En havalı bayramlıklar

Bayramı nostaljik bir alışveriş vesilesi olarak görüyorsanız, seyahat bavulunuzu ve bayramlık kombinlerinizi yapmanın en doğru zaman, bu hafta sonu.

Haberin Devamı

Bu sezon Kurban Bayramı tam da ara sezona, ara bir mevsime denk geldi. Ne yaz havası diyebiliriz ne de tam sonbahar... Bütün Türkiye genelini ele alırsak bayram tatilini, bazı bölgeler oldukça serin ve yağmurlu fakat güney tarafları da hâlâ plajlarda geçirecek gibi gözüküyor. Eğer siz de bayramı nostaljik bir alışveriş vesilesi olarak görüyorsanız, bu hafta sonu, seyahat bavulunuzu ya da bayramlık kombinlerinizi yapmanın en doğru zamanı. Çünkü 2015-16 sonbahar-kış sezonu tüm mağazalarda yerini aldı. Herşey yeni, her şey gıcır gıcır. Yenilik adına belli başlı bazı ürünler var ki bayram alışverişinde atlamadan dolabınıza koymalısınız.

Bir ceket alın. yakalarını kaldırdığınızda iç detaylarıyla sizi şaşırtsın ve aynı zamanda sıcak tutan bir dış giyime dönüşsün. Şöyle ki artık tek blazer ceketler iç dikişleri ve yakalarının alt dikimleriyle o kadar farklı bir teknik sunuyor ki yakaları kaldırdığınızda ve önünü iliklediğinizde o ceket bir monta dönüşüyor. Sizi, tek başına kış aylarının o çok soğuk günlerine kadar koruyor.

Haberin Devamı

Bir trençkot alın. Her sezon aynı şeyi söylemekten hiç sıkılmadım, bir erkeğin özellikle de bu bir işadamı ise dolabının demirbaşı olmalıdır trençkotlar. Bayramı bahane edin ve sizi serin ortamlara yapılacak seyahatte dahi her türlü hava şartından koruyacak bir parça seçin. Hem de sezonu ve modası asla geçmeyecek bir ürün.

Sıcak bir renk seçin. Toprak renkleri, tarçın, kiremit, koyu derin yeşiller ve hardal sezonun en iyileri. Yani sonbahar tonlarının hâlâ tam sararmamış, solmamış olmalı. Biraz yaz, biraz sonbahar çağrıştıran tonlar özellikle esmerlere çok yakışacaktır.

Jean yerine koton bir pantolon alın. Yukarıda saydığım renklerden bir chino pantolon yine sizi bayram tatili boyunca ister sıcak olsun, ister serin her durumda kurtaracak ve kombininize renk verecek bir alternatif. İster Doğu Avrupa yada Kuzey Amerika seyehatinizde botlarınızla ve ceketlerinizle birlikte giyin, ister Türkiye’nin güney sahillerinde ya da Côte d’Azur’da, sadece beyaz bir gömlekle, beyaz spor ayakkabı ve loaferınızla kombinleyin.

Haberin Devamı

+ Sezonsuz parçalardan şaşmayın. Çok severek aldığınız bu ana ve demirbaş parçaları bir iki sezon sıkılmadan giyeceksiniz demektir.

- Modası çabucak geçebilecek desenlerden uzak durun.


Yazarın Tüm Yazıları