Andy ayrılıyor kafamız bozuk

AMC’nin sevilen zombi draması “The Walking Dead”in 9’uncu sezonu 7 Ekim’de başlıyor. Barbaros Tapan, dizinin başrol oyuncuları Andrew Lincoln ve Norman Reedus ile San Diego’da buluştu.

Haberin Devamı

ANDREW LINCOLN : AiLEMDEN AYRI KALMAMAK iÇiN DiZiYi BIRAKIYORUM

 ◊ İlk sorum tabii ki diziden ayrılma kararınızla ilgili? Dizinin yüzü olarak verilmesi zor bir karardı eminim ki...

- Bence dizi ve hikaye sadece bir karakterden daha büyük. Soruna çok açık bir şekilde cevap vereceğim, dizi ile ilgili hiçbir şeye asla zarar vermem. Yokluğum diğer karakterleri öne itecek. 9’uncu sezonda bunu göreceksiniz, inanılmaz performanslara hazır olun. Kararımın sebebine dönersem, çocuklarımdan ve ailemden daha fazla ayrı kalmak istemiyorum. 9 yıl önce anlaşmayı imzalarken eşime “2 yıldan fazla sürmeyecek” demiştim. Sözümü tutma zamanım geldi de geçti bile. Kararımla ilgili ortaya atılan komplo teorilerini biliyorum. Hiçbiri doğru değil. Karar tamamen bana ait. Çocuklarımın büyüyünce bana “Sen nerelerdeydin?” dediklerini duymak istemiyorum.

Haberin Devamı

Kararınızı açıkladıktan sonra dizinin fanlarından gelen tepkileri duydunuz mu?

- Tepkileri anlıyorum. Dizinin takipçilerinin sevgisi beni çok etkiliyor, keşke hepsine tek tek teşekkür edebilsem. Çekimleri bitirdikten sonra rahatladığımı hissettim. Ama itiraf edeyim, geçen ay Comic Con’daki panelden çıktıktan sonra neredeyse ağlayacaktım. Fanlar tüm duygularımı açığa çıkarttı. “The Walking Dead” benim için işten fazlaydı, son 10 yılımın en güzel parçasıydı.

Andy ayrılıyor kafamız bozuk

NORMAN’A TAVLAYI BEN ÖĞRETTİM AMA HEP O YENDİ

Nasıl ayrılacaksınız diziden? Ölüyor musunuz yoksa hayatta kalarak mı veda edeceksiniz?

- Yazarımız birkaç ayrı seçenekten bahsetti ve sonunda en güzel sonu yazdı diyebilirim. Çekimlerin son 3 haftası en tatmin olduğum zamanlardı. Buradan izleyicimize küçük bir tüyo vereyim, 9’uncu sezonun son iki bölümü şimdiye kadar çektiğimiz en iyi iki bölüm bence. Dizinin en başından beri görmek istediğim gelecekti diyebilirim. Sonunda hayal ettiklerimi çektik. Daha filozofik ve ilginç, çok derin ve ince ayrıntılarla dolu bir alana giriyoruz.

Haberin Devamı

9 yıllık “The Walking Dead” serüveninden neleri özleyeceksiniz, neleri özlemeyeceksiniz?

- İşe giderken her sabah güneşin doğuşunu görmeyi özleyeceğim ama sabah 04.30’da uyanmayı özlemeyeceğim. Kovboy botlarımı, silahlarımı özleyeceğim, pireleri yılanları, haşaratları özlemeyeceğim.

Tüm şakaları özleyeceğim, Norman’ın benim öğrettiğim tavlada sürekli beni yenmesini özlemeyeceğim. Tüm set ekibini özleyeceğim, senenin 8 ayı günde 16 saat çekimde olmayı özlemeyeceğim.

Liste böyle uzayıp gider. 9 yıl süren benzersiz bir deneyimdi.

Andy ayrılıyor kafamız bozuk

NORMAN REEDUS: GİTTİĞİ İÇİN ONU NASIL SUÇLAYABİLİRİM

Andrew Lincoln (Rick Grimes) 9’uncu sezonun sonunda diziden ayrılacağını açıkladı. Haberi ilk duyduğunuzda nasıl hissettiniz?

