Milletvekili adayları giyinirken nelere dikkat etmeliler?

Milletvekilleri sadece siyasi olarak değil; duruşları, tavırları ve giyim kuşamlarıyla da topluma rol model olduklarını unutmamalılar.

Haberin Devamı

Bütün ilginin üzerlerinde olması, kılık kıyafette ister istemez dikkat ve özeni maksimumda tutmayı gerektiriyor. Siyasetçiler her zaman konuşmalarına, davranışlarına olduğu gibi kıyafetlerine de özen göstermeliler. Bu yüzdendir ki konuşma, üslup, iletişim ve giyimle birlikte çok önem taşır.

Milletvekili adayları giyinirken nelere dikkat etmeliler

KADIN VEKİL ADAYLARININ DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

-İlk önce temizlik. El bakımları, cilt bakımları, kıyafetlerinin temizliği önem teşkil eder.
-Fit olmaya özen göstermeliler. Dinamik bir duruş ve pozitif gülüşler.
-Vücut şekline göre giyinmeliler. Kıyafetlerinde kumaş çok önemlidir. Rahat, bir o kadar da konforlu kıyafetler tercih etmeliler.
-Tayyör seçimleri idealdir. Özellikle bu sıcak günlerde ceket tercihlerini astarsız hırka ceketlerden yana kullanmalılar. İyi bir kup pantolon içine koton bir gömlek veya basic tişört tercih etmeliler. Aksesuar olarak uzun renkli ipek fular tercih edilebilinir.
-Tek parça diz altında biten elbise iyi bir kurtarıcıdır. Elbise kolsuzsa, ceket veya küçük bir hırkayla.
-Elbisenin üzerine kemer kullanacaksa, belinin ince olması ve kemerin kaliteli olması gerekir.
-Eşarp kullanıyorsa tercihi kesinlikle sade ve nötr olmalıdır.
-Takı tercihinde sallanan gösterişli küpelerden uzak durulmalıdır. İnci küpe, inci kolye hep olmalı.
-Renkli giyinmekten kormamalılar. Pembe, kırmızı, yeşil bej, haki renkler olmalı. Kendilerine uygun renk tonlamalarını profosyonel bir kişiden yardım alarak da bulabilirler.
-Baştan aşagı beyaz renk ceket ve pantolon veya beyaz bol akan bir kumaş tan pantolon, üzerine krem ipek bir gömlek ve uzun ipek fular tercih edebilirsiniz.
-Ayakkabı ve çanta seçimi kaliteli olmalıdır. Çok platformlu ve çok yüksek topuklu ayakkabı tercih etmeyiniz. Daha küçük topuklu veya düz topuksuz olan rahat koşturmanızı engellemeyecek sizi yormayacak modeller olmalıdır.(önü hep kapalı olanlar olmalı)
-Saçlar her zaman hafif toplu, bakımlı olmalıdır.
-Hafta sonu seçim programlarında; miting alanlarında daha spor, belki bir kot pantolon, üzerine ceket, ayakkabı olarak da daha spor bir ayakkabı tercih etmeliler.
-Mahalle aralarında gezerken -evlerde, kahvelerde konuşma yaparken- hep özenli, temiz, konforlu kıyafetler tercih etmeliler.
-Pantolon, ceket her zaman daha modern ve daha dinamik gösterir. Fazla desen, fazla makyaj, fazla aksesuarları tercih etmemeliler.

Haberin Devamı

Milletvekili adayları giyinirken nelere dikkat etmeliler

Haberin Devamı

ERKEK VEKİL ADAYLARININ DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

-İlk önce temizlik. Tıraşlı bir yüz, yüze yakışan bir saç kesimi, temiz bakımlı dişler ve pozitif gülüşler.
-Gündüz miting alanlarında sıcak olduğu için kolları katlanmış mis gibi ütülü beyaz bir gömlek, fit bir kumaş pantolon, kaliteli bir kemer ve iyi bir ayakkabı. (rugan olmayan) Belki hep beyaz gömlek giyeceksiniz, her gün iki kere gömlek değişimi yapılmalı.
- Bir siyasetçinin sitili olmalı ve bir kıyafeti veya bir aksesuarıyla hatırlanmalı. Tıpkı Süleyman Demirel’in fötr şapkası, Bülent Ecevit’in mavi gömleği ve kasketi, Cumhurbaşkanımızın ekose ceketleri gibi.
- Fit vücuda sahip olursanız, giyim imajınızı daha çok etkileyecek bir şey yapmış olursunuz.
* Yarım kollu gömlek tercih etmeyin; eğer slimfit değilse uzun kollu gömleğinizin kollarını katlayarak giyinin.
-Saat ve nikâh yüzüğü haricinde aksesuar kullanmamalıdır.
-Rugan ayakkabı erkeğin gece ayakkabısıdır. Dolayısıyla gündüz miting alanlarında elbiseleri ile giyilmemelidir.
-Çorap ayakkabıyla uyumlu siyah, lacivert veya kahverengi olmalıdır. (özellikle koyu renk ayakkabı beyaz çorap olmamalıdır) Ütüsüz kıyafetlerin saygı uyandırmayacağı unutulmamalıdır.

Haberin Devamı

İLK İNTİBA SON İNTİBADIR

-Siyaset bir vitrin, mesajınızdan önce kendinizi sunuyorsunuz. İnsanlar sizden etkilenecek ki mesajınızı dinlesin. İnsanları etkilemenin yolu da iyi giyinmekten geçer. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmış zaten. Fiziklerine uygun kalıpta giyinmeleri gerekir.
-Çoğu siyasetçi meydanlarda konuşma yaptığında gömleğinin yakası dağılıyor ve bu kötü bir görüntü oluşuyor. Bunu engellemenin en basit ve en güzel yolu, yaka düğmeli gömlek tercih etmek.
-Hafta sonu programlarında ve hafta sonu ekran önüne çıkacakları zaman kravat kullanılmamalı ceket ve mutlaka mendil kullanmalılar. Mendil bir erkeğin en önemli aksesuarlarındandır.
-Boynunuz kısaysa İtalyan yaka bir gömlek giymeyin, çünkü gömleğin yakası kulağınıza kadar gelir.
-Özel dikim gömlek ve koldüğmeleri unutulmamalı. Kilo problemi olan kişiler için özel dikim çok iyi ve çok konforlu, yakasını ona göre ayarlatmak, içine isim ve soyadınızı yazdırmak sizi hep özel kılar .

...///KUTU

AYSUN KABA’YA SOR

Haberin Devamı

-Kamu sektöründe yöneticiyim. İyi giyinmeyi seviyorum ama bol giyindiğimden mi acaba yorgun görünüyorum? Dinamik görünmek için nasıl giyinmeliyim?
Metin

-Metin Bey... Slimfit giyinin. Ceket boyunuz ve kol boyunuzun uzun olmamasına dikkat edin. Özellikle pileli pantolondan uzak durun, paça boyunuz ayakkabının üzerine yığılmasın. Ceketinize mendil kullanın. Güne duş almadan başlamayın. Temiz bir tene giyilen kıyafet, tıraş olunan bir yüzle güne başlandığında dinamik bir duruşun olmaması imkansızdır..

Yazarın Tüm Yazıları