Kalpçiler Uludağ’da bilim şöleni yaşattı

KALP damar hastalıkları önlenebilir sağlık sorunlarıdır.

Haberin Devamı

 

Yaşam tarzınızdaki değişimlerle kalp hastası olma ihtimalinizi azaltmak sizin elinizde. Prof Dr Oktay Ergene’nin başkanlık yaptığı Kardiyovasküler Akademi Derneği’nin Kış Kongresi Uludağ’da toplandı. Prof Dr. Osman Akın Serdar ve Doç. Dr. Özlem Arıcan Özlük önderliğinde, zengin bilimsel içerik ve yüksek katılımcı sayısı toplanan kongrede, en önemli sağlık sorunu olarak kabul edilen kalp-damar hastalıklarıyla ilgili gelişmelerin ve yenilikler ele alındı. Ülkenin önde gelen kardiyologları ile genç kardiyoloji uzmanlarını bir araya getiren kongrede olağanüstü bir bilgi ve deneyim paylaşım ortamı yaratıldı. Zengin bilimsel içerik ile desteklenen kongrede, sempozyumlar, bilgi güncellemeleri, günlük uygulamadaki gelişmeler, tartışmalar, vaka üzerinde görüşler, girişimsel kardiyoloji gibi farklı başlıklar altında toplantılar gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

BASİT ÖNLEMLERLE
Dernek Başkanı Prof. Dr. Oktay Ergene, kalp damar hastalıklarını önlemek için tansiyon yüksekliğinin önüne geçmek, hareketli yaşamak, kolesterol düzeylerini dengede tutmak gibi basit ancak çok etkin olan adımları atmanın önemine dikkat çekti. Ergene, “Bu bağlamda ülkemizde farkındalığı artıracak ulusal kapsamlı çok merkezli araştırmaları ve etkinlikleri sürdürüyoruz” dedi.

UYGULAMALI EĞİTİM
Kongre kapsamında Doç. Dr. Özlem Arıcan Özlük sorumluluğunda ‘uygulamalı ileri ekokardiyografi eğitimi’ verildi. Üç boyutlu ekokardiyografi ile ilgili temel teknik ve bilgiler ilgili katılımcılara dağıtılan bilgisayarlar üzerinden anlatıldı.

Yazarın Tüm Yazıları