Akapunkturla ağrılara son

ÇANKAYA Tıp Merkezi Akupunktur Uzmanı Dr. Alpaslan Bilen, bu tedavi yönteminin bilimselliğinin bir kez daha kanıtlandığını belirtti.

Haberin Devamı

Nanoteknolojinin birçok tıp alanında olduğu gibi, akupunkturla sağlığa kavuşturma çalışmalarında da öne çıktığını vurgulayan Bilen, “Çıplak gözle bakıldığında fark edilmeyecek kadar küçük iğneler; çelik, altın, gümüş ve titanyumdan yapılmış 3-15 santimetrelik akupunktur iğnelerinin yerini aldı. İğne korkusu veya ağrı eşiği düşüklüğünde bazen oluşan nahoş durumlar tamamen ortadan kalktı” dedi.

İleri tıp teknolojisinin önderliğinde akut veya kronik sağlık sorunlarında iki ayrı cins ve renkte, üstlerinde onlarca görünmez iğneler olan flasterler kullanıldığına dikkat çeken Dr. Alpaslan Bilen, “İğnelerin taşındığı flasterlerden en üst düzeyde yararlanabilmek için uygulamaları bir akupunktur uzmanının yapması gerekir. Bu teknoloji, akupunktur tıbbının en son ulaştığı yerdir ve akupunktur noktalarına, akupunktur tıp teorisi ışığında ve prensipleriyle uygulanır” diye konuştu.

Haberin Devamı

SON DERECE ETKİLİ

Mikrokoni teknolojisinin Japonya’da geliştirildiğini ve ağrı terapilerinde kolaylıkla uygulandığını kaydeden Dr. Bilen, “Ürünler, özel mikro çıkıntıları ile kati bir ağrı ve akupunktur nokta terapisi sunar. Özel olarak tasarlanmış mikro disklerin üzerinde bulunan mikrokoniler ilgili noktaları ve ağrının bulunduğu bölgeleri uyararak ağrı ve gerginliği azaltır” vurgusunu yaptı.
Bilen, bu tekniğin malzemesinin, özel olarak geliştirilmiş, üzerinde mikrokoni şeklinde mikro-çalıntıları olan dairesel şekilde tasarlanmış bantlar olduğunu kaydetti, ani ve akut ağrılarda, zonklama ve karıncalanma şeklindeki ağrı ve belli bir noktada yoğunlaşan ağrılarda son derece etkili olduğunu dile getirdi.
Amacın, her türlü ağrıyı azaltmak, ortadan kaldırmak olduğunu belirten Dr. Bilen, “Bu tekniğin iğneleri, mikrokonileri son derece küçüktür ve ilgili akupunktur noktasına, ağrının bulunduğu noktaya yapıştırılarak kullanılır” dedi.

SPOR SIRASINDA DA

Antiflojistik (iltihabı azaltıcı), ağrı kesici (analgetic), kan dolaşımını regüle ederek ağrıyı kesici, uygulanan bölge veya nokta üzerinde yoğunlaşan rahatlatıcı bir etki gösterir. Tendonların gergin olduğu ve her türlü ağrının hissedildiği bölgelere direkt olarak uygulanabilir. Egzersizler ve spor faaliyetleri sırasında kullanımı uygundur. Ağrı baş göstermeden önceki süreçte, önleyici olarak kullanılabilir. Ayak tabanına uygulanabilir.

Yazarın Tüm Yazıları