Somalı çocuklar hayallerine uçtu

HER şey cennete yazılan bir mektupla başladı.

Haberin Devamı

Somalı çocuklar hayallerine uçtu

13 Mayıs 2014’te Soma’da 301 maden işçisi, çalıştıkları kömür madeninde hayatlarını kaybetti. Tam 1 yıl sonra, 14 Mayıs 2014’te bir çocuk babasının mezarının üzerine bir mektup bıraktı. 9 yaşındaki Betül’ün babası Ali Yüksel’e yazdığı bu mektubu bir gazeteci fark etti, fotoğrafını çekti. Hürriyet de bu mektubun izini sürdü. Somalı Betül’ün cennetteki babasına yazdığı mektubu Türkiye günlerce konuştu. THK, küçük kızın hayaline sahip çıktı. Daha sonra ‘hurriyet. com.tr’, Betül gibi babasını madende kaybeden Somalı çocuklara ulaştı. Türkiye’nin her köşesinden okurlar Somalı miniklerin hayallerini gerçekleştirmek için seferber oldu.

Haberin Devamı

Somalı çocuklar hayallerine uçtu

SUNEXPRESS’LE FRANKURT

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress de bu yıl ilk kez gerçekleştireceği “Ben de uçuyorum” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Soma’da hayatını kaybeden madencilerin çocuklarını Frankfurt’ta ağırladı. Yaşları tek başına geziye katılmaları uygun 22 çocuk, SunExpress’le Frankfurt’a uçtu. İlk kez yurtdışına çıkıp uçağa binen çocuklar burada müzeleri ve parkları gezdi, yeni bir kültürü tanıdı. Fotoğraflarına bakınca hepsinin yüzünün güldüğünü görmek ne güzel! Projenin Somalı çocuklarla kalmayacağını öğrenmek de bir o kadar mutlu edici... Bu yıl başlayan ve her sene düzenlenmesi amaçlanan sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde sosyo - ekonomik durumu kötü olan, seyahat edemeyen başarılı çocuklar SunExpress’le farklı kültürleri tanıyacak, yeni yerler görecek ve uçma deneyimi kazanacak.

Somalı çocuklar hayallerine uçtu

AMAÇ UFUKLARINI AÇMAK

SunExpress Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, amaçlarının, daha önce uçağa binmemiş, seyahat etmemiş başarılı çocuklara bu imkanı sağlamak olduğunu söyledi. Aydın, “Bu projeyle çocukların ufkunu açmayı, yeni yerler keşfetmelerini, farklı kültürleri tanımalarını sağlamayı ve uçma deneyimi kazanmalarını amaçlıyoruz. En uygunu olduğunu düşündüğümüz için de Soma’dan başladık” dedi.

Haberin Devamı

Somalı çocuklar hayallerine uçtu

ONLAR BIZIM GELECEĞİMİZ

Server Aydın, SunExpress’in sosyal projelere büyük önem verdiğini de belirterek, şöyle devam etti: “Çocuklar bizim geleceğimiz. Bu çok klişe olabilir, ama net bir gerçek. Anadolu’da, Avrupa’da sosyo - ekonomik durumu kötü, ama bir o kadar da başarılı birçok çocuk var. Biz de bu çocukların ufkunu açacak, onlara bir nebze de olsa farklı şeyler gösterecek bu projeyle başarılarının görüldüğünü ve takdir edildiğini göstermek istiyoruz.

Somalı çocuklar hayallerine uçtu

Soma Kaymakamlığı’yla ortak yürütülen proje kapsamında daha önce seyahat etmemiş ve bu anlamda yapılan herhangi bir organizasyona katılmamış 22 çocuk, görevliler eşliğinde, davetlimiz olarak Frankfurt’u gezdi. 3 gün boyunca yeni bir kültürü tanıma, farklı yerleri görme ve SunExpress’le uçma deneyimi yaşadılar. Önümüzdeki yıl aynı deneyimi Avrupa’da yaşayan çocuklara yaşatmak istiyoruz.”

Yazarın Tüm Yazıları