Restoran Haftası 7 şehirde birden

ŞEHRİN gelenekselleşen ve merakla beklenen lezzet buluşması, 7’nci Restoran Haftası, nisan ayı boyunca 7 farklı şehirde “Sokak Lezzetleri Restoranlarda, Restoranlar Sokakta” diyerek gastronomi ve yaşam kültürüne katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

 Restoran Haftası 7 şehirde birden

Dude Table organizasyonu ile gerçekleşen Restoran Haftası, 7. yılında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep olmak üzere 7 şehirde yaklaşık 150 restoranın katılımıyla gerçekleşecek. Restoran Haftası kapsamında; sokak lezzetleri şeflerin özel yorumları ve şarap eşlemeli menüler şeklinde uygun fiyat politikasıyla sunulacak. Ayrıca katılan yaklaşık 20 “fine dining” restoranın ayın farklı bir gününde servis edecekleri “Degüstasyon Menüsü” ile nisan ayı boyunca ayrıcalıklı lezzetleri ulaşılabilir kılınacak.
İzmir’de neler var?
İzmir’de üye restoranlarda nisan ayı boyunca birbirinden lezzetli mönüler, indirimli fiyatlarla katılımcıları kucaklayacak. Ayrıca Alsancak Edit’te, her salı ve perşembe 19.00 – 21.00 arası sokak lezzetlerinden oluşan atıştırmalıklarla Aperativo Time var. Restoran Haftası’na dahil olan mekanlar için: www.restoranhaftasi.com

 

Haberin Devamı

 2 yeni adres; Vamos ve Balmumu

 

Belki bilmeyen kalmıştır, bundan 5 ay önce bir delilik yapıp ev adresimi İstanbul’a taşıdım. Biraz gereklilik, biraz da hayatıma yeni bir enerji kaynağı yaratmak için. Ancak bu sefer de İzmir’e o kadar sık gelir oldum ki; taşındığımı anlayamadım. İşte yine geçtiğimiz haftayı güzel İzmir’de iş–güç–toplantı ile geçirirken; iki yeni adres keşfettim.

Restoran Haftası 7 şehirde birden

 

Vamos Gastropub

 

Dünyanın yeni yeme-içme akımı gastropub’ın İzmir’deki başarılı bir örneği. Alsancak Şehit Nevres Bulvarı’nda kocaman, sıcak, konforlu bir alan. Yemekler çok güzel. Özellikle karides roll ve vamos burger. Kokteyller şekersiz ve doğal meyve-sebze-baharatlarla yapılıyor. Fiyat-ürün dengesi çok güzel yakalanmış, yani uçmamışlar. Hafta sonları adım atacak yer yok, iyi müzik yapıyorlar. Hala keşfetmediyseniz, bir yerinden yakalayın. www.vamosgastropub.com (Fotoğraflar: Hakan Dere)

Haberin Devamı

Restoran Haftası 7 şehirde birden

 

 

Balmumu Lokanta

Restoran Haftası 7 şehirde birden

Ahmet Güzelyağdöken imzası taşıyan her tabağa, her seyahate inanırım. Balmumu Lokanta da Ahmet ağabeyin Reyhan Pastanesi’nin karşı sokağında açtığı, ruhunu kattığı, geleneksel anneanne tariflerine özünü hiç bozmadan özgün dokunuşlar katan, hatta bazı kaybolan lezzetleri en eski hali ile gün ışığına çıkaran nefis bir lokanta.

Restoran Haftası 7 şehirde birden

Sabah 09.00 gibi kahvaltıda taze el yapımı peynirlerle başlayan gün, öğle ve akşam yemeklerinde lezzet patlaması yaşatıyor. Özellikle paşa böreği, buğday pilavı, yoğurtlu bakla ve binbir renkli kereviz beni benden aldı. Çıkın çıkın gidin. (Fotoğraflar: Sinan Hamamsarılar)

 

Yazarın Tüm Yazıları