İlk izlenim son noktadır

Hayatınızda olan insanlarla tanıştığınız ilk günü düşünün. Görünüşlerini, davranış şekillerini, siz de bıraktıkları etkiyi asla unutmadığınızı fark edeceksiniz. Çünkü ilk izlenimler asla silinmez.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmalara göre ilk izlenimi değiştirmek imkânsıza yakındır. İlk izlenimin olumlu etkiler bırakabilmesi için rahat bir kıyafet tercih etmiş olsanız dahi, temiz ve kaliteli görüntüden asla ödün vermeyerek yaşamanız gerekiyor. Aynı zamanda tanıştığınız insanlarla konuşma şekliniz, duruşunuz, giydiğiniz kıyafetleri taşıyabilmeniz gibi birbiriyle bağlantılı konularla ilgili üşengeçlik yaparsanız, imajınıza geri dönüşü olmayacak zararlar verebilirsiniz. Eğer her zaman şık görünme alışkanlığınız varsa, ilk izlenimin kötü olacağına dair hiçbir şekilde endişelenmenize gerek yok.

İlk izlenim son noktadırMELİS TATARİ İLE 5 SORU 5 CEVAP

Genç, başarılı tasarımcı Melis Tatari ile sohbet çok eğlenceli oldu. Hem güzel hem de modayı çok iyi yorumlayan Tatari, “Her stil sahibi kadın şık olsa da, her şık kadın stil sahibi değildir” diyor.

Haberin Devamı

Melis Tatari’yi tanıyabilir miyiz?

Küçüklüğümden beri çizmek, bir şeyleri hayata geçirmek beni hep heyecanlandırdı. Yaşıtlarım bebeklerin saçlarıyla oynarken ben her zaman ne kıyafet giydikleriyle ilgilendim. Benim çizgim ve ilgi alanım hep belliydi. Çizim benim için her daim bir terapi gibi oldu. Hayallerimi canlandırdığım en güzel kaçış noktası da denebilir. Moda tasarımı konusunda New York’ta, Parsons The New School of Design’da aldığım 5 senelik eğitimim sırasında kendimi; dikişten üretime, pazarlamadan satışa kadar birçok konuda geliştirip bilgilendirmeye çalıştım. Üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra Catherine Malandrino ve Tory Burch’te çalıştım. Daha sonra alanımda daha fazla uzmanlaşmak için Parsons’da marka pazarlaması ve satış üzerine yüksek lisans yaptım. Eğitimimin hemen ardından Gucci’de işe başladım ve iki sene boyunca moda sektörünün çok daha farklı bir alanında oldum.

Tasarımlarınızın hikâyeleri var mı?

Her tasarımın bir doğuş noktası vardır; bir duygu, bir his, seçtiğiniz renkten kumaşa, dikişten kesime kadar kafanızda yarattığınız tasarımların bir bütünü olur. Ve inanın benim daha anlatılması gereken çok hikâyem var.

Haberin Devamı

Alışverişe çıktığınızda nelere yatırım yaparsınız?

Alışverişte benim için zamansız parçalara yatırım yapmak çok önemlidir. Moda yıllar geçtikçe kendini yenileyen ve bu yenilemeyi yaparken aynı zamanda ufak değişikliklerle kendini tekrarladığı için zamansız parçalara yönelmek her zaman çok daha doğru ve kazançlıdır. Sezonluk alışveriş yapmam. Çoğu parça, benimle uzun bir yolculuğa çıkmak üzere dolabıma girer.

Stil ikonları olarak kimleri söylersiniz?

Geçmişten; Sophia Loren, Edie Sedgwick, Jane Birkin, Isabella Blow.
Günümüzden; Leandra Medine, Olivia Palermo, Iris Apfel, Kate Moss, Carlyne Cerf de Dudzeele. Türkiye’den ise Ece Sukan, Yasemin Özilhan, Serenay Sarıkaya.

Şıklık mı? Stil mi?

Haberin Devamı

Benim icin bu sorunun cevabı her zaman stil. İnsanlar sahip oldukları stille şıklık yaratır, kıyafetlerine karakter katar, ruhlarını yansıtır. Stil, konuşmadan bile kendini net anlatabilmenin en güzel yoludur. Her stil sahibi kadın şık olsa da, her şık kadın stil sahibi değildir.

AYSUN KABA’YA SOR

SORU: Bu sezon ‘skinny jean’ler moda mı? Bir de nasıl botlar giyelim?
Ahmet TAŞ

CEVAP: Ahmet bey ‘skinny jean’ler demode oldu. ‘Boru paça jean’ler moda,kovboy botlar derim.

Yazarın Tüm Yazıları