Festival sevmeyen şehrin festivali 16. kez başlıyor!

Dile kolay tam 16 sene…

Haberin Devamı

Hem de sanata, festivale, kültüre, sanat-sepet işlerine öyle pek de bayılmayan bir şehirde. (bknz: ¨İzmir’de sanat var, siz yoksunuz¨ başlıklı yazım). İşte bu yüzden, tıpkı, Uluslararası İzmir Festivali gibi, Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali de çok değerli. Çünkü nüfusu yoğun, sanat sever bir şehirde festival yaşatmak kolay (bknz İstanbul, New York, Montreal vs vs) Ama İzmir’de maalesef o kadar kolay değil bu işler. Ama çok şükür ki, kısa film seyircisi sahip çıkıyor festivaline, koltukları dolduruyor, o güzel seyirciye her geçen gün yenisi ekleniyor. 

Festival sevmeyen şehrin festivali 16. kez başlıyor

 

Festivale gel

Haberin Devamı

Sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği Festival, 17 Kasım Salı günü başlıyor. Özel seçkilerle beraber 400’ün üzerinde filmi ÜCRETSİZ olarak seyirciyle buluştururken; atölye çalışmaları ve söyleşilerle festival boyunca sinemaya dair etkinliklere ev sahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Belediyesi, Bornova Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin desteklediği festivalin açılış töreni, 18 Kasım Çarşamba günü Buca Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 

Bu yılki Jüri çok sıkı!

Festival sevmeyen şehrin festivali 16. kez başlıyor

Ulusal ve uluslararası dallarda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde Altın Kedi Ödülleri için yarışacak olan filmler, yönetmen Serdar Akar’ın başkanlığında, oyuncu Yiğit Özşener, oyuncu Vildan Atasever, Yunan asıllı görüntü yönetmeni Andreas Sinanos ve Macar sinema yazarı György Baron’un yer aldığı jüri tarafından değerlendirilecek. Altın Kedi Ödülleri ise, 21 Kasım Cumartesi günü Fuar’da yapılacak ödül töreniyle sahiplerini bulacak.

 

Filmler nerede?

Film gösterimleri, ana gösterim salonu Fransız Kültür Merkezi olmak üzere, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi, Ege Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü Üniversitesi’nde ücretsiz olarak gerçekleşecek. Ayrıca Almanya Deneysel Film Seçkisi, Macaristan Seçkisi, İrlanda Seçkisi, Avrupa Film Akademisi (EFA) Kısa Film Seçkisi, Japonya Seçkisi ve Romanya Seçkisi olmak üzere belirlenen özel film seçkileri de sinemaseverlerle buluşacak.

 

Haberin Devamı

Söyleşi ve atölye çalışmalarına da bekleriz İzmir

Jüri Başkanı Serdar Akar, jüri üyeleri Vildan Atasever ve Yiğit Özşener söyleşi etkinlikleriyle İzmirli sevenleriyle bir araya gelecek. Yonca Ertürk ‘Temel Yapımcılık Atölyesi’, Kerem Kaban ‘Sinemada ses estetiği ve sesin ontolojisi’ adlı atölye çalışmaları yapacak. Oktostore iki gün sürecek ‘Dijital Sinema Atölyesi’ etkinliği ile son teknoloi kameraları İzmirli sinemacılara tanıtacak. Ayrıca çocuklar için, Kerem Kaban, ‘FilmTerapi Atölyesi’ düzenleyecek. Daha da bilgi istiyorsanız, film gösterim ve etkinlik programlarına www.izmirkisafilm.org ve festivalin sosyal medya hesaplarından ulaşılabilirsiniz. E ben daha ne yapayım?

 

Yazarın Tüm Yazıları