe, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Parkinson melekleri

 

Türkiye’de ilk kez

 

“Parkinson hastalığı konusunda hizmet sunması amaçlanan Türkiye’deki ilk sivil toplum kuruluşu olan Parkinson Hastaları Derneği, 2014 nisan ayında bir grup parkinsonlu yakını ve gönüllü tarafından kuruldu. Başlangıçta Konak Belediyesi’nin desteği ile Türkan Saylan’da gerçekleştirilen çalışmalarımız, 5 Aralık 2015’den itibaren merkezimizde devam ediyor. Dernek olarak değerli hocalarımızın desteği ile bilimsel ve sosyal bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriyoruz. Dernek merkezimizde moral ve motivasyoınu yükseltmek için psikolojik destek, hastalarımızın geleceğe daha iyi hazırlanmasını sağlamak için fizyoterapi, moral gezileri, sosyal hayatın içinde yer almaları sağlamak için onlara uygun hobi edindirme etkinlikleri ve kurslar düzenlemekteyiz. Hasta yakınlarına parkinsonla ve parkinsonluyla yaşam eğitimleri desteği, evde bakım hastalarına yönelik gönüllü hemşiremizle bakım desteği vermekteyiz.”
Dernek, Dünya Parkinson Günü için de yarın bir dizi etkinlik düzenleyecek.

 

Haberin Devamı

Parkinson melekleri

 

NEDİR?

 

Parkinson hastalığı, beynin alt kısımlarındaki gri cevher çekirdeklerinin bozukluğuna bağlı bir sinir sistemi hastalığı. Genellikle orta yaş hastalığıdır. Adını hastalığı ilk defa 1817’de titremeli felç olarak tarifleyen James Parkinson’dan almıştır. Dört ana belirtisi vardır;

 

* Tremor (titreme); elde, kolda, bacaklarda veya çenede olabilir.

 

* Gövde, kol ve bacaklarda sertlik.

 

* Hareketlerde yavaşlama.

 

* Denge sağlama ve koordine hareketlerde zorluk.

 

Bu bulguların yanında kişide yürüme, konuşma zorlukları, basit işleri yapamama da olabilir. Parkinson hastalığı genellikle 50 yaşından sonra başlar.

 

Bulgular önce hafiftir. Zamanla giderek şiddetlenir. Hastalığın teşhisi öykü ve nörolojik muayene bulguları ile konur.

 

Haberin Devamı

İdeal Diş’in 20. yıl coşkusu

 

1996 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından İzmir Alsancak’ta açılan İdeal Diş Polikliniği 20. yılını kutluyor. Koşulsuz hasta memnuniyetini temel ilke olarak ele alan klinik, deneyimli kadrosu ile hastalarına huzurlu bir ortamda ağız ve diş sağlığı için hizmet veriyor. Poliklinikte; ağız-diş ve çene cerrahisi, protez, endodonti, pedodonti, ortodonti, periodontoloji, estetik diş hekimliği, genel anestezi uygulamaları ve eklem rahatsızlıkları tedavi ediliyor.

Yazarın Tüm Yazıları