Tek parçayla garanti şıklık

Bir kıyafeti şıklaştırmanın en pratik yolu nedir? Bu hafta sezonluk ürünler arasında, oldukça maskülen bir klasiği inceliyoruz; tek ceketler.

Haberin Devamı

İster tişört ve jean giyin, ister kumaş pantolon ve gömlek. Bir kombini anında sıklaştıracak tek parça ‘ceket’tir. Ayrıca bu aralar mevsim itibariyle tek ceketleriniz, en parlak dönemini yaşıyor.

 

 

ALMANIZ GEREKEN ÜÇ MODEL

 

ARMALI VE METAL DÜĞMELİ:

 

Bu aksesuvarları, tüm kombine ve kişiye anında ağır bir hava katarlar. Cebi armalı ceketlerin amacı, bir gruba, bir kulübe, bir sınıfa üye olanların giydiği bir ceket olmasıdır. Genelde binicilik, yelken  gibi spor kulüplerinin ya da kraliyet ailesi mensuplarının giydiği, okazyon ceketidir. Şık, zengin bir havası vardır. Bu cekete metal logolu düğmeler de eklenince şıklık derecesi biraz daha artar.

 

 RÜTBELİ:

 

Haberin Devamı

‘Marin’ yani denizci ya da ‘militer’ yani askeri trendi, şıklığa rütbe atlatır. Ama dikkatli olun, bu düğmeler yaşı da büyük gösterir. Mendille kullanılmaz. Kravat da çok hoş durmayacaktır. Daha çok düz renk gömlekler, farklı renkte koton pantolonlar ya da ağartılmamış jean’lerle uygun olacaktır. Lacivert blazer, mavi oxford gömlek, kahve kemer ve gri bir koton pantolonla akşam üzeri bir davete, yemeğe ve gün içi toplantılarınıza katılabilirsiniz. Bu görünüm için de  Kiğılı, Tween, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Cacharel, Brandroom’a uğrayabilirsiniz.

 

TORBA CEPLİ, RENKLİ:

 

Bu ceketler, bildiğimiz klasik ceketlerden cepleri nedeniyle ayrılırlar. Alt cepleri  yuvarlak kesimde, dışarıdan torba şeklinde dikilmiştir. Yün, kadife ya da kaşmir kumaştan bu ceketleri tişört, bisiklet yaka triko ve gömleklerle spor kombinlerle giyebilirsiniz. Bu tür ceketlerde en dikkat etmeniz gereken ise, etek boyunun kısa olmasıdır. Akşamüzeri toplantıları, hafta sonları okazyonlarına bu spor ceket ve jean’inizle katılabilirsiniz. Ck jeans, Mango He, Armani jeans, Diesel, Mudo, U.S Polo ve Koton’a bakabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

+ Parlak renkli modellerden ne olursa olsun kaçının

 

- Düğmelere dikkat! Kaliteli düğmeler, ceketin şıklık seviyesini artırır.

Yazarın Tüm Yazıları