Yeni yıl davetleri başladı

2019 için geri sayım başladı. Ve tabii, davetler de.Akıllarda ise tek bir soru:“Acaba ne giysem?”

Haberin Devamı

Panik yapmayın.
Ama şu önerilerimi mutlaka yapın.
* Öncelikle kıyafetinizi seçerken kendi tarzınızı ve vücut ölçülerinizi göz önünde bulundurun.
* Ne dar kıyafetin içinde sıkışın, ne de bol kıyafetin içinde kaybolun.
* Eğer hata yapmak istemiyorsanız, kesinlikle klasik model ve renklere yönelin. Örneğin, siyah/beyaz renkte bir mini veya diz altı elbise, her zaman giyebileceğiniz zamansız klasik parçalardandır.
* Baştan aşağı kırmızıya ne dersiniz? Evet, evet ayakkabınız da kırmızı olsun.
* Peki, beyaz saten yakalı kadife ceket nasıl? Altına yine beyaz kadife bol pantolon. İşte size şık bir smokin. Kimse düşünmeden siz düşünün.
* Pul payet tercih ederseniz lütfen en kaliteli kumaştan olsun.
* Topuklu ayakkabı tercihiniz her zaman rahat olmalı. Yoksa kıyafetinizi gösteremezsiniz.
* Kıyafetinizi aksesuarlarla zenginleştirin, küçük detaylarla stilinizi yansıtın.
* Çok abartılı makyaj yapmayın, dikkati mükemmel elbisenize çekin.

Haberin Devamı

Yeni yıl davetleri başladıASLI ŞAFAK İLE 5 SORU 5 CEVAP

Sevgili Aslı Şafak, başarılı olduğu kadar çok naif ve stil birisi. “Ekonomi” alanında birçok kez “En İyi Kadın Gazeteci” seçilmesi, dikkatleri elbette üzerine çekti. O bir Ankaralı ve o bir parizyen kadını. Dahasını, Aslı Şafak’a sordum.

Aslı Şafak’ı tanıyalım.
Gazeteci bir babanın kızı olarak başka yol bulamadı, gazeteci oldu. Uzman gazeteci olmak istedi, Mülkiye’de ekonomi okudu. Kadınların da iyi haber yapabileceğini göstermek için bu mesleğin her alanında mücadele verdi. Hayatı Ankara-Londra-İstanbul üçgeninde geçti. 8 yıl Bloomberght’de ekonomi anlattı. Son 3 aydır da aynı kanalda akşamları talk show yapıyor. ‘Bana Bana Hep Bana’ kitabının yazarı. TED konuşmacısı. Üniversitede hoca. Son 2 yıldır halk oyuyla ekonomi alanında ‘En İyi Kadın Gazeteci’ seçildi. Ayrıca geçen yıl ABD’li AdAge ve Media Cat tarafından ‘Fark Yaratan Kadın Lider’ seçildi.

Modayı nasıl yorumlarsınız?
Moda bir yönetim biçimidir. Siyaset-Ekonomi-Sosyoloji üçgenin tam ortasında durur. Milliyetçiliğin arttığı yıllarda beyaz ten-kırmızı rujun yaygınlaşması bunun en çarpıcı örneğidir. Bu nedenle modayı sadece, ‘bu yıl ekose revaçta, pantolon boyu kısaldı’ diye okumuyorum. Bu verilere bakarak ideolojilerin nereye evrildiğini okumaya çalışıyorum. Ama en basit anlamıyla, benim için moda yoktur, stil sahibi olmak vardır.

Haberin Devamı

Mottonuz?
Olmayanı oldurmaya çalışmam, hayatın dengesine güvenirim. Karşısındakine göre tavır almaya değil, her koşulda doğru ve iyi durmaya inanırım.

Aşk dersek?
Yüreğin cennet köşesi. Her an, her şeye duyduğumuzda, değişecek dünya. Sakız sardunyama, kedim Ponçik’e, çaycımız Haydar Abi’ye, kardeşim Zeynep’e, işime, başucumda yanan muma ve uyandığım her sabaha aşığım.

Türkiye’de kimlerin stilini beğeniyorsunuz?
Türkiye’de stil sahibi insan çok az. Aklıma kimse gelmiyor. Dünyadan var ama. Innes de La Fressange birinci sırada benim için. Isabelle Huppert ve Caroline de Maigret tarzını beğendiklerimden. Parizyen kadınları seviyorum.

 

AYSUN KABA’YA SORUN

Haberin Devamı

SORU: Berlin’de yasayan birisiyim. Soğuk kış günleri için nasıl giyinirsem stil görünebilirim?
Seyhan
CEVAP: Seyhan Hanım. Soğuk bir şehir ama bir o kadar da stil bir şehirdesiniz. Yüksek bel skiny pantolonlar, kar botları, V yaka kaşmir kazaklar, saçınız için kocaman taçlar ve büyük renkli montlar, kocaman güneş gözlükleri yeterli derim.

Yazarın Tüm Yazıları