Güneş gözlüğü almanın tam vakti

Kış indiriminde alınacak en iyi ürünü açıklıyorum: Gözlük. Önümüzdeki birkaç sezon rahatlıkla kullanabilirsiniz çünkü modası kolay kolay geçmez. Bazı detaylara dikkat ederseniz kış indiriminden güneş gözlüğünü yazın da kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

* Şanslısınız, sezonsuz olduğu için hâlâ son çıkan modeller piyasada. Meraklısı için bir-iki tane farklı tarzda, formda ve renkte gözlük edinmekte fayda var.

* Gözlük, yüz şekline doğru seçilir ve trendler takip edilirse, sosyal ve iş yaşantınızdaki kıyafetlere uyarak, sizi karakterize eder.

* Her sezon kıyafetlerde değişen moda trendleri, gözlükte de geçerli. Retro yani ‘vintage’ ikonik gözlükler şu an revaçta olanları.

* Alternatiflerden ilki klasik formlar. Orta boy, kemik ve plastik türevi gözlükler bunlar. Klasik formdan kastımız, kare, köşeli kesimli, kemik kenarlı 50’lilerin spor-retro gözlükleri. Woody Allen’in ikonlaştırdığı gözlük formu da diyebiliriz.

* Bir diğer alternatif, John F. Kennedy, Grogery Peck’in taktığı gözlük formları. Bu tarzı seviyorsanız, Tom Ford’un 50’lilerin formunda ama modernize edilmiş ‘ikonik’ gözlüklerinden alabilirsiniz. Persol’ün bu tarzda iddialı gözlükleri var.

Haberin Devamı

* Steve McQueen’in bir dönem reklam yüzü olduğu gözlükleri, 60’lı ve 70’li yılların gençleri hatırlayacaktır. Rayban Clubmaster, bu formun akımını başlatan model. Bu köşeli retro formun numaralı, yani şeffaf camlı olan versiyonları da var. Takım elbise giyiyorsanız, daha ‘smart’ bir görüntü katabilir size.

“RETRO, TARZIM DEĞİL” DİYORSANIZ İŞTE ALTERNATİFLERİNİZ

*  Sarı ve gümüş parlak metalden, incecik çerçeveli, hafif, küçük ve pop gözlükler

* Açık mavi, açık sarı, açık pembe ve açık kırmızı camları olan, daha çok plajlarda göreceğimiz güneş gözlükleri

* Aviator yani havacı modelleri ve çöl gözlükleri. Yani camlarının yan tarafları deri gibi materyallerle aparatlarla kapatılmış, gözleri güneş, rüzgâr ve kumdan koruyan gözlükler

* İddialı erkekler için geometrik desenli güneş gözlükleri. Hem bu kış hem de önümüzdeki yaz sizinle olmaya devam edecek.  Kaleon, Kiton, Balenciaga, Hally and Son, Adidas Originals, Moncler, Italia Independent gibi markalarda alternatiflerini bulabilirsiniz.

* Plastik çerçeveli gözlüklerden alırsanız onun da avantajı ucuz olması. See Concept’teki gibi ürünler hem hafif hem de plaj için pratik bir alternatif.

 

Haberin Devamı

* Yapmayın: Police ve tam yuvarlak formda olan John Lennon gözlükleri out

* Yapın: Yuvarlak hatlı yüzünüz varsa köşeli, kare kesim orta boy gözlükler tercih edin.

 

Yazarın Tüm Yazıları