Ege Üniversitesi sağlığın merkezi

 SUNDUĞU sağlık hizmetleriyle halkın yaşam kalitesini yükselten Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi, 2018 yılında 191 bin 797 hastaya şifa verdi.

Haberin Devamı

Bin 806 yatak sayısı ile Ege Bölgesi’nin en büyük hastanesi 75 sedye yatak kapasitesine sahip. Erişkin Acil Servis ise ek alanlarıyla birlikte 100 sedye sayısına ulaşabiliyor. Geçen yıl Acil’e başvuran hastaların 5 bin 192’si yoğun bakıma yatırıldı. Çocuk Hastanesi Acil Servisi’ne ise aynı yıl içinde 75 bin 351 başvuru yapıldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, hastaneyi ve hizmetleri anlattı:

* Ege Üniversitesi’nin (EÜ) kurulan ilk iki fakültesinden birisi olan Tıp Fakültesi, bugün sadece İzmir’e değil, Ege Bölgesi’ne, Balkanlara ve Türkiye’ye şifa dağıtıyor. Tüm branşlarda organ nakli yapabilen tek referans merkez olarak hizmet veren hastanemiz, aldığı ödüllerle Türkiye’nin en saygın eğitim ve sağlık kuruluşlarından birisi olduğunu tescil ettiriyor. Sağlıkta en iyi olma yolunda çalışmalarına devam eden EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi üstün hizmet anlayışı ile sağlıklı yaşamın adresi olarak biliniyor.

Haberin Devamı

* Türkiye’nin en fazla yatak sayısına sahip üniversite hastanesi olan EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, tüm branşlarda organ nakli yapabilen tek referans merkez olarak hizmet veriyor. Merkezi ameliyathane üniteleri ile sağlık hizmetinin yanı sıra, Türkiye’de en çok klinik araştırma yapılan dev bir sağlık kuruluşu olma özelliği taşıyor.
Ülkemizde ve dünyada pek çok ilki gerçekleştiren Ege Tıp, 64 yıldır hem şifa dağıtıyor hem de hekim yetiştiriyor.

* Birçok kritik ve karmaşık acil durumun tedavi edildiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, çok sayıda hasta için kritik ve yoğun bakım hizmeti, üst düzey girişimsel radyolojik işlemler ve servis düzeyinde tedavi hizmetleri 7/24 kesintisiz veriliyor. İzmir’de en yüksek ambulans başvurusu EÜ Acil Servisine yapılıyor. EÜ Acil Servisi’ne günlük ortalama 53 ambulans geliyor.

* Sağlıkta en iyi olma yolunda çalışmalarına devam eden EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi üstün hizmet anlayışı ile sağlıklı yaşamın adresi olarak biliniyor. Birçok ilki dünyaya ve Türkiye’ye kazandıran EÜ Tıp Fakültesi, her geçen gün başarı ivmesini yükseltiyor. Türkiye’nin uluslararası alanda gurur kaynağı olmaya devam ediyor. EÜ Tıp Fakültesi, bugüne kadar 15 binin üzerinde tıp doktoru mezun verdi. Tıp fakültesi öğretim üyeleri bilimsel olarak önemli başarılara imza atıyor.

Haberin Devamı

* Egeli cerrahlar, yurt içinden hastalara şifa verdikleri gibi komşu ülkelerden gelen talepler doğrultusunda yurtdışındaki hastanelerde de ameliyatlar yapıyor. Ege Üniversitesi robotik cerrahi sistemlerini kullanan ve bu konuda eğitimler veren Türkiye’nin önde gelen sağlık kurumları arasında yer alıyor. Tüm branşlarda organ nakli yapabilen tek merkez olarak hizmet veriyor. Aynı zamanda Türkiye’de en çok klinik araştırma yapılan dev bir sağlık kuruluşu.

Yazarın Tüm Yazıları