Bu pazar kendine bir iyilik yap, "Tansaş'la Bisikletli Pazarlar"a katıl

Haberin Devamı

BİR dönem epey bir ara vermiştim bisiklet yazılarına. Alsancak’tan İnciraltı’na uzanan bisiklet yolu revize olmamıştı daha. Küsmüştüm, bıkmıştım, “Bu şehir dümdüz, bırakın da bisiket şehri olsun” demekten. Şehre de küskündüm epeydir. Hiçbir şeyin değişmediğini görmekten. O yüzden biraz ara verdim Hürriyet EGE yazılarıma. hurriyet.com.tr’de yazıyorum epeydir. Dünya, gündem, kadın hakları, çevre... Allah ne verdiyse.

Sonra bir şey oldu. Bisiklet yolları yapıldı İzmir’in. Ben 2 yıl önce bezip sattığım bisikletimin yerine kız gibi bir şehir bisikleti aldım (yeri gelmişken bu aralar kullanmayı en çok sevdiğim laf #kızgibi – Bazılarının aksine benim için gücü, başarmayı, güzelliği, aklı temsil ediyor çünkü). Şehirle barıştım yavaş yavaş. Umutlandım. Şimdi yeniden ara ara bu sayfalarda olacağım ama yazılarımın daha çoğunu hurriyet.com.tr’den takip edebileceksiniz.
Ne diyordum? Bisiklet. Benim hayattaki tek ulaşım aracım. Keyif aracım. Kendimle baş başa olma aracım. İşe, toplantıya, sinemaya, anneme, Karşıyaka’ya, Güzelbahçe’ye gitme aracım.
Metropol içindeki bisiklet yolları yapıla dursun, Türkiye’nin belki de en iyi bisiklet parkurlarından biri şaşırtıcı bir biçimde İzmir’de. Bostanlı-Sasalı Bisiklet Yolu. Her hafta niyetlendiğim, sonra ya seyahat ya uyuşukluk sebebi ile ertelediğim, tek başıma gitmeye erindiğim bu şahane yol için bir davet aldım geçenlerde.

Haberin Devamı

Tansaş’la Bisikletli pazarlar ne ola ki?

“Aslında bir sosyal sorumluluk projesi Tansaş’la Bisikletli Pazarlar” diyordu Nilay Arslan’dan gelen e-postada: “Bahar Hanım, bisikletle yeniden barıştığınızı biliyoruz. Size İzmir’de bisiklete binmeyi daha da sevdirecek bir teklifimiz var. Biz her pazar sabahı, Tansaş’ın sosyal sorumluluk bilinci kapsamında, güzel havalarda neredeyse 200 kişiyi bulan bir projeye imza atıyoruz. Bostanlı’dan bisikletlerimizle hareket ediyor, Sasalı Piknik Alanı’na kadar grup halinde gidiyor, orada mangalımızı yakıyor, yarışmalar yapıyor ve yine hep birikte geri dönüyoruz. Üstelik tamamen ücretsiz. Bir pazar size de bekleriz.”
O gazla arayıp geçen pazara rezervasyon yaptırdım hemen. Sabah bir uyandım ki havada hafif bir yağmur sıkıntısı. Yatak sıcacık. Ev sıcacık. Günlerden pazar. “Kesin iptaldir organizasyon canım” diyerek numarayı çevirdim. Hayır değil. “Ama benim bisikletim şehir bisikleti o yolu yapamam” diyerek kıvırdım bu kez de. “Biz size bir uzun yol bisikleti rezerve ettik bile” (isteyen herkese ediyorlar ücretsiz) dedi karşımdaki ses. Anladım ki çare yok. Tıpış tıpış yola koyuldum.

Haberin Devamı

Bu pazar kendine bir iyilik yap, Tansaşla Bisikletli Pazarlara katıl

İyi ki gitmişim

İyi ki gitmişim, iyi ki kaytarmamışım. Meğer o 15 km’lik yolu, benim gibi İzmir’in dört yanından gelen amatör bisikletçilerle almak ne keyifmiş. Yavaş yavaş koyuluyoruz yola. İstersen hızlanıp ön gruplarla gidiyorsun, istersen yavaşlayıp arkada kalıyorsun. Ama hep sağında solunda sana yardım edecek birileri. Lastiğin patlarsa, frenin koparsa diye arkasında kocaman alet çantası taşıyan bir teknik ekip. Yorulan, yarım bırakmak isteyen olursa diye bir lojistik ekip ve araç. Güle oynaya varıyoruz Sasalı’ya. 15 km’nin nasıl geçtiğini anlamadan. Önce sıcacık bir çorba servisi, ardından köfte ekmek. Aileler, çocuklar, gençler, yaşı bizden büyük sportmen İzmirliler...

Haberin Devamı

Bu pazar kendine bir iyilik yap, Tansaşla Bisikletli Pazarlara katıl

Bir sportmen Billy: Erol Hülagü

Projeyi düşünen, Tansaş’a sunan, lojistiğini sağlayan, her pazar projesinin başında duran, kendini bisikletin ve iki tekerleklilerin yaygınlaşmasına adamış bir isim. Aslında tanıdık bir isim. Erol Hülagü. İzmir Motor Pisti’nin kurucusu. 6-12 yaş grubu çocukların anne-babaları ile kaliteli zaman geçirmelerini sağlamayı amaçlayan “Drag Stars” yarış organizasyonlarının da mucidi bu adam. Oradaki tüm birlik, beraberliği sağlayan ve yarışları yöneten de yine işi bisiklet olan bir isim: Serdar Uziş.

Bu pazar kendine bir iyilik yap, Tansaşla Bisikletli Pazarlara katıl

Nasıl katılacaksın?

Katılmak çok kolay. Öncelikle facebook’a girip arama sekmesine “Tansaş’la Bisikletli Pazarlar” yazıyorsun. Ardından sayfayı beğenmen ve pazar sabahı bisikletin ve kaskınla birlikte Bostanlı Tansaş önü (deniz tarafı) kurulan masaya kayıt yaptırman yeterli. Ha, “Bisikletim yok neyleyim?” diyorsan çözümü basit. Cumartesi günü saat 15.00’e kadar yine facebook sayfasının duvarına yazarak bisiklet rezervasyonu yaptırabiliyorsun.
Ben İzmir’de olduğum her pazar, artık Tansaşla Bisikletli Pazarlar’dayım. Seni de beklerim.

Yazarın Tüm Yazıları