Başak Dizer

Çekin lacileri

10 Kasım 2018
Lacivert pantolon denince gözünüz korkmasın. Bu parçayı spor-şık tarza uygun taşımak mümkün.

Bu sezonun en yeni ve en trendy parçası kapüşonlu olan her şey. Özellikle sweatshirt, palto, kaban ve bomber mont. Kiğılı’nın bu karede tanıttığı triko kapüşonlu kaban, iç açıcı yeşil rengi ve kesimiyle en hit görüntülerden. Lacivert triko kazak ve desenli ipek atkı ile birlikte, bu kışın en sevdiğim kombinlerinden bir oldu. Lacivert kumaş pantolonu nasıl daha spor gösterebilirim” sorusuna da cevap olmuş. Siyahlardan hemen kurtulun ve bu derin yeşil ve lacivertlere dolabınızda yer açın.

SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!
Soru:
Ekose ceket moda mıdır? Ve nasıl kombinlenir?
Cevap:
Bu cevap için aslında yaşınız, sosyal hayatınız ve işiniz önemli bir kriterdir. Şöyle söyleyebilirim; evet ekose uzun süredir moda fakat ceket istiyorum derseniz eğer yaşınız genç ise mutlaka mikro yani küçük ekoseleri tercih edin. Ceketten ziyade ekose yelek seçebilirsiniz mesela. Ekose pantolon out oldu, ona hiç bulaşmayın. Fakat belli belirsiz ekose deseni olan takımlar oldukça in, özellikle de kruvaze ceketli olanlar. Yaşınız ve duruşunuz olgunsa ve çok genç değilseniz kruvaze kapanan ekose tek ceketleri, koton chino düz renk pantolon ve ağartılmamış koyu renk jean’lerle giyin.

Yazının Devamını Oku

Bir pantolon iki kombin

27 Ekim 2018
Sezonun en güzel yeniliği: Hava değişikliklerine uyum sağlayan tasarımlar, her anlamda kurtarıcı.

Modayı yakından takip eden markaların, yenilikçi ve teknolojik kumaşlarla koleksiyonunu harmanlanması, benim için tadından yenmez bir durum oluşturuyor. Hem demode olmuyorsunuz hem de teknolojik kumaşlarla pratik, konforlu bir kombinleme yapıyorsunuz. Farklı renklerle alternatif seçimler yapabilmeniz de cabası. Dockers’ın sıcak ve soğuk hava koşullarında ısı kontrolü sağlayan hafif kumaştan üretilmiş ‘All Season Tech’ koleksiyonu mağazalarında yerini almış. Değişen iklim koşullarına, mevsimler arası geçişlere uyum sağlıyor. Marka, bu sezonda özellikle bu kumaşlarla yapılan pantolonlara ağırlık verdi. Bu pantolonları kullanarak soğuk kış gün ve gecelerinde mont ve tişörtlerle rahat, spor ceket ve Oxford gömleklerle spor-şık kombinler yapmanız çok kolay.

SORUN ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru:
Kendi nişan törenimde klasik takım elbise giymek istemiyorum, yerine ne giyebilirim acaba?
Cevap:

Yazının Devamını Oku

Yılın ‘o’ vakti geldi!

13 Ekim 2018
H&M’in kuyruklar oluşturan, mağaza içinde küçük çaplı kıyametler koparan, dünya çapında sansasyon yaratan tasarımcı işbirliklerinde bu yıl kim var?

Dinamik bir koleksiyon, renkli bir kış: H&M bu seneki tasarımcı işbirliği için Moschino ile el sıkıştı. Ortaya çıkan projenin adı ‘MOSCHINO x H&M’. Markanın kreatif direktörü Jeremy Scott, koleksiyonun kalbindeki pozitif enerji, sevgi ve çeşitliliği göstermek için ailesi ve arkadaşlarını bir araya getirdi. ‘MOSCHINO x H&M’ koleksiyonu 8 Kasım’da dünya çapında seçili mağazalarda, Türkiye’de sadece H&M Zorlu, İstinye Park ve Ankara CEPA AVM mağazalarında ve web sitesinde satışa sunulacak.


sorun, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!
Soru: Eski sezondan kalan ceket, mont, deri ceket ve kabanları nasıl temizleyebiliriz?

