Başak Dizer

Bomber trendine devam

10 Mart 2018
İki sezondur ortalığı kasıp kavuran büzgülü kısa montlar, bu aralar yeni haliyle karşımızda.


Haftanın kombini: Cacharel

Sportif ve dinamik geçireceğiniz hafta sonlarında sezonluk montlar kurtarıcınız olur. Örneğin Cacharel markasının bu kombininde bomber dediğimiz belden büzgülü kısa montlara bir örnek var. Bu sefer polyester değil, sıcacık kumaştan kapitone yapılmış. Yağmur için çok uygun değil ama farklı hava değişimlerinde sırt çantanıza atılacak cinsten. Gri olduğuna bakmayın. Altına bej, yeşil ya da mavi koton pantolonlardan veya beyaz jean’lerden giyin. Ve artık her markada bulunan sırt çantalarından edinin. Şehirli dinamik erkeklerin sırt çantası olmazsa olmaz.

SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru: İlkbahar alışverişi için ilk olarak trençkot almaya karar verdim. Dikkat etmem gereken konular nedir?

Cevap: Trençkota iyi bir para harcayacaksanız, yani bir nevi yatırım gözüyle bakıyorsanız, oldukça klasik bir model seçin. Rengi de bej ya da taş rengi olsun.Trençkot kalça altında, dizin hemen üzerinde biter. Diz altı olanlar uzun pardösü olacaktır. Kısalar da mont olur. Atlamayın. Trençkot için şu mağazalara uğramadan geçmeyin: Burberry, Kip, Pierre Cardin, Cacharel, Damat-Tween, Kiğılı, Ramsey,Hugo Boss, Ralph Lauren, Calvin Klein, Avva.

Yazının Devamını Oku

Kırmızı halıya ait...

3 Mart 2018
Mor ve mavi uyumu, sıradışı ama şık!

Haftalardır dünyada kırmız halı ve ödül törenlerine katılan aktörlerin ve pop-starların fotoğraflarını yorumluyoruz. Buradaki Avva görseli ise hemen aklıma “Harika bir kırmızı halı kombini olabilirdi” düşüncesini getirdi. Mor ceketin, güzel bir mavi kumaş pantolonla uyumu harika. Kravat-papyon takmak yerine kaşmir veya ipek bir kaşkol ile mendil ne kadar yerinde ve farklı aksesuar birlikteliği olmuş. Burada önemli olan renklerin uyumu; beyaz gömlek de bu renkleri birleştiren ana ürün. Bu kombini en yakın düğün ya da mezuniyet töreninde deneyin.


Haftanın kombini: Avva

Sorun, anlatayım
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru: İpek, kaşmir ceket ve kravatlarım var. Temizleme ve saklama önerileriniz neler?

Cevap: Narin ürünlerin, ipek, kaşmir, yün ve kadife gibi kumaşlardan yapılan eşyalarını temizliği de özel olmalı. Aslında hepsinin kuru temizleme yapılmasında yarar var. Zaten çoğu özel ürünün içinde yıkama talimatları vardır. Mesela yünlü kazak ve hırkalar genelde elde yıkanmalı, yatırarak kurutulmalı, asarak değil. Çamaşır makinesinde yıkanabilecek tek şey yüzde yüz koton olan gömlekleriniz olmalı. Kaban, kaşmir ceket ve ipekliler mutlaka kuru temizleme olmalı. Gamboçlarda ve koton bez torbalarda saklanmalı. Kadife ceket ve pantolonları da hav dediğimiz iplik yönüne doğru fırçalamalısınız, asla ters tarafa doğru değil.

Yazının Devamını Oku

Şalvar davası

24 Şubat 2018
Gelecek sezonun en hit ürünü, fotoğrafta gördüğünüz rahat kesim, bol, şalvar pantolonlar!

Gelecek hafta Paris’te ‘See Now Buy Now’ olarak İlkbahar - Yaz 2018 defilesini yapacak olan H&M STUDIO koleksiyonundan bir kombin paylaşıyorum bugün. Belki renkler pek yazlık değil. Ama siyahı çok seven bir ülke olarak bahar aylarında giyebileceğiniz türden. Özellikle gelecek sezonun en yeni ve cazip ürünü de fotoğraftaki gibi rahat kesim, bol, şalvar pantolonlar olacak. Mutlaka edinin. Elinizi korkak alıştırmayın. Önce hafta sonları evde kombin ve giyim denemeleri yapın; sonra kalın tabanlı, ne kadar kaba o kadar iyi bir sneaker’la sokaklara çıkın.

SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru: Çok fazla jean pantolonum var. Hem eskileri değerlendirmek hem de yenilerini almak istiyorum. Nasıl yönlendirirsiniz?

Cevap: Jean’ler klasiktir; Mecbur kalmadıkça elinizden çıkarmayın derim. Fakat bazı püf noktalar var. Klasik bildiğiniz jean bile sizi demode gösterebilir. Garanti modeli, boru paça, normal bel yüksekliğinde ve fit kesim olacaktır. Fazla ağartılma ve beyazlatılma yapılmamış olanları, düz renkte, koyu lacivert, mavi ve siyah olanları tutun. Yaz için bir beyaz jean, birkaç tane de açık mavi jean’iniz olsun. Arka cepleri büyük ve çok detaylı olanları gönderin. Olabildiğince slim kesimleri tutun. Paçalar da dar kesim ya da boru paça olsun. Yırtık jean bu sezon moda, onu da unutmayın.

Örnek olsun (5 üzerinden 4 yıldız)

Yazının Devamını Oku

İndirimde bahar alışverişi

17 Şubat 2018
Bu hafta sonu indirimden bahar ürünleri alma fırsatını kaçırmayın.


Haftanın kombini: Marks&Spencer

Biliyorum daha kış aylarını bitirmedik ve öyle kara bir kış da geçirmedik ama mart ayı itibariyle artık yeni sezona, yani ilkbahara giriyoruz. Size burada bir püf noktası verebilirim. Hazır şu an kış indirimi sürüyorken sevdiğiniz erkek markalarından ilkbahar sezonunda da giyebileceğiniz ürünleri kapın. Örneğin Marks&Spencer markasının yandaki kışlık kombinini gayet güzel ilkbaharda da giyebilirsiniz. Sezonluk üretilen, dört cepli koyu yeşil bir mont, pamuklu, uzun kollu polo yaka çizgili bir tişört ve ekru renk chino koton pantolon... Tam sezonluk bir kombinasyon. Hem de indirimde. Bu hafta sonu indirimden bahar ürünleri alma fırsatını kaçırmayın.

SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru: Merhaba Başak Hanım, iş için fit ve alternatif şık takım elbiseler aldım. Fakat bu takımları klasik gömlek ve kravat ile kombinlemek istemiyorum. Yerine ne önerirsiniz?

Cevap: Bunun için yapabileceğiniz çok moda ve dinamik çözümler var. Takımlarınız söylediğiniz gibi fit ise paçalar da dar demektir. Renkli, desenli çoraplarla deri veya süet bağcıklı mokasenler veya loafer’lar giyin. Gömlek yerine takım elbise içine uygun olacak koyu renklerde, örneğin lacivert, füme ya da siyah balıkçı yaka kazak giyebilirsiniz. Fakat ince bir boğazı ve dokuması olması sart. Ayrıca ekose, şal veya puantiye desenli ipek ve koton mendiller de takımlarınıza farklılık katacaktır. Ayrıca yelek detayını atlamayın; örneğin siyah takımınıza siyah yelek diktirebilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

70’lere dönüş

10 Şubat 2018
‘Skinny’ kalıplara veda ediyoruz. İşte yeni trendlerden detaylar...

Size bu hafta alışık olmadığınız yeni bir trend, yepyeni kombinleme ve ürünlerden bahsetmek istiyorum: Fotoğrafta sıradan görünen siyah bir takım var. Fakat kesimler, detaylar ve kalıplar artık yavaş yavaş değişiyor. Bol paça ve uzun pantolonlar, yüksek belli pantolonlar, pilili dökümlü pantolonlar, İspanyol paça pantolonlar, kruvaze kapanan uzun ve bol ceketlere hazır olun. Hatta bu imajda olduğu gibi gizli düğmeli bol kesim kruvaze ceketler ve takımlar yeni trendlerin getirdikleri olacak. Slim ve skinny kalıplara veda ediyoruz. Size de biraz 70’ler geri döndü gibi gelmedi mi?


Haftanın kombini: COS

SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru: Ekose ceket moda mıdır? Ve nasıl kombinlenir?

Cevap:

Yazının Devamını Oku

Rahat ol!

3 Şubat 2018
Erkekler sokak modasına iyiden iyiye alıştı. Eşofman pantolonlar ve kepler sezonun olmazsa olmazı...


