Kadının değdiği her şey güzelleşir

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yapılan son ara seçim sonuçları, moda tasarımcılarını da harekete geçirdi.

Haberin Devamı

Kadın adayların ilk defa bu kadar yüksek bir oranda başarılı oldukları ara seçim sonrası ünlü tasarımcılar, yüzde 50 indirim yaparak seçilmiş kadınları kutladı.
ABD’nin dünyaca ünlü tasarımcıları (bunlardan biri de mayo/bikini tasarımcı Lisa Marie Fernandez) aslında bu kampanya ile şu mesajı verdiler:
“Kadının değdiği her şey güzelleşir.
Bu sadece moda alanında değil.”
* * *
Umut edelim ki bu hareket, bizim ülkemizde de karşılık bulsun.
Yaklaşan belediye seçimlerinde umarım tüm siyasi partiler kadın adaylara ağrlık verir ve bizim siyasetçi kadınlarımız da yönetimde hak ettiği yeri alır.
Hem kim bilir bu başarı belki bizim tasarımcılarımızı da hareket geçirir ve onlar da nisan ayında seçilmiş çok sayıda kadın belediye başkanlarının şerefine yüzde 50 indirim yaparak kutlama yapmış olurlar.
Ne dersiniz, sizce fazla büyük bir hayal mi?
Ama hep şunu söylemez miyiz:
Her şey hayal kurarak başlar.

BESTE İNCE İLE 5 SORU 5 CEVAP

Haberin Devamı

Sevgili Beste İnce.... Sobe markasının kurucusu ve aynı zamanda babasından aldığı bayrağı ‘ayakkabı tasarımı ve üretimi’nde başarıyla devam ettiren başarılı bir kadın. Beste İnce ile moda yolculuğunu, ilham kaynaklarını konuştuk.

Kadının değdiği her şey güzelleşir

1- Sizi kısaca tanıyalım...

İnsanın kendini anlatması zor ama mesleğimden başlamak, kendimi anlatmamın en rahat yolu. İkinci jenerasyon olarak babamdan aldığım bayrağı, ayakkabı tasarımı ve üretiminde devam ettiriyorum. Babamla beraber bu sektörde farklı müşterilerle tanışma fırsatı buldum ve bu beni hep çok heyecanlandırdı. Sektöre de bu şekilde giriş yaptım. Beyoğlu’nda başlayan bu serüvene, Şişli de dahil olduktan sonra, artık Nişantaşı’nda kendi showroom’umda dört sene önce kurduğum ‘Sobe Hand Made’ adlı markama ait ürünlerimi sergiliyorum.

2- Tasarımlarınızı hayal ederken nelerden ilham alıyorsunuz?

Aslında hayatımdan! Günlük yaşadıklarım, arkadaşlarım, bazen güzel bir deri veya el işlemecimle çalışırken çekmecelerden çıkan bir boncuk. Sobe benim kendimi anlatma şeklim olduğu ve bunu 7/24 klasik bir iş olarak algılamadığım için benimle beraber şekillenen her şey Sobe’nin hamuruna giriyor. Haliyle de koleksiyonda yerini alıyor.

Kadının değdiği her şey güzelleşir

3-Kış mevsiminde sizin o güzel terliklerinizi nasıl kombinleyerek giymeliyiz?

Aslında benim terliklerimi her şeyle kombinleyebilirsiniz. Farklı çoraplarla daha şık veya daha sadece görünebilirsiniz. Yani düz siyah bir çorapla düz modelleri kombinleyerek daha günlük ve sade kalabilirsiniz veya simli-file çoraplarla daha renkli terlikleri de kullanabilirsiniz. Sobe olarak amacımız müşterilimizi kombin yaparken çok düşündürmeden şık olmalarını sağlayabilmek. Ayrıca kış için kürklü ürünlerimiz ve botlarımız da var. Herkesin bildiğinin aksine Sobe Hand Made sadece bir terlik markası değil. Bu yola terliklerimizle başladık ama her sezon yeni kalıplar ve modeller ekliyoruz.

Kadının değdiği her şey güzelleşir

4- Peki ya sizden stil ipuçları vermenizi istesek... Neler söylersiniz?

Sobe’nin en önemli söylemi, şıklıkla beraber rahatlık. Trendler ne olursa olsun bence güzel bir stilin en önemli noktası kadının giydikleriyle kendini rahat hissetmesi. Bu yüzden bence rahatlık ve şıklığın ön planda olduğu kombinler, zamansız ve keyifli oluyor. Ekose ve pırıltıların çok olduğu bir sezondayız. Bunu kıyafetlerde kullanmanın yanı sıra ayakkabı ve terlikte de kullanmanızı öneririm.

Kadının değdiği her şey güzelleşir

5-Hayat mottonuz nedir?

Asla inandığından vazgeçme.

Haberin Devamı

AYSUN KABA’YA SORUN

SORU: Minyon ve ince biriyim. Nasıl ayakkabılar tercih etmeliyim?
* Zerrin Verimli
CEVAP: Zerrin Hanım, her zaman zarif ayakkabılar tercihiniz olsun. Fazla platformlu ayakkabılar giymeyin. Eğer bu tarz ayakkabıları seviyorsanız, İspanyol pantolonların altına giyinin. Ten rengi tercih ederseniz bacak boyunuz daha uzun görünür.

Yazarın Tüm Yazıları