Kendinizi demode hale getirmeyin

Klasik giyim her zaman güzeldir. Ama çok eski sezon kıyafetinizi giydiğinizde güne uyarlamazsanız, güncellemezseniz demode olursunuz.

Haberin Devamı

Düzenli olarak yıpranmış, hasarlı ve biçimsiz hale gelmiş kıyafetlerinizi atın. Kötü giysileri üzerinizde tutmak için herhangi bir bahaneniz asla olmamalı. Düşündüğünüz gibi onları tekrardan kullanmanızı sağlayacak bir zaman gelmeyecek. Yalnız yaşıyorsanız bile, evin içinde dahi son kullanma tarihi çoktan geçmiş kıyafetlerinizi giymemelisiniz.

Kendinizi demode hale getirmeyin

***
Her zaman size yakışacak renklerde ve kesimde kıyafet bulacaksınız, eski kıyafetleriniz hem sizin gözünüzde hem de başkalarının gözünde sizi değişime açık olmayan ve asla değişmeyen biri olarak niteleyecektir. Bu da elbette ruh halinizi olumsuz etkileyecektir. Değişim güzeldir, onu kullanın. Demode görünmemenin şifresi de çok basit; eski sezonun bir elbisesini giyiyor ve o yıllarda giydiğiniz gibi giymiyor, güne uyarlıyorsanız ve demode kıyafetlere sahip değilseniz, demode görünmek gibi bir endişeniz de olmayacaktır.

Haberin Devamı

DİCLE İPEK ÖZTAŞKIN’LA 5 SORU 5 CEVAP

Dicle İpek Öztaşkın... Büyüdüğü, eğitimini tamamladığı ve moda sektöründe çalıştığı Ankara’dan göçüp İstanbul’da kurduğu Rivus markasıyla sektöre imzasını atmış bir girişimci ve tasarımcı. Dicle İpek Öztaşkın siz sevgili okurlara stil ipuçları verdi.

Kendinizi demode hale getirmeyin

1-RİVUS MARKASI NASIL OLUŞTU? MOTTONUZ NEDİR?

Uzun yıllar satış odaklı tekstil hazır giyim markalarında tecrübe edilen bir sürecin sonucunda ortaya çıkmış bir marka Rivus. Mottosu ise ayrımcılığa, her türlü sınırlandırma ve sınıflandırmaya karşı! Üreten, çalışan, okuyan, sorgulayan, farkındalığı olan. Kendine iyi bakmayı hayat felsefesi sayan. Modanın esiri olmaktansa, kendisinin efendisi olmayı seçmiş bir kitleye hitap edecek ürünleri yaratmak.

2-TASARIMLARINIZIN DİĞER TASARIMLARDAN FARKI NEDİR?

Zamansız, mevsimsiz, tamamlayıcı. Çabasız, sade ve kimlikli olması.

3-SİZ STİLİ NASIL YORUMLARSINIZ?

Stil; kişinin kimliği, görgüsü, personası ve hayattaki duruşuyla doğru orantılıdır. Stil şahsi olarak yaratılmış bir olgu olarak gözlemlense de tamamen tecrübe ile kazanılmış bir izdüşümdür.

Kendinizi demode hale getirmeyin

4-KADINLARIMIZIN EN BÜYÜK İSTEĞİ KIYAFETLERİN DAHA ZAYIF GÖSTERMESİ. SİZ TASARIMLARINIZI HAZIRLARKEN BU KONUYA ÖNCELİK VERDİNİZ Mİ?

Tabii ki yaptığımız modellerde öncelik, modellerin form ve kesimleri ile örtüşen kumaşlar kullanmak. Tüketicinin ürünü aldığında kendini iyi, fit ve konforlu hissetmesi çok önemli. Satış yapacağımız hedef kitlenin alım gücü, sosyal yaşantısı, beslenmesi kısacası hayat tarzını göz önünde bulunduruyoruz.

5-ALIŞVERİŞE ÇIKTIĞIMIZDA NELERE YATIRIM YAPALIM?

Öncelikle efektif ürünler olmalı. Zamansız, tamamlayıcı ve sadece bir sezon giy-at mottosuyla üretilmiş ürünler olmamalı. Sizi anlatmalı ve gardırobunuzdaki herhangi bir ürünle mutlaka kombinlenebiliyor olmalı.

AYSUN KABA’YA SOR

Haberin Devamı

SORU: “Kışın da beyaz giyinin” diyorsunuz. Beyaz renk giyinmek biraz cesaret istiyor ve kış mevsimine nasıl uyduracağımı bilemiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Sevilay KOÇ

CEVAP: Sevilay hanım beyaz renk her mevsimin, yaşın, bedenin rengidir. Sonbahar-kış mevsiminde giyeceğiniz beyaz renkte, ürününüzün sadece dokusu biraz daha kışa uygun bir kumaştan olmalı (Ya pantolon, ya da etek kumaşı daha kalın olmalı). Eğer bir pantolon ya da ceket giyecekseniz kumaşı mevsime uygunsa, içine giyeceğiniz daha ince dokulu olmalı. (krem, beyaz ipek gömlek, tişört gibi) Ayakkabı olarak beyaz bir bot, beyaz bir sneaker da tercih edebilirsiniz (baştan aşağı bembeyaz) her zaman çok klas...

Yazarın Tüm Yazıları