Olay kafada bitiyor

Bir dönem centilmenlik ve statü sembolüydü. Şimdiyse stil duruşun vazgeçilmezi oldu. İster Sinatra şıklığında, ister Pharrel yaratıcılığında, bu yaz illaki şapka!

Haberin Devamı

apka neredeyse her modeliyle sokaklarda, gündüz plajlarda, gece kulüplerde; hiç olmadığı kadar havalı ve popüler. 1800’lü yıllarda centilmenliğin simgesiydi, şapkasını yanından eksik etmeyene daha fazla saygı duyulurdu. Devir değişti, her şey gibi şapkanın da temsil ettiği şey değişti. Ama havası hiç bozulmadı. Şimdi tasarımcıların yeni kombin yorumlarıyla, pop yıldızlarının ve Hollywood figürlerinin referanslarıyla, seyretmeye doyamadığımız gişe filmlerindeki karakterlerle tekrar sokağa indi. Zamanında servet harcanarak alınan, özel temizlenen, özel saklanan şapkaları artık her mağazada uygun fiyatlara bulabilmek mümkün.

 

TERS-DÜZ, ESKİ-YENİ

Her modelin bir ikonu, her ikonun temsil ettiği bir stil duruşu var. Misal, Justin Timberlake’in, Johnny Depp’in yeniden yorumladığı fedora modeliyle Bogart centilmenliğini, Sinatra şıklığını günümüze uyarlamak mümkün. Kanye West’in taktığı beyzbol ya da basketbol kepleriyse günümüz Amerikan rap&soul tarzını ya da 80’lerin dinamik kombinlerini yakalamak için ideal.

Haberin Devamı

Ya da kalıpları iyice yıkın, kovboy, asker şapkaları, bowler, fötr gibi modellerle yaratıcılığınızı konuşturun. Sınır yok. Belki siz de tamamen farklı olarak Pharrel Williams gibi tamamen ayrı bir telden çalmak ister, amorf bir şapkayla kendinize göre bir stil bulursunuz. Kişisel favorimse yıllardır değişmez: Tersten takılmış, doğru oranda eğilip bükülmüş beyzbol kepleri!

 

BİR BAŞKA MÜHİM MESELE: ÇANTA

Çanta deyip geçmeyin. Bu sene neredeyse tüm yaz defilelerinin dominant parçası farklı formlardaki çantalardı. Erkeklerin elinde çokça gördüğümüz sırt çantaları ve portföy çantalar var. Laptop ve tablet çantaları eski evrak çantaları niyetine kullanıldı. Postacı çantalarının yerini tutan sırt çantalarıysa hem tablet hem laptop taşımak için ideal. Aksesuar deyince akla gelen bazı markalar var. Mutlaka her bütçeye uygun bir sırt ya da portföy çantayı bu mağazalarda bulabilirsiniz. Boyner, Tumi, Eastpack, H&M, Bilstore, Topman, Mavi, Mango HE, Adidas Originals bunlardan bazıları. Şık erkek portföy çantaları içinse Gucci, Brandroom, Bottega Veneta, Beymen, Burberry, Tween, Derimod, V2k mağazalarına göz atabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

ŞAPKA BAKIM VE KULLANIM KILAVUZU

Fedora şapkayı yırtık jean, bol tişört üstüne hafif arkaya yatık olarak kullanın. 

Yaz aylarında fedora şapkanın hasır halini yani ‘panama modellerini’ tercih edin.

Keten fedora şapkaları tepeden değil kenardan tutun ve üzerine ağırlık koymayın.

Şapkalar fırçalanmaz ve buhara tutulmaz. Yapışkanlı ruloyla temizleyin.

Kuru temizleme yapmayın. İyi bir şapka imalatçısına götürüp temizletin.

 

+

 Deri sırt çantalarını şık ve yazlık takım elbiseyle bile kombinleyebilirsiniz. 

-

Rengârenk bez ve naylon olanları spora giderken kullanın. Yanlış tercih edilen çantalar kombini tamamen bozabilir. 

Yazarın Tüm Yazıları