Haberin Devamı

- Açıklamayı yapmadan önce biliyordum diziden ayrılacağını zaten... Andrew 9 yıldır en yakın arkadaşım. 3’üncü sezonda, “Eğer diziden ayrılmaya karar verirsek ilk birbirimize açıklayacağız” diye söz verdik. Andrew’un iki küçük çocuğu var ve ailesi İngiltere’de yaşıyor. Bana gelip artık ailesi ile birlikte olmak istediğini söyledi. Bir insanı ailesiyle bir arada olmak istediği için nasıl suçlayabilirdim ki! Dizide ilk günden beri oyunu yöneten oyuncu Andrew’du. Ayrılmasını istiyor muyum? Tabii ki hayır. Verdiği kararı anlıyor muyum? Evet...

Dizide yeni liderin sizin olacağınız yazılıyor...

- Henüz benimle kimse konuşmadı. Herkesin karakterinde değişiklikler olacak ama kimsenin Rick’in yerini alması mümkün değil. Hikaye daha da gelişiyor, sevdiklerimizi kaybetmek, zombiler ve yeni hikayeler yolda... Bu sezon yazarlarımız harika iş çıkardı. 9 sezondur kullandığımız aracı değil ama gittiğimiz yolu bütünüyle yeniledi. Andy ayrılıyor, evet kafamız bozuk ama sezon şahane.

Haberin Devamı

Andrew bu sezonun hiç olmadığı kadar filozofik olduğunu söyledi. Toplumda var olan dengeler, kadınların yönetimde daha çok söz sahibi olması gibi...

- Dünyanın durumuna bakarsak, yönetimin erkeklerden kadınlara geçmesi hiç de fena fikir değil. Diziye dönersem, bizim dizimizde kadınlar her zaman güçlü figürler oldu.

Sezonlar ilerledikçe size ve canlandırdığınız karaktere de ilgi arttı, öyle değil mi?

- Evet... Bende her şey karakterle paralel gidiyor. Ben olgunlaştıkça Daryl de olgunlaşıyor. Diziyi ormanda çekmenin kişisel faydalarını şahsen çok gördüm. Gençlik yıllarımı düşünüyorum da, aklı başında biri değildim. Artık daha sağduyulu, daha akıllıyım. Daryl gibi her şeyin beni rahatsız etmesine izin vermiyorum. Daha ağırbaşlı oldum, daha az saçmalıyorum.

Haberin Devamı

Dışarıdan kusursuz hayatlar kusursuz insanlar gibi görünüyorsunuz. Eksik olan bir şey var mı?

- Köpek!

Kolay doldurabilecek bir eksiklik...

- Kolay değil. Kedim var. Kedimi köpek almaya ikna etmem lazım önce.

Anladım... Diziye dönersem hayranlar ile yaşadığınız en garip olay neydi?

- Sayayım, bunun için yeterince vaktin var mı? Elime vücut parçaları tutuşturdular. Isırıldım...

Isırıldınız mı?

- Evet. Comic Con panellerinin birinde. Uzun bir kuyruk vardı, bir kadın yavaşça yanıma yaklaştı ve göğsümden ısırdı. Güvenlikler yakaladı kadını. Dışarı çıkartılırken “Neden çıkarıyorsunuz, ben ne yaptın?” diye sorular soruyordu. Güvenlik “Norman’ı ısırdın” deyince “Ne! Gerçek olamaz, ben mi ısırdım” dedi. Bizim fanlar çok garip. Bunun dışında daha onlarca garip olay anlatabilirim. Mesela tuvalete giderken takip ediliyorum.

“Tuvaletteyiz, fotoğraf çekemezsiniz” deyince “Tamam işini bitir, dışarıda bekliyorum” diye karşılık veriyorlar.

Oğlum da bu durumdan nasibini alıyor tabii ki...

Andy ayrılıyor kafamız bozuk

 GECE BOYUNCA OĞLUMU SOKAKTA BEKLEDİM

 ◊ Nasıl yani?

- Kaçıncı sezondu hatırlamıyorum, dizinin basın turları için oğlumla Los Angeles’a geldik. Akşam bazı müzik gruplarını dinlemek istediğini söyledi. Ben “Süper fikir, tabii gidelim. Baba-oğul canlı müzik dinleyeceğiz, daha ne isterim ki” dedim. Akşam grupların çaldığı mekana gittik, yanımızda korumamız da vardı. Oğlum dönüp bana “Sen dışarıda bekler misin? Yoksa herkes yanına gelecek ve ben konserden zevk alamayacağım” dedi. Dört grup çalıp bitirene kadar sokakta oğlumu bekledim.

Yazarın Tüm Yazıları