Cevap:

Yazının Devamını Oku

Yenilikçi ve modern

29 Eylül 2018
İddialı ve trendy genç erkeklere tavsiyem: Justin Timberlake’in sözünden çıkmayın. O bu işi biliyor!

Levi’s, 10 Grammy ödüllü müzisyen ve oyuncu Justin Timberlake ile bir işbirliği gerçekleştirdi.


Bu birliktelik aslında bir ilk değil. Şarkıcı, iki yıl önce markanın ikonik ‘Trucker’ ceketini yeniden yorumlamıştı. Ardından Levi’s, Timberlake’in turnesi için sanatçıya özel parçalar hazırladı. Üçüncü ve son işbirliği ‘Fresh Leaves’ koleksiyonu. Timberlake, bu özel koleksiyonu yaratmak için San Francisco’da bulunan, benim de görme şansı bulduğum muhteşem Eureka Innovation Lab ve Los Angeles’taki Hall of Strauss showroom’unda çalıştı. Ortaya 20 parçalık koleksiyon çıktı. 4 Ekim’den itibaren dünya çapında ve Türkiye’deki tüm Levi’s mağazalarında satışa sunulacak.
İddialı, yenilikleri kovalayan genç erkeklere tavsiye ediyorum.

SORUN, ANLATAYIM

Yazının Devamını Oku

Muhteşem üçlü

22 Eylül 2018
Havalar soğurken size tüm sezon giyebileceğiniz harika bir kombinim var. Bu tarz sizi cool gösterecek!


Önümüz kış! Kasım ayından itibaren montlar, yelekler ve kabanlar ortaya çıkmaya başlayacak. Eğer casual bir stiliniz veya rahat bir iş ortamınız varsa bu kırmızı puf mont, ‘denim on denim’ kombini ve siyah sırt çantası, her daim giyebileceğiniz üçlü. Puf montlar, kabanlara güzel ve sıcak bir alternatif. İstendiğinde sıkışıp sırt çantanıza sığabilir ve sizi elde taşımaya da zorlamaz. Ne kadar renkli, o kadar iyi. Beyaz tişört ise zaten demirbaş. Kışın da dolabınızdan farklı kesim ve yakalardaki kaliteli kotondan beyaz tişörtlerinizi eksik etmeyin.

Smokin ciddi bir iştir

İşte bir kırmızı halıda diğerlerinin arasından zekice, kibarca sıyrılan adam: Nikolaj Coster-Waldau. ‘Game of Thrones’da canlandırdığı Jaime Lannister rolüyle Emmy’de erkek oyuncu ödülüne aday olan muhteşem oyuncu hardal kadife smokin takımıyla hem farklı olmanın hem de vücut tipi ve ten rengine uygun takım seçmenin dersini vermiş. Ben çok beğendim ama siz bir bilene danışmadan kadife smokinleri kullanmayı denemeyin. Smokin ciddi bir iştir.

SORUN, ANLATALIMHer hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru:

Yazının Devamını Oku

Festival gibisin

1 Eylül 2018
Bu aralar dünyanın belli başlı kentlerinde müzik ve eğlence rüzgârları esiyor. Siz de festival modundaysanız, sırt çantanıza bu ürünleri koymayı ihmal etmeyin.

Eylül nereyse tüm dünyada festival ayı olarak kutlanıyor. Avrupa’daki müzik festivalleri son derece bohem ve özgün görüntüler yaratırken, Amerika’dakiler biraz orijinal tarzı olan insanları ağırlıyor. Bizim de keşke kendi festivalimiz olsa... Şöyle çadırlar kursak, karavanlarda kalsak... 3-4 gün de olsa bu havayı birlikte müzik eşliğinde koklasak... Derken Fizy’den 6 gün sürecek bir festival haberi aldım! 6 gün boyunca birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak ‘Fizy İstanbul Müzik Haftası’ efsane müzisyenler ve genç sanatçıların performanslarının yanında paneller, söyleşiler, imza günleriyle katılımcılara Türkiye’de ilk kez popüler kültür festival deneyimi yaşatacak.

