Sana küçük notlar yazdım İzmir

NE haftaydı! Başbakan değişti, yeni kabine kuruldu, gencecik çocuklarımızı şehit vermeye devam ettik, dolar dalgalandı, aşıklar kavuştu, sevenler ayrıldı, bebekler doğdu, vadeler doldu, hep birlikte çalışmaya devam ettik.

Haberin Devamı

 

Bu baş döndüren haftadan küçük küçük notlar yazdım sana ey baharın geldiğini bile anlamamış gündem yorgunu okur! İstedim ki biraz gündemin dışına çıkalım, uçan halıya binip baharın neşesini içimize çekelim. Evet; sen farkında değilsin ama neşeli bahar geri geldi, çık o zaman dışarı, çek doğayı içine...

 

Efes, insan yüzü görmeye başlamış
1-4 Haziran’da gerçekleşecek uluslararası bir projenin Efes – Selçuk ayağı için an itibariyle dünden beri bölgedeyim. Bir ay önce projenin keşfi için geldiğim Efes Antik Kenti bomboşken, dün nihayet içeride 300 kadar turist vardı.

Sana küçük notlar yazdım İzmir

Haberin Devamı

Yeterli mi? Asla! Geçtiğimiz yılın bu mevsiminin 10’da 1’i diyor Efes yetkilileri. Ama geçtiğimiz ay, hem de pazar günü, içeride 7 kişi olduğunu varsayarsak; hafta içi 300 kişi de umut verici... (bardağın dolu tarafı)

 

Şirince’de Türkler bile yok
Her geldiğimde düşünürüm, Şirince gibi bir dağ köyü, bu hali ile İtalya ya da Avusturya’da olsa, dünyaya nasıl pazarlanırdı diye. Köyün çamlarla kaplı en dik yamacına kurulu Nişanyan Otel’in olağanüstü terasında kahvemi içerken bunu düşündüm. Her bahar akın akın gelen Türkler’den bile eser yok köyde. Haydi atlayın otomobile, otobüse Şirince’ye gelin, bir nefes alın, hiç değilse bir gözleme yiyin.

 

Çırağan’da Ege rüzgarı
Geçen hafta Sevilen Üzümcülüğün (!) Çırağan Sarayı’nda, gastronomi dünyasının önde gelen 20 ismine verdiği davete katıldım. Hayır önde geldiğimden değil, markayı ailesi ile birlikte çocuğu gibi büyüten Enis Güner arkadaşım.

Sana küçük notlar yazdım İzmir

Gece boyunca ülkemin üzüm suyu üreticiliğinde geldiği noktaya, Türk üzümlerinin yurtdışında ne kadar popüler olmaya başladığına sevinip, üreticinin pazarlama ve vergilendirme konusunda yaşadığı sıkıntılara iç geçirdik. Sonuç olarak o kadar görkemli bir sarayda, bu kadar önemli isimlerle bir İzmir markasını bir arada görmek, beni mutlu etti.

 

Haberin Devamı

Olten Filarmoni, 1 Haziran’da Arena’da
İzmir’in ilk özel orkestrası Olten Filarmoni, 2’nci sezon kapanış konserini, 1 Haziran akşamı İzmir Arena’da İbrahim Yazıcı şefliğinde gerçekleştirecek.

Sana küçük notlar yazdım İzmir

Orkestranın bir de sürprizi var, konser 1970 yılında kurulmuş tüm dünyada albümleri 300 milyondan fazla satmış İngiliz rock grubu olan Queen’in eserlerini yorumlayan dünyaca ünlü ‘MerQury Queen Classical’ ile birlikte... Biletler Biletix ve Arena gişesinde.

 

Jeanneau Tekneleri Çeşme Marina’da
Yelkencilik alanında dünyanın en büyük üreticileri arasında yer alan Jeanneau, 3-5 Haziran’da Çeşme Marina’da yaza ‘merhaba’ diyecek. Geleneksel Ergo & Jeanneau Tanıtım Günleri’nde yelkencilerden, basına geniş bir davetli grubunu ağırlayacak.

Haberin Devamı

Sana küçük notlar yazdım İzmir

4 Haziran’da tüm gün sürecek tekne tanıtımları, 5 Haziran 10:00-12:00 saatleri arasındaki kahvaltının ardından, eski Adalet Bakanı olmasının yanı sıra yelkenciliğe geçen emeğiyle de tanınan Hasan Denizkurdu ile keyifli denizcilik sohbetleri yapılacak.

Yazarın Tüm Yazıları