Haftanın kombini: Koton

Siyah-beyaz ve kırmızıyla rahat ve ‘cool’ bir kombin yapmak isteyen erkekler için güzel bir örnek Koton’dan geldi. Dediğim gibi ‘cool’ ve ‘rahat’ kelimelerini kullanırsanız mutlaka kırmızı bir beyzbol kepi edinmeniz gerekir. Bu senenin modası eşofman-pantolonlar da olmazsa olmazlardan. Sokak modasının ve rahatlığının olabildiğince yayılmasını ve her sezon dozajını artırmasını Amerikan hip-hop kültürünün benimsenmesine bağlayabiliriz. Günlük hayatımızın bu aşırı rahatlıktan ne derece etkilendiğini de 10 sezondur bitmeyen ve daha da büyüyen ‘sneakers’ çılgınlığı ile anlamışsınızdır.

SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru: Kendi nişan törenimde takım elbise giymek istemezsem ne giyebilirim acaba?

Yazının Devamını Oku

Tam bir aksesuar şöleni

27 Ocak 2018
Takım elbise klişesini, farklı renklerdeki detaylarla kırabilirsiniz.

Erkeklerin kıyafetlerine tek tek baktığımızda, bize özel parçalar gibi görünmese de, uyumlu kumaş ve renklerle yapılan kombinler tadından yenmez oluyor. Fotoğraftaki Giovane Gentile örnek kombini ise tam bir aksesuar şöleni olmuş.Şık maskülen ve klasik kesim bir kaşe kaban, vizon rengi olarak seçildiğinde oldukça farklı durmuş. Mikro desenli kaşmir atkıyla kombinlendiğinde ortaya bambaşka bir şey çıkıyor. Takım elbisenin klişesini bozan derin yeşil renkte, yünlü bir kravat ise bu kombini daha da göz alıcı yapmış. Koyu kahve deri eldivenlerin de aksesuar olarak gücünü atlamayın.

SORUN, ANLATAYIM Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Golfte ne giyilir

Soru: Golfe başlamak istiyorum ama ne giyilir ne giyilmez henüz bir fikrim yok. Ne yapmalıyım?
Cevap: Golf uzun saatler yapılır, dolayısıyla hareket rahatlığı gerektiren bir spor. Bu sebeple en önemli şey spor ayakkabınızdır. Golf için üretilen ayakkabılar ya da yürüyüş ayakkabıları uygun olacaktır. Gelelim klasikleşmiş golf kıyafetlerine... Bunlar şart olmasa da hakkını vermek için, düğmeli yaka Oxford gömlek-şort, uzun çoraplar, kasket veya rahat kesim ‘chino’ koton pantolon ve polo yaka tişörtler, yanınıza ekstra alacağınız renkli trikolarla başlayabilirsiniz. Unutmayın, jean ile golf yapılmaz.

TOM'UN ÜÇ HATASI

Yazının Devamını Oku

Nasıl farklılık yaratırız?

20 Ocak 2018
Deri ceketlerin hemen her modelini vitrinlerde gördük. Bu ölümsüz parçayı diğerlerinden nasıl ayrıştırabiliriz, bakalım..


Haftanın kombini: Ramsey

Bu sezon deri ceket alacaksanız mutlaka farklı bir detayı, özelliği olmasına dikkat edin. Lakin deri ceketler son yedi-sekiz sezondur çok moda oldu, çok giyildi ve görüldü. Yapılacak her türlü değişik model ve renk yapıldı: Motorcu, hâkim yaka, bomber ve rocker... Ramsey markasının bu dokulu kabarcıklı hakim yaka deri ceketi diğerlerinden bir hayli ayrılıyor. Bu spor ama orijinal deri ceketi siyah ya da koyu lacivert jean ve cool postal ve botlarla tamamlayın.

SORUN, ANLATAYIM (Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!)

Soru: Kışlık paltolarda ne moda? Eski kabanlarımı verip kendime şık, orijinal ve uzun süre giyeceğim bir siyah palto almak istiyorum.

Cevap: Eğer uzun boyluysanız kendinize mutlaka siyah büyük ceket yakalı, kaşmir uzun bir palto alın. Bu sene siyah ya da lacivert uzun subay paltoları çok güzel. Militer ve dolayısıyla çok maskülen. Orta boyluysanız, diz üstünde biten kruvaze kesim, belki metal düğmeli, yine büyük yakalı kaşmir ya da kaşe kabanlardan alın. Beli kemerli de olabilir. Kısa boyluysanız hemen kalça altında biten, beli kemerli ya da bağlamalı hâkim yaka siyah, lacivert ya da asker yeşili kısa kabanlardan almanızı tavsiye ederim.

Bir ikonun çöküşü (5 üzerinden 1,5 yıldız)

Yazının Devamını Oku