Meltem Sönmez ile 5 soru 5 cevap

Genç, başarılı tasarımcı Meltem Sönmez bir çanta aşığı...

Haberin Devamı

STİL SAHİBİ OLMAK ŞIK VE RAHAT HİSSETMEKTİR

Ventulus markasını kurarak hayallerini gerçekleştirdi. “Herkesin sevdiği işi yapması gerekiyor” sevdiğiniz işi yapmak mutluluk ve başarı getiriyor diyerek sohbetimize başlıyoruz.

1-Ventulus markanızın oluşum hikâyesini öğrenmek isteriz?

Yaklaşık 10 yıl öncesine dayanıyor. Üniversiteye başladığım ilk yıl karar vermiştim. İsmimin kendimde çok yansıması olduğu için Latince ‘Meltem rüzgârı’ anlamına gelen Ventulus’un marka tescilini de o yıllarda aldım. Kullandığımız ürünlerin kendini ifade etmenin yolu olduğuna olan inancım kendi markamı kurmamı sağladı. Üniversite yıllarımda modayla ilgili birçok eğitim aldım. Türkiye’nin ünlü markalarında staj yapma imkânım oldu. Şuanda da hala mezun olduğum Bilgi Üniversitesi Marka Okulu yüksek lisans programında eğitim alıyorum. Herkesin sevdiği işi yapması gerektiğini savunuyorum. Aile işimiz çok farklı olsa da sevdiğim işi yapabilmek adına çok emek verdim. Bu nedenle markayı kurma sürecim uzun ve öğretici bir süreçti, bu kadar süre bekleyerek yolumuzu net bir şekilde hem ben hem de Ventulus markası buldu.

Meltem Sönmez ile 5 soru 5 cevap

2- Sizin çantalarınızı her yaş kullanabilir mi? Ve hem şık hem spor giyildiğinde peki?

Haberin Devamı

Her yaşa hitap etmeye çalışıyoruz. Kendine alırken farklı bir rengini de torunları için alan kullanıcılarımız var, bu da bizi mutlu ediyor. Markanın amacı; gündüzden geceye her an kullanılabilecek şık, el işçiliği ile hazırlanan, deri çantalar yaratmak. Hem günlük giyimle hem de bir akşam yemeğinde şıklığınızdan ödün vermeden rahatça kullanabilirsiniz.

Meltem Sönmez ile 5 soru 5 cevap

3- Siz stili nasıl yorumlarsınız?

Kendinizi rahat hissettiğiniz her an mutlu hissedersiniz. Mutlu hissetmeniz sizin enerjinizi yükseltir ve bu da stilinize yansır. O yüzden stil sahibi olmayı hem şık, hem rahat hissetmek olarak yorumlayabilirim. Trendleri takip etmek ve yeniliklere açık olmakta tabii ki de çok önemli.

Meltem Sönmez ile 5 soru 5 cevap

4-Bu yaz hangi renk ve hangi büyüklükteki çantaları daha çok göreceğiz?

Olabildiğince küçük çantalar bu senenin modası. Aynı çantaları farklı ve renkli saplarla kombinleyeceğiz. Yani yaz sezonu çanta konusunda da renkli geçecek. Bel çantaları da modasını bu yaz hız kesmeden devam ettirecek.

5-Mottonuz?

Hayatın farklı anlarında farklı mottolara tutunabiliyorsunuz ama benim için şu aralar en önemlisi ‘Hayal et, çalış ve başar.’

Haberin Devamı

BEYMEN’DEN MİNİ DEFİLE

İki gün önce Panora Beymen’de cemiyetin sevilen iş kadınlarından sevgili Müge Süleymanoğlu ve Sibel Helvacıoğlu’nun ev sahipliğinde güzel bir davete katıldım. Dünyaca ünlü markaları bünyesinde barındıran Beymen, bu güzel davette mini bir defileyle sezonu tanıttı. Gelen tüm konuklarla tek tek ilgilenen Müge Süleymanoğlu ve Sibel Helvacıoğlu güzel bir ev sahipliği gerçekleştirdi. Böyle etkinlikler daha çok olmalı bence...

Meltem Sönmez ile 5 soru 5 cevap

 

 

Yazarın Tüm Yazıları