Çadırlar, karavanlar, çimler yok ama bize sadece müzik de yetecek, bizi yine birleştirecek. Peki bu festivale giderken ne giyeceğiz? Bu aralar dünyadaki müzik festivallerine gidecek olanınız varsa sıcak ve soğuk farklılıklarından çok etkilenmemeniz için Columbia markasının özel kumaşlı kıyafetleri ve Columbia özel çadırlarından almanız şart. Ortamda farklılık yaratmak için jean yelek ve bandana gibi detayları da atlamayın. Ayrıca dikkat çekecek bir güneş gözlüğü yine olmazsa olmazlardan. Bol çorap ve bir bot almayı unutmayın.

Çekin lacileri
Lacivert smokin giymek her erkeğe yakışmayabilir diye bir algı var. Ama hâlâ yaz etkinlikleri, düğünler devam ediyorken çok doğru bir seçim olacaktır. Bakınız yabancı ünlülere: Ryan Gosling lacivert smokini ilk giyenlerden. Henry Cavill’in seçimi güzel ama ayakkabılar gerçekten kötü durmuş . O kadar açık bir taba renk seçmemeliydi. Prens Harry ise zaten en sevdiği klasik kesim lacivert takımlarını hiç çıkartmıyor. David Beckham, sen hep bir numarasın!


Yazının Devamını Oku

Sadeleşin

18 Ağustos 2018
Bu aralar trend, yalın olana geri dönmek. Ve kaliteli beyaz örgü bir triko ya da beyaz tişörtten, evladiyelik bir denim pantolondan daha kibar ve sade bir şey olamaz.

Eski bayram günlerinde bayram zamanı çoluk çocuk en güzel, yeni ve temiz kıyafetlerle bayram şekeri gibi gezerdik.


Artık bu toplumsal eğilimlerden hiçbiri kalmadı. Hatta bayram zamanı tatil zamanıyla eşdeğer oldu. Önümüzde 10 günlük bir bayram ‘tatili’ var ve sonbahar sezonu da kapıda. Size tavsiyem, COS markasının yeni sezon görselindeki gibi özel, sade olana, basit olana geri dönmek. Özellikle erkekler için kaliteli beyaz örgü bir triko ya da beyaz tişörtten ve evladiyelik bir denim pantolondan daha kibar ve yalın bir şey olamaz. Öne çıkaracaksanız karakterinizi çıkarın; kıyafetler desteklesin...

Oldu mu Henry!
Henry Cavill’in şu görselde tek onaylamadığımız şeyi siyah gömleği olacak. Açık renk takım elbisenin içine daha koyu renk gömlek giymek yasaklansın. Özellikle bu ekose desenli açık gri takımın içine bembeyaz jilet gibi bir gömlek giyseydi her şey güzel olacaktı.

Yazının Devamını Oku

Sıcakta şıklık

4 Ağustos 2018
Yaz davetlerinde hem trendlere hem havaya uygun giyinmenin püf noktaları burada...


Yazın en çok gelen sorulardan biri çok şık davetlere, yaz ve sahil düğünlerine ceket ve takım giymek istemeyen erkeklerin ne giymesi gerektiği ile ilgili. İşte AVVA sezon imaj görselinden bir kare... Beyaz gömlek, demirbaş olması kaydıyla, tek yelek ve takımı bu tarz okazyonlar ve sıcakta şıklık için doğru bir karar. Bu kombinde gördüğümüz küçük hâkim yaka beyaz gömlek ve kruvaze yelek ise bu senenin trendlerine en uygun yeniliklerden. Bu yelekle kısa paça, normal kesim bir kumaş pantolon ve çorapsız loafer ayakkabılar en doğru kombin olur.

SORUN, ANLATAYIM

Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru: Kravat ve mendili aynı anda kullanırken nelere dikkat etmek önemli?

Cevap: Mendil ve kravat ikilisi son beş sezondur çok revaçta. O sebeple yerinizde olsam 5-6 takım yapmaya çalışırım. Dikkat edilecek konu kumaşıdır. Saten parlak kravat ve tamamen aynı renkte saten parlak mendil asla almayın. Hatta kravat ve mendil asla bire bir aynı desen ve renk olmasın. Yazın ipek olanları, kışın yünlü olanları tercih edin. Kravat ve mendil aynı anda
desenli olabilir ama bu şekilde en azından renk kombinasyonları çok farklı olmasın. Şık gecelerde smokin ve siyah takımınızla beyaz koton kare bir mendil takın.

Yazının Devamını Oku