Bahar Ekinci Akçaoğlu
Bahar Ekinci Akçaoğlu
Bahar Ekinci AkçaoğluYazarın Tüm Yazıları

Final Four yolunda en kritik maclardan biri...

Haftanın 4 günü Euroleague izleyebilme şansını yakaladığımız bu güzel haftada her iki takım içinde Final Four yolunda en kritik maçlardan biriydi şüphesiz.

Haberin Devamı

Maçtan önce herkesin aklındaki 2 soru suydu elbette ki;

2 gün önce son saniye basketiyle hem maçı hem de Datome'yi kaybetmiş Fenerbahçe ev sahibi avantajını elinde tutabilecek mi? Anadolu Efes galibiyet serisini sürdürüp playoff biletini alabilecek mi? 

Ortada inkar edilmez bir gerçek vardı; hangi takım diğer takımın karakterini bozabilirse maçı o alacaktı. Nitekim Perasovic oyuncularına tempoyu forse ederek açık sahada Fenerbahce'yi durdurmayı öğütlemişti maçtan sadece bir kaç dakika önce. Dersini iyi çalışmış Anadolu Efes neredeyse 3 çeyreğin tamamında bu prensip ile Fenerbahçe'nin adeta başını döndürdü.

Final Four yolunda en kritik maclardan biri...

Yaptığı agresif savunma ile dar rotasyonu yüzünden sıkıntı yasayan Fenerbahçe'yi düzeninden çıkartarak, 3 sayı çizgisinden pota altına yaklaşmasına izin vermedi.

Haberin Devamı

Sloukas'ın yokluğunda tek guard olan Dixon'ı yıpratma planı karşısında Obradovic Nunnaly ile cevap vermeye çalıştı. Belki de yaptığı en kritik hatalardan biriydi tecrübeli teknik adamın. Nunnaly'nin iyiden uzak performansı maç boyunca başını ağrıttı sarı lacivertlilerin.

3. Çeyreğin sonlarına kadar Fenerbahçe geçen yıl onu Final Four'a taşıyan ve bu yıl 17 galibiyet almasını sağlayan faktörleri bir bir unuttu. Ne tempoyu arttırabildi ne de kolay sayı bulabildi. Diğer tarafta sahada oyuna giren her oyuncudan verim alan, topu iyi paylaşan ve savunmadaki agresiflikte geri adım atmayan Anadolu Efes de her şey yolundaydı.

Final Four yolunda en kritik maclardan biri...

Ta ki, Bogdan Bogdanovic sahadaki yerini alana kadar. Herkes ondan sakatlığın ardında tedirginlik beklerken "büyük oyuncu" olma yolunda kocaman bir adım daha attı. Aksayan organizasyona el attı önce, kolay turnike ve sayılar ile farkın kapanmasını sağladı. Sayesinde 4. Çeyrekte artık uyanmış bir Fenerbahçe vardı. O Fenerbahçe bu maçı kazanmanın savunmadan geçtiğini anlamış Fenerbahçe'ydi. Karakterine döndü, pota altında savaşmaya başladı hatta uyuyan ve destekten cok köstek görünümündeki taraftarını bile uyandırdı Bogdanovic.

Haberin Devamı

Ancak karşısındaki takım playoff bileti icin herşeyi vermeye hazır Anadolu Efes'di. Maçı kolay kolay vermeyeceğini her fırsatta hatırlattı geri gelmeye çalışan Obradovic'in öğrencilerine. Eline gelen tüm şans toplarını aynı Maccabi maçındaki gibi Efes'e bir bir teslim edip bu akşam saha avantajının hayali ile evine dönerken Anadolu Efes playoff'taki biletini kapmış oldu.

Akılda kalanlar:

Doğuş’un bitmek bilmeyen enerjisi

Koc Obradovic'in Nunnaly'deki ısrarı

Udoh'ın beklenmeyen kotu performansı

Akıldaki sorular:

Kim kiminle nerede nasıl eşleşecek?

Obradovic Bennet'i atletik Anadolu Efes'e karsı neden denemeyi bile düşünmedi

Bu Vesely o Vesely mi?

Anadolu Efes Final Four yapar mı? 

Yazarın Tüm Yazıları