Bodrum’un gizli saklı lezzet durakları

Çok severim ben bu ‘gizli saklı’ lafını. İçinde herkesin bilmediğini keşfetmenin hazzını ya da hınzır bir şey yapıyormuşçasına çocukça bir suçluluk duygusunu taşır.

Haberin Devamı

Gizli saklı güneşlenmek, gizli saklı atıştırmak (diyetteysen), gizli saklı öpüşmek, ders çalışman gereken yerde gizli saklı bilgisayar oynamak, toplantıdaysan whatsapp’tan gizli saklı arkadaşınla yapılan geyik... Belki sürekli her duygusu bastırılan bir toplum olduğumuz için gizli saklıya bu kadar meyilliyiz, bilmiyorum. Bildiğim bir şey var, o da önümüzdeki hafta, tüm kıyı Ege’nin gizli saklı adreslerini, köylerini, yerel adreslerini, köy kahvelerini, koylarını kısaca yerel olan ne varsa, ne kaldıysa yazmak, fotoğraflamak, videolar çekmek üzere yollara düşüyorum. Tüm yol hikayemi, instagram’da @baharakinci hesabından, snapchat’te bhrakinci adresinden takip edebilirsiniz. (Edin olur mu? Beni yollarda yalnız bırakmayın) Hikayelerin geniş özeti de her pazar bu köşede olacak.

 

Haberin Devamı

ENT RESTAURANT

Bodrum’un gizli saklı lezzet durakları

An itibariyle Bodrum’da olanlara, az bilinen rüya gibi bir öneri; Ent Restaurant! Nerede? Bodrum Merkez’den Yalı tabelalarını takip edin, Kızılağaç köyü yoluna sapın, 1 km ileride sağda; Selahattin Pınar Çiftliği’nin bitişiğinde güllerle, asırlık ağaçlar ile çevrili bir vaha. Neden gidilir? Toscana ve Kuzey İspanya’nın köylerinde sunulan ‘fine dining’ deneyimini Bodrum malzemeleri ve Ege ritüeli ile deneyimlemek için. Şefi kim? 7 masalı restoranın şefi ve kurucusu Yoldaş Sönmez; iki üniversite mezunu, Kanada’da, Viyana’da, Abu Dhabi Grand Prix’sinde executive chef olarak görev yapmış, Kempinski Barbaros Bay’da Chef de Cuisine olarak çalışmış. Mutfağın tamamı okullu genç bir ekip. 10 course ve 6 course’dan oluşan iki ayrı tadım menüsü var. Ne yenir? Tarama salata, kupez topları, domates tarlası, muska böreği, kuzu, ve satsumalı panna cota’nin bulunduğu 6 course’luk menü efsane! Öğlenleri kapalı. www.entrestaurant.com - (0252- 3692426)

 

LATİFE HANIM MEYHANESİ

Bodrum’un gizli saklı lezzet durakları

Yalıkavak’ın dünya devi zincir markalarına karşın; en büyük kozu nefis Yalıkavak Limanı manzarası ve ada yemekleri tadındaki özgün menüsü olan, bir minicik sahil lokantasi. Geçen yaz ortası Yalıkavak köyü sahile açılmış. Çok sevdim ama çok.... Topik yapan Bodrum’daki ikinci yer; fıstıklı peynir ezmesi yapan tek yer... www.latifehanim.com - (0252- 385 27 33)

 

Haberin Devamı

KABUK RESTAURANT

Bodrum’un gizli saklı lezzet durakları

Öncelikle şunu söylemek gerek; bir balıkçı değil, kabuklu deniz ürünleri restoranı. Bu anlamda, Bodrum’da bir ilk. Yalıkavak’ta yeşille mavinin buluştuğu bahçesinde, Tilkicik Koyu manzarası ile hoş sohbetlere ev sahipliği yapan Kabuk Restaurant’ın set mönüsü, açıldığı günden itibaren hayli popüler olmuş. Somon & levrek sashimi, ahtapot carpaccio ve istiridye ile başlayan menü, denizden risotto kalamar, lokma vongole taglietelle, domatesli fesleğen salatası ile sürüp gidiyor. Ucuz değil, ama romantik bir akşam yemeği, ya da dostlarla gidilecek uzun ve lezzetli bir akşam yemeği beklentisini çok iyi karşılıyor. (0252- 385 54 31)

 

SAIGON RESTAURANT

Haberin Devamı

Bodrum’un gizli saklı lezzet durakları

Bodrum’un en gizli saklı, bu nedenle de en merak edilen otellerinden biri, Kempinski Bodrum. Kızılağaç Köyü’nde, çam ormanı ile kaplı, korunmuş bir araziye ve koya tepeden bakıyor. Saigon; Kempinski Bodrum’un, enfes bir manzaraya ve çok iyi bir mutfağa sahip Uzakdoğu restoranı. Thai, Vietnam, Bali ve Japon mutfaklarından oluşan bir menü sunuyor. Bodrum’da olup farklı bir mutfak deneyimi yaşamak isteyenler için gözden kaçırılmayacak bir seçenek. Son iki yıldır dışarıdan da misafir kabul etmeye başladıkları için rezervasyon yaptırıp gitmenizde fayda var. Hafta sonları yoğun oluyor. Salı kapalı. (0252-3110303)www.kempinski.com

Yazarın Tüm Yazıları