Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali başlıyor!

Haberin Devamı

Ben sıcacık Marmaris kumlarından fersah fersah uzakta ama bir o kadar da baştan çıkarıcı
Hamburg sokaklarında, dilim dışarıda, o çekimden bu çekime koşturuyorken; ,
sana Ege kıyılarından haber etmeye devam edeyim güzel okur! (Pegasus Havayolları’nın seyahat topluluğu Çok Gezenler Kulübü için Hamburg yollarındayız. Yeni açılan bu hatta sıkı bir Hambur hazırlamak üzere... İzlenimle pek yakında canlar.)

Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali başlıyor

Ne diyorduk? Marmaris. Sanata gönül vermiş, Egeli sanatçılar ve sanatseverler tarafından oluşan MarmariSANart Topluluğu, Marmaris'te ilk kez bir proje gerçekleştiriyor.

''1.Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali'', 24-27 eylul tarihlerinde,Marmaris Belediyesi ve MARTAB' ın katkılarıyla MARTI OTEL, MAGİAD, GETOB, SKAL, MARMARİS LİONS,TÜRSAB ve Deniz Ticaret Odası sponsorluğunda gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Festival Başkanı Şeref ÖZTÜRK. Türkiye’den 50'ye yakın yönetmen, senarist, oyuncu, yazar ve film eleştirmeni katılıyor. Festival danışmanlığını Ahmet Mümtaz İDİL'in üstleniyor ama daha da önemlisi; festivale çok sayıda değerli sanatçı,yönetmen ve oyuncular davet edildi.

Festival, Ulusal ve Uluslararası alanlarda genç yönetmenlerin çalışmalarını seyirciyle buluşturmak ve seslerini duyurmalarına ortam hazırlamayı amaçlıyor. Festival kapsamında dereceye giren yönetmenlere Marmaris'te çekecekleri filmlerde teşvik ve imkan sağlanacak.

24 Eylül çarşamba günü bir kortej yürüşü ile başlayacak olan festival 25-26-27 eylul tarihlerinde ise her gün ayrı noktada organizasyona ev sahipliği yapacak.

Festival ana jürisi ;
Vecdi Sayar, Mustafa Altıoklar, Aslı Şahin, Hayri Çölaşan ve Orhan Aydın'dan oluşurken; ön jüride; Prof.Dr. Bülent Özkam, Tarık Alpagut ve Serdar Gürcan yer alıyor.

Ulusal bölümde; kurmaca, belgesel, canlandırma/animasyon ve deneysel filmlerin ayrı ayrı değerlendirildiği yarışmada seçici kurul tarafından, festivale başvuran tüm ulusal filmler izlenecek, içlerinden gösterim programına alınan filmler belirlenerek, yine aynı kurul tarafından her dalın en iyilerine ödül verilecek.

Haberin Devamı

Dünyada festivaller kenti olmaya aday Marmaris,24-27 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan ''1. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali'’ ile bu hayalin ilk adımını atıyor görünüyor.

Yazarın Tüm Yazıları