İş’te şıklık bu dostum!

Haberin Devamı

Tamam, iş için giyinmenin belli kuralları var. Ama bu sizi ofis ortamlarında demode, tarz yoksunu ve sıradan giyinmeye itmemeli. İşte Türk erkeğinin iş üzerinde yaptığı dört hata ve çözümleri

Kıyafet seçerken ve alışveriş yaparken stil sahibi bir erkek asla, rahat diye bol kesimlere, pratik diye babadan kalma alışkanlıklara ve yüzyıllardır değiştirmediği klasik gardırobuna bağlı kalmamalı. Bedenini ve vücut tipini iyi tanımalı ve biraz da olsa modadaki değişimlere dikkat etmeli. İşyerine giderken kalıplaşmış stilinizi ve alışkanlıklarınızı bir yana bırakın ve Türk erkeklerinin genel çoğunluğunun yaptığı şu hataları tekrarlamayın...


Bir beden büyük giyinmek

Ofis ortamlarına baktığınızda fark edeceksiniz ki erkekler genelde kendilerine bir beden büyük gelen kıyafetler seçiyor. Uzun, bol omuzlardan düşen, kollarınızdan aşağı sarkan ceketlerden, yüksek belli baba pantolonlarından ve aba gibi paltolardan uzak durun. Slim-fit kalıplarından, dar paça pantolonlardan seçmeye çalışın.

Haberin Devamı

Çok uzun bağlanmış kalın kravat
Takım ebiseyi bozan bir aksesuvar da özellikle Türk erkeklerinin çok sevdiği, parlak renkte, kalın, polyester kravatlar. Şu aralar hâlâ zarif yakalar ve ince kravatlar modayken düz renklerde, küçük desenlerde, ince ve ipekli kravatlardan seçilmeli. Kravatlarınızı bağlarken uç kısmının, pantolonun tam kemer hizasında olduğuna dikkat edilmeli.

Uzun, gömlek manşetini kapatan ceket kolu
Dolabınıza gidin ve ceket kollarınızı kontrol edin. Bu yanlış, pardösü ve kabanlarda da çokça yapılıyor. Kısa bir işlemle, terzide ya da satın aldığınız mağazalarda ceket kollarınız kısaltılabilir. Uzun ceket kolu sizi kısa boylu ve hantal gösterecektir. Kol boyu bileğinizde bitmeli. Hatta gömlek manşeti ceketten gözükebilir.

Bilekte katlanan uzun pantolon paçaları
Pantolonlarınızı belki boyum uzar diye uzun almıyorsanız, mağazalarda denerken, paçasının ayakkabınızın topuğunun 1-2 cm üstünde bittiğinden emin olun. Satın alırken mutlaka paça boyunu yaptırın. Uygun uzunlukta paça, sizi daha uzun ve fit gösterecektir. Dar paça modası var. Ve dar paçada bileklerde katlanmalar çok kötü duruyor.

Yazarın Tüm Yazıları