İki medeniyet arasındaki temel farkı bulunuz

BU yaşıma kadar uzak durdum Mikonos’tan. Bana göre değil dedim.

Haberin Devamı

Çok gürültülü, çok havalı dedim. Aman aman çok pahalı dedim. Göz boyuyorlar, çorak adanın teki dedim. Dedim de dedim. Sonra bir grup arkadaşım tutturdu, çok uygun fiyata bilet bulduk, uygun fiyata ev de bulduk, hadi gel gidiyoruz diye. Tamam dedim, neymiş bakalım bu adanın alemet-i farikası... Bakın sıkılırsam evden dışarı çıkmam diye de ekledim.

İki medeniyet arasındaki temel farkı bulunuz

Hayatımda gördüğüm en çorak ada
Borajet’ten aldığımız biletlerle atladık gittik, Mikonos’a. Uçak alçaldıkça bakıyorum, hayatımda gördüğüm en çorak ada! Öyle böyle değil, hem de. Bir tane ağaç olmaz mı? Dedim ki, heyhat bu mudur Mikonos? Havalanı avuç içi kadar bir yer. Adanın ortasında. İki dakika taksi ya da otobüs yolculuğu ile hop merkezdesin. Asıl olay da burada başlıyor zaten! O nasıl bir gustodur arkadaşım insan eliyle yaratılan? Bir ada bu kadar temiz, bu kadar beyaz, bu kadar çiçek gibi mi olur? O dükkanların, o lokantaların dekorasyonu, o sokaklardan gelen jazz tınıları... Yoksa bendeki Mikonos algısı yavaş yavaş bir hayranlığa mı bırakıyor?

Haberin Devamı

İki medeniyet arasındaki temel farkı bulunuz

Biiç’e giderken lüküs araba yok seversen, otobüs var binersen
Önceden rezervasyon yaptırdığımız aracımızı alıp evimize doğru yola koyuluyoruz. Araç dediysem, bildiğin araç yani. Otomobil değil. Muhtemelen 2005 model, düz vites ve ayağını sadece yerden kesiyor. Zaten adada 10 yaşından küçük kiralık araba yok. İşin güzel tarafı kimsenin de umurunda değil. Çünkü herkes ya atv tepesinde, ya motosiklet kiralamış ya da merkezden kalkan klimalı otobüslerle şen şakrak biiç’lere klab’lara akın etmekte. Bizim Bodrum’da, Çeşme’de o havalı plajlara otobüs kaldırsan, utancından kendini jiletler millet! Giriyoruz bize ısrarla önerilen plajlardan birine, kapıda badigard yok!! Giriyorsun içeri, şezlong mu kiralamak istiyorsun hay hay... Arka sıralar 2 şezlong 1 şemsiye 20 eu’dan başlıyor, denize doğru 80 eu’ya kadar yolu var. Şezlong şemsiye istemiyor musun? Buyur kardeşim cafe’de bir kahve iç arada denize gir çık ya da ser havlunu kumlara... Denizler hepimizin. Evet Mikonos ucuz değil, ama her şeyin fiyatı belli, sürpriz yok, sonradan karşına çıkarılan pavyon hesabı hiç yok. Hemen her plajda 17.00-19.00 arası happy hour saati; kokteyller 9.90! Eğlenmeden kasan yok, etrafı seyredip kendini Brunei Sultanı zanneden yok, herkes eğlenmeye gelmiş, dans etmeye gelmiş, kimsenin kimseyi taktığı ya da rahatsız ettiği yok. Tuhaf bir eşitlik duygusu geliyor Mikonos’ta üzerine.

Haberin Devamı

İki medeniyet arasındaki temel farkı bulunuz

Yeni başlayanlar için mini Mikonos rehberi
Denediğimiz ve sevdiğimiz lokantalar; Merkezin (Chora) girişindeki Aglio e Olio isimli İtalyan-Yunan restoranı. Bahçesi nefis www.aglioeoliomykonos.gr - Yine merkezde adanın en şık ve en iyi steak’lerini yapan Uno Con Carne www.unoconcarne.gr - Son olarak da nefis bir aile işletmesi olan, geleneksel ada mutfağı tadabileceğiniz Familia Restaurant ww.familia-mykonos.com
Sevdiğimiz beach’ler; Pinky Beach www.pinky-beach.com - Super paradise www.superparadise.com.gr - Ve akşam üzeri partileri ile ünlü Jackie O’bar www.jackieomykonos.com (giriş ücreti tabi ki yok)

Muazzam bir konaklama seçeneği
Villa Biancamo, adanın kuzeyinde bir tepenin üzerine kurulmuş 3 ayrı villadan, acayip bir manzaradan ve sonsuzluk havuzundan oluşan, olağanüstü mimariye sahip bir konaklama seçeneği. Mermerleri ve heykelleri Atina’dan taşınmış. Bu nefes kesen evde 20 kişiye kadar geceliği 100 - 125 eu civarı bir fiyata konaklayabiliyorsunuz. Bu sezon hiç boş yer yokmuş. Küçücük Mikonos turizmde üst segment algı pazarlamasını dünyada en iyi beceren yerlerden biri. www.biancamovilla.gr

Yazarın Tüm Yazıları